Heinz Habanero & Tabasco Biberli Acı Sos, dünyada acı olmalarıyla popüler olan habanero ve tabasco biberlerinin tohumundan elde edilir. Gerçek acı lezzetini sevenler için hem kıvamı hem de tadıyla ideal bir seçim olur. Hamburger, pizza, makarna ya da çeşitli et yemeklerine muhteşem bir uyum sağlar.
Acı sosu etleri çeşnilendirmek için kullanabilir ya da pişirmeden önce marinasyon aşamasında tercih edebilirsiniz. Et ve tavuk yemekleri, pizza, çorba, makarna, salata ve cips sosu için ideal bir seçimdir.
Tabasco soslarının kullanım alanı çok geniştir. Etler, makarnalar, atıştırmalıklar, hamburger, pizza, kızartılmış sebzeler, cips ve daha birçok yiyecekle birlikte tüketilebilir. Bu soslar, acı tatlardan hoşlanan kişiler için içine katıldığı yiyeceğin lezzetini doruklara çıkarmaya yetebilir.
Kızartma, makarna ve yemeklerinize lezzet katmak için kullanabileceğiniz Tat Acı Sos, acı severlerin vazgeçilmezi olacak. Cam şişede sunulan acı sosu, güneş görmeyen bir yerde muhafaza etmelisiniz. Kullandıktan sonra kapağını sıkıca kapatınız.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Habanero sos nedir? Habanero Acı Sos, canlı renge sahip ve lezziz habanero biberleriyle yapılmış acı soslardandır. Lezzeti günümüze ulaşmış, sirke ve çeşitli baharatların harmanından elde edilir. Kızartmalara, ızgara etlere ve ev yapımı hamburgere çok yakışır.
İlgili 36 soru bulundu
Habanero, acı bir acı biber çeşididir. Olgunlaşmamış habanerolar yeşildir ve olgunlaştıkça renklenirler. En yaygın renk çeşitleri turuncu ve kırmızıdır, ancak meyve beyaz, kahverengi, sarı, yeşil veya mor olabilir. Tipik olarak olgun bir habanero 2-6 cm uzunluğundadır.
Neden dikkat diyoruz? Acılığı ile tanınan Meksika acı Jalapenosu, ya da Tabasco biberleri yaklaşık 30.000 scoville acılığındayken, HABANERO biberleri 350.000-580,000 scoville değerindedir. Bu kısaca bugüne kadar tattığınız en acı biberin yaklaşık 20 katı kadar acı olması demektir.
Acı sos sağlıklı, çok yönlü bir diyete uysa da, tüm çeşitlerin eşit yaratılmadığını hatırlamak önemlidir. Aslında, bazı acı sos türleri, sağlığınıza zarar veren sodyum, katkı maddeleri ve diğer sağlıksız bileşenlerle yüklüdür.
-Minik minik doğradığınız acı biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın. -Son olarak ince doğradığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın. -Sıcakken kavanozlara boşaltıp yeni kapak ile kapatın ve ters çevirin.
Chili Sos Nerelerde Kullanılır? Acı sevenlerin ve dip soslara bayılanların kesinlikle en gözde sosu, chili soslardır. Atıştırmalık tariflerden makarnalara, et yemeklerinden sebze sotelerine ve hatta mantar yemeklerine dek, çok farklı şekillerde kullanılabilir.
Dünyanın en acı sosu kaç scoville sorumuza en acı sos olan Mad Dog heyecan arayan kişilerin tercih ettiği bir sostur. Çünkü scoville ölçeği 9 milyon SHU olmaktadır. Scoville değerinin bu kadar yüksek olması sebebi ile tek başına kullanılmaması ve miktarı hakkında ciddi uyarılar ile birlikte satılmaktadır.
Taze, yeşil renkli ve olağanüstü lezzetli bu Chimichurri sosunu et, karides, ızgara sebzeler ve kızartmaların üzerine kullanabilirsiniz.
Hazırladığınız ajvar sosu kahvaltı sofralarında ekmek üzerine sürüp, servis edebilirsiniz. İsteğe göre makarna ve kızartma üzerine ya da cips sosu olarak da kullanabilirsiniz.
Acı Sos Tarifinin Püf Noktası
Acılık derecesini baharatlar ve acı biberlerinin oranını arttırıp azaltarak ayarlabilirsiniz. Sosunuzu ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanozun içinde ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Acı Sos Sıkça Sorulan Sorular
%5 indirimle New King Orjinal Acı Sos 4 KG 245 TL'ye, %19 indirimle Thai World 230 gr Sriracha Acı Biber Sosu 36 TL'ye, %9 indirimle Colorado Sweet & Sour Sauce (Tatlı Ekşi Sos) 2300 gr - 2,3 kg 149 TL'ye, %35 indirimle Amoy 220 gr Tatlı Ekşi Sos 99 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Jalapeno biberlerinin sarımsakla harmanlanması sonucu çekirdeksiz sos haline getirilmiştir. Her türlü et ve dip soslarda, tüm ızgara et ve tavuk yemeklerinde, salata ve kızartmalarda gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Izgarada, mikrodalgada veya bain-mariede ısıtmaya uygundur.
Acı Sos - Acı sosun buzdolabında saklanması sorun değil, ancak biberlerin baharatlı ısısını çalıyor. Ve onu korumak için acı sosu soğutmaya gerçekten gerek yok. Zaten bakterilerin üremesini engelleyen bol miktarda sirke var.
*Acı Domates Sosu
Acı sosu buzdolabında saklarsanız acılığının gitgide azaldığını göreceksiniz. İçinde bolca sirke olduğu için serin ve kuru bir yerde saklayabilirsiniz.
Acı Sos: Oda Sıcaklığında
Sirke hafif bir asit olduğundan, bu soslar bozulmadan oda sıcaklığında muhafaza edilebilir. Acı sosunuzu buzdolabında saklarsanız, mükemmel bir lezzet için kullanmadan önce oda sıcaklığına getiriniz.
Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır. Acı kırmızı biberin yan etkilerinin yanı sıra, yan etkilerinden çok daha fazla sayıda şifası, tedavi edici özelliği bulunmaktadır.
Acı kırmızı biber hepimizin bildiği gibi çok yenildiğinde bazı yan etkilere yol açabilmektedir. Mide, bağırsak ve basura zararlıdır. Genellikle tüm acı bitkilerde bunlar görülür. Bir de karaciğer yetmezliği olanların acı kırmızı biber tüketmesi önerilmez, zararlıdır.
Genellikle kış için önceden hazırlanan kahvaltılık sosun temel malzemeleri biber ve domatestir. Konserve halinde saklandığı için, kullanım ömrü yaklaşık 5 aydır.
1. Carolina Reaper. Guinness Rekorlar Kitabı'na göre şu anda dünya üzerindeki en acı biber, tamı tamına 2.200.000'lük SHU'ya sahip olan Carolina Reaper. Ülkemizdeki biberlerden 220 kat daha acı olan bu biberi aklınızdan çıkarmayın, değil yemek, onun olduğu sofraya bile oturmayın, yanarsınız.
Jalapeno, Jalisco, Nayarit, Sonora, Sinaloa ve Chiapas'da belli ölçeklerde yetiştirilmektedir. Orta acılıktaki jalapeno Scoville ölçeğine göre 2500 - 8000 SHU (Scoville heat units) değer aralığındadır.
Naga Jolokia (Capsicum chinense alttürü), 1,040,000 Scoville değeriyle dünyanın en acı biberi.(2012 Yılında Değişti. Golf topu büyüklüğündeki Trinidad Moruga Akrebi biberleri, Scoville acılık ölçeğinde 2 milyon birime ulaşarak dünyanın en acı biberi oldu.)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri