Guzmanya çiçeği kurudu ne yapmalıyım sorusuna ise aşırı su vermeden takribi 1 su bardağı kadar su vermek yeterli olacaktır. Guzmanya çiçeğinin solan ve yaşlanan yapraklarından arınması için budama yapılması gerekir. Çürüyen yaprakların makas yardımı ile kesilip şekillendirilmesi gerekir.
Gün ışığı aldığı yöne doğru eğilim gösterebilir. Gün ışığı almayan yönü belirli aralıklarla gün ışığına çevirilmelidir. Böylece çiçeğin bir yöne doğru eğilimi engellenebilir. Guzmanya çiçeği, az ışıkta kaldığı zaman yeteri kadar beslenemez dolayısıyla yaprakların çürümesine ve sararmasına neden verir.
Sulama: Kış aylarında bitki aşırı soğuktan korunarak çok az sulanmalıdır. Yaz aylarında ise bitkinin suya olan ihtiyacı artacağından bitkiye verilen suyun arttırılması gerekmektedir. Gübreleme: Nisan-eylül ayları arası 2 haftada bir kez gübre verilmelidir.
Guzmanya çiçeği, birkaç yıl sonra 8 veya 10 adet kadar çoğalabilmektedir. Bu çiçeği çoğaltma işlemi kök dibinden yavru vermeye başladığı zaman yapılmalıdır. Nisan aylarında guzmanya çiçeği, kök kısmından yavru vermeye başlamaktadır. Buradan alınan yavruları büyük olmayan bir saksıya dikmeniz yeterli olacaktır.
Yazın havanın sıcaklığından toprak daha çok kuruyacağı için toprak nemliliğini kontrol ederek günde iki kere sulamanız gerekebilir. Kışın fazla sulamak gerekmez, ilkbaharda ise toprağın nemli olması yeter. Guzmanya çiçeği sularken kullanacağınız suyun daha önceden dinlendirilmiş olması gerekir.
İlgili 30 soru bulundu
Guzmanya çiçeği kurudu ne yapmalıyım sorusuna ise aşırı su vermeden takribi 1 su bardağı kadar su vermek yeterli olacaktır. Guzmanya çiçeğinin solan ve yaşlanan yapraklarından arınması için budama yapılması gerekir. Çürüyen yaprakların makas yardımı ile kesilip şekillendirilmesi gerekir.
Tropikal bölgelerde yetişen Guzmanyalar nemli ortamı oldukça severler. Bu sebeple özellikle yaz aylarında her gün sulamak gerekir. Göbeğinden başlayarak sulanması önerilir. Toprak neminden ziyade hava neminden yararlanmayı severler.
Sıcaklık ve Nem:
Bu bitki ılıman sıcaklıkları tercih eder. Ortalama oda sıcaklığı, bitki için uygundur. Bitkinin bulunduğu ortamın yaklaşık 18-24 °C arasında olması yeterlidir. Ayrıca, guzmania bitkisi nemli bir ortamı sever.
Tropikal bir bitki olduğu için yüksek nemli ve sıcak ortamlardan hoşlanır. Günlük olarak yapraklarını nemlendirmeniz guzmanya çiçeğinin gelişimi için önemlidir.
Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır.
Çiçekleri sulayın: Kurumuş çiçekler genellikle susuz kalmıştır. Bu nedenle, toprağı iyice nemlendirerek çiçeklerin su ihtiyacını karşılayın. Toprağı ıslak değil, nemli tutmaya özen gösterin. Yaprakları ve ölü kısımları temizleyin: Çiçeklerin üzerindeki kurumuş yaprakları ve ölü kısımları dikkatlice kesin.
Guzmanya bitkisini yetiştirmede en önemli kural kış aylarında oda sıcaklığının 15 °C nin altında olmaması gerektiğidir. Guzmanya bitkisi genellikle yaz aylarında çiçek açar ve bu çiçeğe iyi bakılmazsa çiçeği çürür.
Guzmanya çiçeği aydınlık ortamları ve havadar ortamlarda yaşamayı sever. Bu nedenle de direkt güneş ışığı almayan ama aydınlık olan yerleri tercih etmelisiniz. Ek olarak başka bir cisme temas etmeyi sevmeyen bir türdür. Başka bir cisme uzun süre temas ettiğinde yapraklarında küçük kurumalar meydana gelir.
Guzmanya çiçeği 6 ay kadar bir süreye yakın canlı olarak yaşayabilir. Hafif güneşli ya da yarı gölge yerlerde yetiştirilmesi uygundur. Direkt olarak güneş ışığı alan yerlerden korunmalıdır.
Guzmanya çiçeği özellikleri arasında soğuk sevmemesi gelir. Bu sebeple guzmanya çiçeğinin bakımında kışları sıcaklığın 10 derecenin altına düşmemesine dikkat etmek gerekir. Çiçeği narin olsa da yaprakları oldukça dayanıklıdır. Bu sebeple iç mekanda süs bitkisi yetiştirmeye yeni başlayanlara önerilen bir çiçektir.
Genellikle haftada bir kez sulanması tavsiye edilen Guzmanya çiçeğinin su talebi iklim, mevsim, ışık seviyesi ve saksı büyüklüğü gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebiliyor.
Büyüleyici ve efsanevi bir tarihçeye sahip olan Guzmanya çiçeği kırmızı çiçek salkımını kendi bünyesinde barındırır ve irade, tutku, güç, dinamik ve aktivitenin sembolü olarak geçmektedir.
Kırmızı Guzmania Çiçeğinin Anlamı
Kırmızı Guzmania, asaleti ve zarafeti temsil eder. Aynı zamanda aşk ve tutku simgesi olarak da kabul edilir. Bu nedenle, sevdiklerinize olan duygularınızı ifade etmek için Kırmızı Guzmania hediye etmek oldukça anlamlı olacaktır.
Ürünün boyu yaklaşık 45-50 cm aralığındadır. Guzmanya Çiçeği, bolluk ve bereket anlamını taşıyan bir çiçek türü olarak bilinir.
Çürüyen köklerse siyah, kahverengi ve yumuşaktır. · Çürüyen kökü kesmenizin ardından eski toprağı tercih etmek yerine yeni bir saksı toprağı tercih edin. · Bitkinin ölen dal ve yaprağı var ise bunları da bir makas yardımı ile kesin. · Bitkinizin en fazla bir hafta içerisinde iyileşmeye başlayacaktır.
Çiçeğin aşırı sulanması, çok fazla güneş ışığına maruz kalması ya da az ışık alması, çiçeğin yerinin sürekli değiştirilmesi, toprağın besin içeriğini kaybetmesi gibi nedenlerle açıklanabilir.
Çiçeğin geneli sağlıklı ve canlı görüntüsü olmasına rağmen birkaç yaprak kurumuşsa, bu hal doğal süreç ve yaprağın yaşı gereği gerçekleşmiş olmaktadır. Genel olarak çiçeğin en dibinde ve orta kısma en uzak tarafta bulunan bu yaprağın kesilmesi, genel görünüşü kurtarmak için yararlı olacaktır.
Onlara toprak, su, güneş ışığı ve sıcaklık verdin. Bir bitkinin büyümesi için tüm bu koşullara ihtiyacı vardır. Ev hanımları denedi ve onayladı: Çiçeğin coşması ve toprağın tazelenmesi için toz şekeri toprağa serpiştiriyor. Böylece toz şeker zamanla kendisi nemlenerek eriyor ve vitamini toprağa salıyor.
Cam temizleyicisini plastik çiçeklerin tamamına püskürtün. Çiçekleri 30 dakika boyunca güneş ışığına koyun. Kuruyan çiçekleri hafif sallayarak tozlarından kurtulun. Bu işlem çiçeklerin ilk günkü renklerine geri dönmelerine yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri