Hacamat Hangi Bölgelere Yapılır. Omuzlar ve göğüs:Bu bölgeye yapılan hacamat yüksek tansiyon, başağrısı baş dönmesi, akciğer hastalıkları, saç dökülmesi ve kepeğe, kireçlenmeye, boyun fıtığı, hormon dengesizliği, kol ve omuz ağrılarına iyi gelir.
Kan dolaşımını iyileştirme, bağışıklık sisteminin güçlenmesi, stresin azaltılması ve hormon dengesini sağlama gibi birçok farklı türden faydası olan hacamat uygulaması oldukça iyi bir alternatif tıp tedavisidir.
Omuz hacamatı
Hormon dengesizlikleri, akciğer hastalıkları, baş ağrısı, baş dönmesi, saç dökülmesi, boyun kireçlenmesi, boyun fıtığı tedavilerinde uygulama yapılan bölgedir.
Hacamat üreme organlarının düzgün çalışmasında etkili olup kısırlık sorunu yaşayan hastalarda başarılı sonuçlar alınması sağlar. Ayrıca pek çok kadın hastalıkları konusunda da tedavi yöntemlerinden birisidir. Ergenlik döneminde ciltte yaşanan başta sivilce olmak üzere sıkıntıları ciddi oranda azaltır.
Örneğin rahim ve vajinal hastalıklar için veya adet düzensizliği gibi rahatsızlıklar için hacamat yaptırmak isteyen kişilerde genellikle kupa uygulaması kuyruk sokumu bölgesine uygulanmaktadır.
İlgili 16 soru bulundu
Diş ve ağız hastalıklarının tedavisini destekler, diş ağrısını giderir. Düzenli yapılan hacamat el, ayak gibi bölgelerde meydana gelen aşırı terleme sorununu giderir. Adet ağrısı, adet krampları, regl ağrısı hacamat sayesinde hissedilmez. Ayrıca adet düzensizliğine iyi gelir.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Hacamat uygulaması sonrasında pek çok kadın rahatsızlıkların iyileştiği gözlemlenmiştir. Hormonların düzenlenmesini sağladığı için regl dönemi düzenli hale gelir ve menopoz şikayetlerinin ortadan kalkmasına olanak sağlar.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir.
Söz konusu hacamat noktaları aşağıdaki şekilde sıralanabilmektedir. Kürek kemiklerinin ortası: pankreas ve safra kesesi gibi hastalıkların tedavisinde uygulanmaktadır. Kafa arkası: psikolojik problemlerin tedavisinde. Baldırlar: sedef ve böbrek hastalıklarının tedavisinde uygulanmaktadır.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
Hormonal rahatsızlıklar, yavaş metabolizma, aşırı kilo: Kalp, karaciğer arkası ve sırttan mide ile bağırsak arkasına gelen noktalardan yapılır.
Hacamat öncesinde ne aşırı tok, nede çok Aç olmamalıdır. Uygulama öncesi en az 3 saat önceden yeme içmenin kesilmesi yeterli olacaktır. En az 24 saat öncesinden eğer kişi yapabilecek ise 3 gün öncesinden başlanarak hayvansal gıda alınmaması önemlidir. 24 saat öncesinden cima (cinsel birliktelik) yapılmamalıdır.
Bütün organ fonksiyonlarında metabolizmayı düzenlemede tetikleyici rol oynar. Yaralar ve ülserlerin iyileşmesini hızlandırır. Yüksek kan basıncını düşürür.
Uygulamadan 1 gün öncesinde cinsel ilişki önerilmemektedir. Uygulamadan 1 gün öncesinde ağrı kesici türünden ilaçlar kullanılmamalıdır. uygulanabilir. Uygulamadan sonra 4 saat kadar uyunmaması önerilir. Page 2 • Uygulama sonrasında 1 gün cinsel ilişki önerilmemektedir.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Geleneksel hacamatın mantığı ısı yoluyla özellikle sırt derisinde kılcal damarları uyarmak ve ufak kesiklerle kirli kanı dışarı akıtmak yöntemine dayanır. Bu uygulama çok steril ortamda ve uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.
12-24 saat sonra duş alınabilir. Duştan hemen sonra yara izlerinin olduğu bölgeye zeytinyağı veya kantaron yağı sürülmesi, yaraların çabuk iyileşmesi ve iz kalmaması bakımından çok fayda sağlar. Hacamat dan sonra sirkeli su veya bal şerbeti içmek çok faydalıdır.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri