Arzuhalci, Çığırtkanlık, Niyetçilik, Zembilcilik – Hasırcılık, Ayı Oynatıcısı, Zerzevatçı, Edirnekari – Edirne İşi, Esansçı, El Süpürgecisi, Sepet Hamalı, Mestçi, Çıracı, Yazmacılık, Urgancı – Kendirci, Bacacı, Salepçi, Şerbetçi, Sucu – Saka, Çerçi, Ciğerci.
Çok daha eski dönemlerde çakmaktaşı ve demirin çıkarılması ile başlayan madencilik bakırın avantajları keşfedilip çıkarılmaya başlanması ile bundan yaklaşık 12 bin yıl öncesinden itibaren ilk 'meslek' olarak tarihte yerini aldı...
Oyacılık, Keçecilik, Kaşıkçılık, Yazmacılık, Semercilik, Bastonculuk, El dokuma işleri, Ahşap oyma işleri, Lüle ve Oltu taşı işçiliği, Çini çömlek yapımı, Bakır işlemeciliği, Sedef kakma, Yemenicilik, Yorgancılık ve Çarıkçılık meslek kolunda faaliyet gösteren esnaflarımız…
İlgili 34 soru bulundu
An itibari ile Türkiye'de en zor meslek dalının sanat ve hizmet sektörü olduğuna karar verdim. Koronavirüsün hayatımızı etkilemeye başladığı ilk günden bugüne baktığımızda bu durumdan en çok etkilenen müzisyenler, şarkıcılar, oyuncular ve arkalarındaki koca ekiplerin olduğunu bilmenizi isterim.
Bir dakika içinde kaç tane meslek sayabilirsiniz? Muhtemelen olası o sayıya çok daha fazla eklemeniz gerekecek... Dünyada şahmerdan işçiliğinden çay tadımcılığına kadar tanımlanmış 42 bin çeşit meslek olduğu, ancak Türkiye'de ise bugüne kadar 500 civarında mesleğin tanımlandığı bildirildi.
Günümüzde tercih edilen popüler mesleklerin başında uzman doktorlar yer alır. Bunun yanı sıra avukatlık, pilot, yazılım mühendisi, bilgisayar mühendisi, noter, diş hekimi, mimar ve polis gibi meslekler günümüzde çok fazla tercih ederler.
Bu mesleklerden bazıları şunlardır; Halıcılık, kilimcilik, kumaş dokumacılığı, çinicilik, seramik -çömlek yapımcılığı, işlemecilik, oya yapımcılığı, deri işçiliği, müzik aletleri yapımcılığı, taş işçiliği, bakırcılık, sepetçilik, örmecilik, ahşap ve ağaç işçiliği, mücevher işlemeciliği, cam işlemeciliği, metal ...
Dünyanın en tehlikeli meslekleri arasında itfaiyecilik, demir çelik işçileri, çatı tamircileri, çiftlik çalışanları, kamyon şoförlüğü, elektrik hattı çalışanları, çöpçüler, keresteciler, özel koruma görevlileri, arama ve kurtarma ekipleri gibi meslekler bulunmaktadır.
1. Fırıncılık. Az ekmek tüketsek de bunu sıfırlayamayacağımıza göre bu meslek asla ölmeyecek.
Özellikle biyomedikal bilimler, nöroloji, fizyoterapi ve oftalmoloji (göz hastalıkları) gibi alanlardan mezun olan öğrencilerin ilk 6 ay içerisinde, %95 oranında iş buldukları en kolay meslekler olarak görülmüştür.
Analitik zeka, yani çözüm odaklı zekadır ve sonuç çıkarmak, muhakeme etmek, karar vermek için veri toplama ve analiz etme yeteneğidir. Bu tür zeka genellikle mühendislik, araştırma, tıp, finans-muhasebe, yönetici ve liderlik vb. birçok alanda gerekli olduğu gibi yaşamda da hayatımızı kolaylaştırır.
Pilotlar. Pilotlar, Türkiye'de ve Dünyada en yüksek maaşlara sahip kişiler olarak bilinirler. Pilotlar bir ayda maksimum 14 gün çalışırlar.Bu meslekte de maaşlar çalışılan firmaya ya da şirkete göre değişkenlik gösterir.
Yapılan 2023 Ocak itibariyle uzman Doktor maaşı 15,980 TL'den 24.743 TL'ye; pratisyen Doktor maaşı ise 15,263 TL'den 19.079 TL'ye yükselmişti. 1/4 derecesinde çalışan bir uzman doktorun mevcut maaşı 39.872 liradan Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte 54.959 lira oldu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri