Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kan dolaşımının kontrolüne yardımcı olur. Bir takım kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemek amacıyla bağışıklık sistemi tarafından kullanılır. Eklem iltihaplarından kaynaklanan ağrı ve şişliklere karşı etkilidir.
Kalp yetmezliği, Hemofili, Kansızlık, Hipotansiyon durumlarında ve hamilelerde uygulanmaz. Ayrıca, hacamat olacak kişilerin kan sulandırıcı ilaç, aspirin kullanmıyor olması gereklidir. Tedaviye gireceklerin çok aç veya çok tok olması da uygun değildir.
Kalp arkası hacamatı
Kahil noktası, sırtta kalp arkası bölgelerine yapılan hacamat kalp hastalıkları ve damar tıkanıklığı tedavisini destekler. Ayrıca vesvese gibi ruhsal hastalıklar için de kalp arkası bölgesine tedavi uygulanır.
Başlıca Hacamatın faydaları şunlardır. Kılcal damarlardaki tıkanıklığı açar. Kan ve dokulardaki gaz ve toksinlerin atılmasını sağlar.
Yeni ameliyat olmuş kişiler; ameliyat sonrası vücutta komplikasyonlar oluşma ihtimali yüksek kişilerdir. Ameliyat sonrası vücut daha hassas ve istenmeyen komplikasyonlara daha açık nitelikte olduğu için, hacamat uygulaması yapılması uygun değildir.
İlgili 36 soru bulundu
Kalp krizi ve felç riskini azaltır. Kan dolaşımının kontrolüne yardımcı olur. Bir takım kanser hücrelerinin çoğalmasını engellemek amacıyla bağışıklık sistemi tarafından kullanılır.
Buna ek olarak; düşük tansiyon ve hamilelik durumu olan ( gebeliğin günleri hariç), organ nakli yapılmış, diyaliz ve hemofili hastaları , kemoterapi ya da ışın tedavisi gören, kalp pili ve stent takılmış olan kişilerde (kalp bölgesine yakın) hacamat yapılması oldukça zararlıdır.
1. Hacamat olmadan en az 1-3 gün önceden doktorunuzun izin verdiği takdirde, kan sulandırıcı ilaçları (aspirin, kumadin v.b) kullanmaya ara veriniz.
Hacamat yaptıracak kişi, kan sulandırıcı ilaç kullanıyorsa tedaviden iki gün önce bırakması tavsiye edilir. Böylece vücuttan gereksiz miktarda kanın atılması engellenir. Uygulama öncesinde kullandığınız ilaçları mutlaka uzmanla paylaşmalısınız. Böylece uzman sizi doğru şekilde yönlendirebilir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Bacaklara uygulanan hacamatın faydaları arasında kan dolaşımının rahatlaması ile huzursuz bacak sendromu gibi rahatsızlıkların iyileştirilmesi sayılabilir.
HİPERTANSİYON, ŞEKER: Hacamat hangi noktadan yapılırsa yapılsın yüksek tansiyona son derece iyi gelir. Tansiyon düşer, normal seyre gelmeye başlar yani dengelenir. En uygun bölge kalp, kahil akciğer bölgesi ve baştan yapılan hacamattır.
Hacamat kimlere yapılamaz? 70 yaş üstü kronik kalp hastalığı olanlara, kalp pili olanlara, kanın pıhtılaşma problemi olan kişilere (hemofili A – B), adetli kadınlara hacamat yapılmaz. Ayrıca varis üzerine, fıtık bölgesine ve cilt hastalıklarının (sedef vb) direk üzerine hacamat yapılmaz.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
İki çukurdan yani ense çukuru ve bıngıldaktan, hacamat yapılmaz. Yapılırsa, unutkanlığa sebep olabilir. Kafa arkasından, ense çukurunun altından (boyun), kulak arkası bölgelerden sık hacamat yapılmaz.
Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz, Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz, Dinç ve kuvvetli olanlar hariç olmak üzere, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaması daha uygundur.
Hacamat hiçbir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri içinde hacamat hemen her türlü hastalığın tedavisinde rahatlıkla kullanılır ve fayda bakımından en üst sırada yer alır.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Kan sulandırıcı besinlerden (limon, kiraz, vişne) mevsimine en az 3-7 gün hacamat öncesi uzak durulmalıdır. Hacamat tedavisinden bir gün önce hayvansal gıdalar tüketilmesi (et, süt, yumurta, yoğurt, ayran, balık vs.) önerilmemektedir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir. Bel bölgesine yapılan hacamat kadın- erkek hastalıkları, idrar tutamama, cinsel isteksizlik, cinsel performansı yükseltmeye iyi gelir.
Hacamat kan üretimiyle görevli organları (kemik iliği, karaciğer, dalak) uyarır, bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandıracak mekanizmaları tetikleyerek ağrıları giderir, hastalıkları önleyici mekanizmaları uyarır. Kas-iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrıların tedavisinde kullanılabilir.
tavsiye edilir. Kan sulandırıcı ilaç kullananlar ( cuomadin ve yüksek etkili kan sulandırıcı ilaçlar haricinde ) hacamat olacağı gün, uygulamadan 6 saat sonra ilacını içebilir. Ancak yine de bu durum kişinin rahatsızlığıyla alakalı değişkenlik gösterebileceğinden doktorumuza mutlaka danışınız.
3. Tansiyon: Hangi noktadan yapılırsa yapılsın, yüksek tansiyon düşer ve dengelenir. Tedavi için en uygun bölge, kalp, kahil ve karaciğer bölgesidir. (Tansiyon için her zaman ilk başlangıç noktası yukarı nokta olmalıdır. Diyelim kafa sırt ve bacaktan hacamat olunacak.
Bu olayın olmaması için stent takılan hastalara aspirine ek olarak kan sulandırıcı bir ilaç daha (klopidogrel, prasugrel, tikagrelor içeren ilaçlar) verilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri