HACAMAT TEDAVİSİ UYGULANABİLECEK DURUMLAR Romatizmal hastalıklara bağlı kronik ağrılar, migren ve gerilim tipi baş ağrıları, fibromiyalji sendromu, uyku bozuklukları, diz ağrısı(kireçlenme ), boyun ve bel fıtığına bağlı ağrılar, AC,KC,sindirim sistemi hastalıkları.
Ağrıları gidermede yan etkisi olmayan etkili bir tedavi yöntemidir. Bel tutulması, eklem ağrısı, baş ağrısı, bel-boyun fıtığı ve kireçlenmeye bağlı ağrıları giderir. Kaygı bozukluğu, depresyon ve korkulara karşı etkilidir.
Bele yapılan hacamat idrar ve böbrek özellikle kadın erkek hastalıkları için yan tedavi edici özelliktedir. Kuyruk sokumu için yine tercih edilir ve tercih sebeplerinden biri ise regli dönemlerinin geçişi ve ağrının daha az olmasıdır. Diz üstü diz altı ve dizlerin iç kısımlarına da hacamat sıklıkla uygulanmaktadır.
Bununla birlikte hacamatın aşağıdaki hastalıklarda etkili olduğu bilinmektedir. Kas iskelet sistemi ağrıları ve hastalıkları (bel fıtığı, boyun fıtığı, romatizma, omurga hastalıkları, osteoartrit, omuz ağrıları, diz ağrıları vb.)
Varis, romatizma rahatsızlıkları için diz ve baldırlara hacamat yapılır. Boyun fıtığı, boyun kireçlenmesi, kol ve omuzlardaki romatizma, akciğer hastalıkları, tansiyon, kireçlenme, migren, uyuşma, halsizlik, saç dökülmesi, kepek, baş ağrısı, baş dönmesi gibi rahatsızlıklar için omuz bölgesine hacamat yapılır.
İlgili 26 soru bulundu
Araştırma sonuçlarına göre sülük tedavisi alan hastalarda kireçlenmeye bağlı ağrıların azaldığı görülürken bu grupta ağrı kesici kullanımı da istatistiksel olarak anlamlı bir biçimde düşmüş. En büyük gelişme ve uzun süreli etkiyi ise belirli aralıklarla sülük terapisi alan hastalarda 1 ay geçtikten sonra görülmüş.
Bacak hacamatının faydaları
Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir. Bacak hacamat noktaları arasında üst bacak bölgesi ve baldır bölgesinin ön ve arka kısımları sayılabilecektir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamat Bacak Ağrısı Tedavisi nedir ? Hacamat esas olarak romatizmal hastalıklar içindir, ancak diyabet ve baş ağrıları için de yapılır. Varis , siyatik gut, düzensiz regl, böbrek hastalığı ve idrar yolu hastalıkları için de uygundur.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Eklem kireçlenmesi karşı evde aloe vera cilt yüzeyine sürülebilir, zencefil, zerdeçal ve yeşil çay tüketilerek iltihaplanmanın yarattığı ağrı azaltılabilir. Bunların yanında sıcak ve soğuk kompres yapmak, masaj uygulamak diz kireçlenmesine evde iyi gelen yöntemler arasında yer alır.
Bel, boyun fıtığı, eklem ağrıları, karaciğer, kalp hastalıkları, psikolojik hastalıkların ve bunun gibi tüm kronik hastalıkların tedavisinde faydalıdır. Göze canlılık verir, gözün görme kabiliyetini artırır. Başından hacamat olan bir insan bunu hemen fark eder.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Eğer kireçlenme ya da benzer kronik iltihaplanma rahatsızlıklarından şikayetiniz varsa, o zaman beslenme programınıza zeytinyağını mutlaka ilave etmeniz gerekir. Zeytinyağında bulunan mono doymamış yağlar, eklem iltihabı gibi rahatsızlıklara neden olan C-reaktif protein seviyesinin düşürmektedir.
Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir. Asgari 1 ay arayla 4-5 seans hacamat ve en az 1 seans sülük gereklidir.
Hacamat tedavisiyle vücut, toksinlerden arındırıldığı için rahatlama ve ferahlama hissi yaşayacaksınız. Bu uygulama sonrasında dinlenmek ve vücudu yoran aktivitelerden uzak durmak gerekir. Uygulama sonra 12 saat duş alınması önerilmemektedir.
Detoks amacı ve hastalıklardan korunma amacıyla yapılacak uygulamalarda öncelikle vücudun ana çöplük merkezi olan sırt bölgesinin temizlenmesi gerektiği ve sonrasında devam eden seanslarda ve kişinin hastalıklarına göre hekimin belirleyeceği şekilde baş bölgesi ve vücudun diğer kısımlarından hacamat uygulaması ...
Diz ekleminde osteoartrit olan hastalarda hareket ve yaşamsal değişimlerle birlikte balık yağı takviyesinin alınması yürüme süresini, yürüme mesafesini ve fonksiyonelliğini artırmakta, ağrıyı ve dizdeki sertliği azaltmaktadır.
Zencefil özellikle dizlerdeki kireçlenme üzerinde etkilidir. Günde 2 ya da 3 bardak zencefil çayı içebilir ya da kuru zenzefili çiğneyebilirisniz. İçerdiği kurkuminden dolayı zerdeçal andi-iltihap ve antioksidan özellikler gösterir. Kireçlenmenin azalmasına yardımcı olan zerdeçalı kür yaparak tüketebilirsiniz.
Dizdeki eklemleri korumak için yeterli ve düzenli beslenmek, kalsiyum bakımından zengin gıdalar tüketmek, yeterli C vitamini almak önemlidir. Bunun yanı sıra, egzersiz yapmak da kireçlenmeye karşı alınabilecek önlemler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri