H-1B vizesi, Amerika Birleşik Devletleri'nde uzmanlık gerektiren doktorluk, mimarlık, mühendislik, muhasebecilik vb. işlerde çalışmanıza olanak sağlayan göçmen olmayan vize türüdür.
H-1B vizesi almak için başvuranların yüksek eğitim diplomasına sahip olmasını gerektirir. Yüksek eğitim diploması lisans, lisan üstü ve doktora gibi dereceleri içerir. H1-B vizesine bilişim, mimarlık, hukuk, finans, tıp, vb. birçok çalışma alanından gelen profesyoneller başvurabilmektedir.
Bu vize türü için 65.000 kişilik bir kota mevcuttur. Belirlenen kotaya ek olarak Amerikan üniversitelerinde master veya doktora yapmış 20.000 kişi daha H-1B vizesinden yararlanabilecektir. Ancak başvuru sayısı belirtilen kotayı aştığından dolayı H-1B vizesi için ABD Göçmenlik Bürosu tarafından çekiliş yapılmaktadır.
H1B vizesi ile her girişte 3 yıllık sürelerle ABD'de 6 yıla kadar çalışabilirsiniz. Eğer Amerika'da her yıl 6 aydan daha az çalışıyorsanız ya da Yeşil Kart başvurunuzda belirli aşamaları geçtiyseniz bu altı yıllık sınır geçerli değildir.
H1B Çalışma Vizesi Ücreti
H1B Çalışma Vizesi başvuru ücreti 1250 Dolar hizmet bedeli dahil olup dosyaya göre değişkenlik göstermektedir. Dosyadaki evraklar eksiksiz olarak tamamlanıp başvuruya hazır hale getirilmesine yardımcı olunur.
İlgili 25 soru bulundu
Amerika çalışma izni belgesi için Amerika Birleşik Devletleri Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetlerine (USCIS) I-765 çalışma izni başvurusu formunu (Application for Employment Authorization) doldurarak başvurmanız gerekmektedir. Bu formun ücreti 495 dolardır ve başvurunuz ortalama 6-8 ay içerisinde sonuçlandırılır.
H-1B Çalışma Vizesi
Bu vize, ABD'deki şirketlerin belirli bir bilgi ve beceriye sahip yabancı profesyonelleri işe almasını sağlar. H-1B vizesi başvurusunda bulunmak için öncelikle bir ABD işvereni tarafından iş teklifi almanız gerekir.
“Göçmen Olmayan Vize” ve B1/B2 vize kategorisinde yer alan Amerika Turistik Vize, T.C. vatandaşlarına çoğunlukla 10 yıllık çok girişli olarak verilir. Amerika vizesi ile seyahat eden kişiler, senede maksimum 180 gün (6 ay) süre ile Amerika'da konaklayabilir.
H-2B vizesi sezonluk ya da mevsimlik tarım dışı işlerde çalışmak üzere ABD'ye gelmek isteyen kişilere verilir. Bu vizeye önceden kararlaştırılmış ülkelerin vatandaşları başvurabiliyor.
» H2B Vizesi Programı, Amerika hükümetinin Amerika'da ki sezonluk işgücü açığını kapatmak amacıyla geçici süreyle yabancılara yasal çalışma ve yaşama izni vermesi olarak tarif edilebilir. İlk seferde maksimum 10 aya kadar alınabilen çalışma izni toplamda 3 yıla kadar uzatılabilir.
Sağlık Çalışanı Vizesinin hedefinde belirli bir standarda göre eğitilmiş ve iyi çalışma İngilizcesi olan nitelikli doktorlar, hemşireler ve yardımcı sağlık profesyonelleri yer almaktadır. Vizenin kapsamı sosyal bakım sektöründe çalışan uygun kişileri içerecek şekilde 2020 yılında güncellenmiştir.
İşvereniniz LCA ile birlikte I-129 formunu doldurur ve Amerika Göçmenlik Bürosuna (USCIS) sunarak başvuruda bulunur. Bu başvurunun onaylanması durumunda iş teklifini alan kişi H-1B vizesi için online vize başvurusunda bulunarak vize randevusu alır ve konsolosluk vize görüşmesi için hazırlanmaya başlar.
Green Card başvuruları her yıl Ekim – Kasım ayında Amerika Birleşik Devletleri Dışİşleri Bakanlığı Göçmenlik Bürosu'nun resmi internet sitesinden online olarak yapılmaktadır. Sisteme sadece 1 kez giriş izniniz vardır. Bu nedenle formunuzu ilk defada doldurup tamamlamalısınız, tekrardan düzenleme şansınız olmayacaktır.
H-3 Vizesi, gelecekte arzu ettikleri meslekler için ABD'de eğitim almak isteyen bireyler için tasarlanmıştır. H-3 Vizesine başvurmanın iki yolu vardır: Lisansüstü tıp eğitimi dışında, gelecekteki meslekleriyle ilgili her türlü eğitimi alabilecek bir kursiyer (Trainee) olarak veya.
Amerika D, C1/D Mürettebat Vizesi, yolcu gemisi ve balıkçı teknesi gibi deniz, okyanus veya Amerika'daki uluslararası havayolu şirketlerinde çalışan kişiler, D sınıfı Mürettebat Vizesi almak zorundadır. D Vize ABD sularında ya da topraklarında 29 gün kalmaya izin verir.
Amerika'da staj yapmak isteyenler J1 vize başvurusunda bulunmalıdır. Amerika'da staj yapmayı planlayan kişi, çalışacağı firmayı kendisi bulursa bireysel olarak (self-placement) veya dilerse seyahat/yurt dışı eğitim acentesi danışmanlığında başvuruda bulunabilir.
Vize sponsoru olacak kişiler konusu, kurallar dahilinde belirlenmiştir. Sadece yasal veliniz ve 1. dereceden akrabalarınız size sponsor olabilir.
ABD vize sponsoru, sizinle yakınlığını belgeleyebilen bir şahıs olabileceği gibi, çalıştığınız şirket veya sizi ABD'ye davet eden bir kurum da olabilir. Vize sponsorunun bir şahıs olması durumunda, ABD dış temsilciliklerinin öncelikli tercihi vize başvuru sahibinin eşi, annesi veya babasının sponsor olmasıdır.
E1 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. E2 Vizesi, ABD yatırımcı vizesi sınıfındadır. EB 5 Vizesi, ABD ticaretçi ve tüccar vizesi sınıfındadır. L1 Vizesi, şirket içi yönetici transfer vizesidir.
Banka hesap özeti: En az 10.000TL bakiyesi olan, Son 3 aylık, kaşeli ve imzalı olmalıdır.
Turistik vizelerde şahsi banka hesap ekstralarını gösteren, bankadan kaşelenmiş ve imzalanmış, son 3 aya kadar olan orijinal hesap dökümleri vize belgeleri arasına konmalı.15,000 TL ve üstü rakamlar iyidir. Birikim hesaplarınız varsa onları da koymayı ihmal etmeyin.Bankanızın kuvvetli olması vize almanızı güçlendirir.
Türk lirası karşılığı ise 2.750 TL civarı bir paraya denk gelmektedir. Bu miktarın içerisinde ulaşım ve konaklama ücreti dahil değildir. Genel olarak Amerika'ya seyahat için gerekli olan miktar 10 bin TL civarıdır. Rahat şekilde bir gezinti tatil için nakit olarak yanınızda bu miktarda para bulunması gerekmektedir.
Amerika'da Green Card sahibi olarak ya da göçmen olmayan bir vize ile yaşamak veya yatırım amaçlı bir ev almanız mümkün. Ancak, Amerika'da ev almak size oturum izni sağlamaz. Bazı ülkelerde oturum izni alabilmek için ev satın almak yeterli olurken, Amerika'da bu hakka sahip olmazsınız.
Çalışma vizelerine başvurmak için genellikle Amerika'da bir işvereninAmerikan Çalışma Bakanlığı'ndan onaylanmış bir iş sertifikası alması gerekmektedir. Bu sertifika alındıktan sonra işveren I-140 formunu doldurarak Amerikan Vatandaşlık ve Göçmenlik Bürosu aracılığıyla uygun olan çalışma vizesine başvuru yapar.
Başvuru için tüm şartların yerine getirilmesi de gerekir. Çekilişle verildiği için İngilizce bilmek başvuru için belirtilen şartlar arasında değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri