Güzellik Uzmanlığı Kursu Kaç Ay Sürüyor? MEB onaylı Güzellik Uzmanlığı Kursu haftada 2 gün üzerinden 826 saatlik bir kurs olup yaklaşık olarak 4 - 4,5 ay kadar sürmektedir.
Toplamda verilen tüm uzmanlık eğitiminin süresi 826 saattir. 6 ay (24 hafta) olarak verilmektedir. Şehir dışından katılan öğrencilerimiz için uygulama dersleri özel olarak planlanmaktadır. Eğitime haftanın iki günü akademi içinde ve ya ayni gün ve saat süresince zoom üzerinden online katılabilirsiniz.
PROGRAM SÜRESİ: KURS PROGRAMI GÜNDE 8 SAAT OLARAK UYGULANIR. UYGULAMA EĞİTİM SÜRESİ: 516 DERS SAATİDİR. TOPLAM SÜRE :826 DERS SAATİDİR.
2 yıllık Saç Bakımı ve Güzellik Hizmetleri Bölümü mezunları güzellik sektöründe istihdam edilir. Saç bakımı ve saç şekillendirme, kozmetik ve makyaj, cilt bakımı ve onarımı, manikür - pedikür, kalıcı ve gündelik epilasyon gibi süreçlerde görev alırlar.
Güzellik Uzmanı (Seviye 4), iş sağlığı ve güvenliği ile çevreye ilişkin önlemleri alarak, sağlık ve kalite kurallarına uygun olarak, cilt ve vücut bakımı, epilasyon ve depilasyon ile makyaj işlemlerini yürütme bilgi ve becerisine sahip kişidir.
İlgili 32 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Güzellik Uzmanı 2023 yılında ortalama 17.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Güzellik Uzmanı , Ocak 2023 yılında ortalama 13.420 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.272 TL maaş alıyordu.
MEB onaylı Güzellik Uzmanlığı Kursu haftada 2 gün üzerinden 826 saatlik bir kurs olup yaklaşık olarak 4 - 4,5 ay kadar sürmektedir. Eğitimde 10 başlık altında müfredat çerçevesinde pek çok konu ile çalışma yapılacak olup hem teorik bilgiler hem de uygulamalı derslerle pek çok kazanım sağlayacağız.
Güzellik uzmanı olmak için Anadolu Meslek / Kız Meslek liselerinin "Kuaförlük ve Cilt Bakımı" bölümlerinden mezun olmak ya da MEB onaylı kursların "Güzellik Uzmanlığı" sertifika programlarını tamamlamak yeterli olacaktır.
Güzellik merkezi açmak için hangi bölüm okunmalı sorusu için öncelikle Anadolu Meslek yahut Kız Meslek Liselerinin Kuaförlük ve Cilt Bakımı bölümlerini bitirmeniz gerekir. Eğer profesyonel olmak istiyorsanız üniversitede Kuaförlük ve Güzellik Bilgisi Öğretmenliği okunur.
Güzellik Uzmanlığı mevzuatta da yerini aldı ve MEB onaylı eğitimi tamamlayanlara iş yeri açma hakkı verildi. Bu kapsamda 826 saatlik eğitimin tamamlanması ardından teorik ve uygulama sınavlardan başarılı bir şekilde geçilip MEB onaylı Güzellik Uzmanlığı sertifikasının alınması gerekiyor.
Genel ortalamada 300 bin TL – 500.000 TL arasında bir sermayeye ihtiyacınız var. Güzel bir salonun ortalama toplam açılış maliyeti 301.200 TL'dir. Bi güzellik salonu açmak icin ne kadar sermaye gerekir? Güvenlik: Bir güzellik salonu açmak için genellikle 300.000 TL ile 500.000 TL arasında bir sermaye gerekmektedir.
4.SEVİYE GÜZELLİK UZMANLIĞI KURSLARINA KATILMAK İÇİN YAŞ SINIRI NEDİR? Kurslara katılmak için alt sınır 18 yaştır.
Epilasyon depilasyon kursu saatleri belirttiğimiz gibi kişiye özel programlarla belirlenirken ülkemizde MEB onaylı eğitimlerde yaklaşık 200 saat süren lazer epilasyon eğitimleri bulunmaktadır.
Güzellik Uzmanlığı Kursu'na kimler katılabilir? Bu kurs programına, 19 yaşından gün almış en az ilkokul ve/veya ilköğretim düzeyinde eğitimini tamamlamış Güzellik Uzmanlığı yapabilecek fiziki yeterliliğe sahip herkes katılabilir.
eleman.net verilerine göre, Estetisyen 2023 yılında ortalama 17.300 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Estetisyen , Ocak 2023 yılında ortalama 13.640 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 8.316 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Teorik sınavda adaylara en az otuz (30) soruluk 4 seçenekli çoktan seçmeli ve her biri eşit puan değerinde yazılı sınav (T1) uygulanmalıdır. Sınavda yanlış cevaplandırılan sorulardan herhangi bir puan indirimi yapılmaz. Sınavda adaylara her soru için ortalama iki (2) dakika zaman verilir.
Ancak, Türkiye'de güzellik uzmanlarının botoks gibi tıbbi prosedürleri uygulama yetkisi bulunmamaktadır. Bu tür prosedürler, yalnızca yetkili sağlık profesyonelleri tarafından uygulanabilir. Bu nedenle, Türkiye'de bir güzellik uzmanı botoks uygulayamaz.
İş yeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin iş yerlerinde mesleki yeterlilik belgesi bulundurma zorunluluğu getirildi. Yapılan değişiklikle birlikte faaliyette olan güzellik salonlarında çalışan veya çalışacak olan sorumlu müdürlerin mesleki yeterlilik belgesi sahibi olması zorunluluğu getirilmiştir.
Genel olarak estetisyenlik unvanına sahip olmak isteyenler için Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı bazı okullar, çeşitli eğitimler açmaktadır ya da MYK Epilasyon Seviye 4 sınavına katılarak yeterlilik belgesi alırlar. Bu eğitimlere katılarak başarılı olan kişilere eğitim sonrasında sertifika verilir.
Anadolu Meslek Lisesi veya Kız Meslek Liselerinin Kuaförlük veya Cilt Bakımı Bölümlerinden mezun olabilirsiniz. Eğer bir okuldan mezun değilseniz MEB programları ile uzmanlık sertifikası alabilirsiniz. Bunun için belirli seviyede ve saatteki kursu tamamlamanız ve yapılan sınavdan geçmeniz gerekir.
Cilt Bakımı eğitim programıyla alacağınız Başarı Sertifikası, iş dünyasında kişisel ve mesleki gelişiminizi kanıtlayan bir değere sahiptir. CV'nize ekleyerek iş başvurularınızda önemli bir referans olabilir.
Güzellik merkezleri uzman doktorlara ya da MEB onaylı sertifikaya sahip güzellik uzmanlarına sahip olmalıdır.
Siz de MEB Onaylı 4. seviye 826 saatlik Güzellik Uzmanlığı Eğitimine katılarak bu alanda çalışabilir ya da kendi iş yerinizi açabilirsiniz.
Kurumumuzda doktorlarımızın ve uzman öğretmenlerimizin verdiği eğitimlerimiz, 6 ay sürmektedir. Hafta içi ve hafta sonu olmak üzere öğrencilerimize farklı zaman seçenekleri de sunulmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri