Eğer yazın kamp yapacaksanız ve konforunuzdan da ödün vermek istemiyorsanız şişme yatağı tercih etmenizde fayda var. Çünkü şişme yatak, kamp matı ürününe karşın daha konforludur. Şişme yatağın kalınlığı yaklaşık olarak bir karış iken kamp matın kalınlığı sadece iki parmaktır.
Ürünlerin ebatları, çoğunlukla çadır boyutlarına uygun olarak üretilir. Örneğin eğer şişme yatak 2 kişilik bir modele sahipseniz, yatağınız iki kişi kapasiteli bir çadır içerisine rahatlıkla sığar. Böylece dışarda uyuma gibi kulağa hoş gelmeyen durumlar yaşanmaz.
Çadır içinde, oturma odasında, çocuk odalarında şişirilmiş yatak kullanabilirsiniz. Doğa ile iç içe olmayı seven kampçılar için çadır içinde kullanılan yataklar önemlidir. Çadır içinde uyurken konforlu bir zemin hazırlamak için kauçuk malzemeden üretilen ve içi hava ile doldurulan yataklardan faydalanabilirsiniz.
Mat Seçiminde Dikkat Edilecek Hususlar
Köpük matların şişme matlara göre kullanım kolaylığı olduğu ve daha sağlam olduğu unutulmamalıdır. Mat üzerinde uyurken, yan yatmak ile, sırt üstü yatarak vücudun tamamının mata temas ederek yatmak arasında izolasyon farkı olduğu unutulmamalıdır.
Bazı kişiler kamp seyahatlerinde kamp matı yerine şişme yatak da tercih ederler. Eğer siz de rahatından vazgeçemeyenler sınıfındansanız, kamp ile uyumlu bir şişme yatak edinebilirsiniz.
İlgili 23 soru bulundu
Kamp Mat mı Daha İyi Yoksa Şişme Yatak mı? Hazırlanış açısından kamp matı daha iyidir. Çünkü şişme yatağı şişirebilmek için pompaya ihtiyaç duyarsınız ve taşıma açısından da arabanız yoksa sizi zorlayacaktır. Ancak kamp matı daha kolay kurulur ve daha rahat taşınır.
Zemin matları çadırın zeminini çakıl taşlarına, bitki köklerine karşı koruyan ve aşınma ya da delinmeleri engelleyen önemli bir kamp ekipmanıdır. Kamp tatillerinde düzenli olarak bir zemin matı kullandığın takdirde çadırının kullanım ömrünü de bir hayli uzatabilirsin.
Kampmatına göre, daha konforlu bir uyku geçirmenizi sağlayacaktır. Kamp matı, ya da şişme yatak kullanmakta kararsız kaldıysanız eğer, kısa bir kamp tatili planı yaptığınız zamanlarda, kurulum kısmında, çok vakit kaybetmek istemeyiz. Bu aşamada, kamp matı, hızlı kullanım açısından, daha kolaylık sağlayacaktır.
Şişme yatakların en büyük sorunu soğuktur. İçi hava dolu olduğundan zemin soğuk olduğunda üzerinde yatan direk o soğugu çekiyor hasta eder yada uyanınca çok yorgun hissettirir.
Kamp matı seçiminizi etkileyecek en önemli faktör bu matı hangi hava koşullarında kullanacağınızdır. Eğer sıcak havalarda kamp yapıyorsanız ortalama bir sünger mat işinizi görebilecekken soğuk havalarda sünger matlardan daha yüksek izolasyona sahip şişme matlar tercih etmeniz gerekebilir.
Uyku tulumunun çadırın tabanı ile olan bağlantısının kesilmesi ısı yalıtımının arması anlamına gelir. Yumuşak zemin ise çok daha konforlu bir uyku. Dolayısıyla kamp maceralarınız esnasında sıcak ve rahat bir uyku için şişme yatak ve/veya mat çok önemlidir.
Intex şişme yatak tek kişilik olanların taşıma kapasitesi 273 kg'dır. Genel paket ağırlığı da 3 kg'ın üzerindedir. Sadece evlerde değil kamp alanlarında da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Kamp seyahatinde derin bir uyku çekmek istiyorsanız Intex aradığınız konforu sunar.
Eğer yanınızda şişme yatak için tasarlanan bir pompa bulunmuyorsa aracınızın içindeki lastik pompasını veya ufak bisiklet pompalarını kullanabilirsiniz. Elektrikli el kompresörü ve hava üfleyici aletler de şişme yatak şişirmek için kullanabileceğiniz en pratik ekipmanlardır.
yatağa entegreli elektrikli motor ile 2-3 dakika içerisinde yatağı şişirebilir.aynı sürede havasını boşaltabilirsiniz.yatağın içerisinden çıkan taşıma çantası ile istediğiniz yere beraberinizde götürebilirsiniz. renk: gri - krem. maksimum yük kapasitesi: 295 kg.
Şişme kamp çadırları, geleneksel çadırlara alternatif olarak kullanılan, hızlı kurulabilen ve taşınabilir bir konaklama çözümüdür. Bu çadırlar, genellikle şişirilebilir çubuklar veya hava pompaları kullanılarak şişirilirler.
Hazırladığınız hasta karyolasının üzerine şişmemiş yatağı düzgün bir biçimde serin ve şişme motoru ile şişirmeye başlayın içerisine hava dolan havalı yatak, içerisine hava girdikçe şişip, şeklini almaya başlayacaktır. Şişme sırasında yatağı arada bir kontrol edin. Kesinlikle yatağı şişirirken sermeye kalkmayın.
Yaz aylarında çok sıcak değildir, ancak kışın sıcak tutar. Arka taraf, hava yatağının sızmasını etkili bir şekilde önleyebilen güçlü ve aşınmaya dayanıklı dayanıklı dayanıklı PVC malzemeden yapılmıştır.
Sonuç: Şişme hasta yatağı, hastaların konforunu artırmak, basınç yaralarını önlemek ve bakım süreçlerini kolaylaştırmak için özel olarak tasarlanmış bir yatak türüdür. Bu yatakların ayarlanabilir hava yüzeyi, hastaların pozisyonlarını değiştirmelerini ve basınç noktalarını dengelemelerini sağlar.
çok konforlu ama kullanım ömrü çok kısa olan bir ürün. her gece üzerinde yatsanız da yatmasanız da 2-3 yıl sonra patlıyor.
Kamp matı; çadırımızı kurduğumuz zemin ile vücudumuz arasına serdiğimiz; biz zeminin soğuğundan koruyan çok önemli bir malzemedir. Geceleri düşen hava sıcaklığı nedeniyle soğuyan toprak bizi uykumuzda hasta edebilir. Kamp matı ise kamp çadırı içinde zemin ile vücudumuz arasında stabil bir hava katmanı oluşturur.
Kamp matı kaç mm olmalı sorusunun yanıtının yer aldığı kısım olarak, kamp matı modellerinin genişlik değeri: Kamp matı modellerinde, üç farklı genişlik oranı bulunmaktadır. 51 cm, 76 cm ve 64 cm olarak belirlenmiş olan kamp matı kalınlık oranlarını; vücut yapınıza veya uyku pozisyonlarınıza göre tercih edebilirsiniz.
Aynı zamanda öğrenci evlerinin de vazgeçilmezi olan şişme yataklar, özellikle çift katlı modelleri ile ortopedik yatağın konforunu aratmayacak bir tasarıma ve kaliteye sahiptir. Üstelik içindeki hava kolayca boşaltılır ve katlanarak küçük bir alanda muhafaza edilebilir.
Çadır brandaları su geçirmemesi için PVC kaplı polyester ya da naylon kumaştan yapılır. Bu malzemeler su geçirmez özelliklere sahiptir. Çadır brandası üreticilerinin çoğu, su direncini artırmak için çadır battaniyelerine özel bir kaplama da uygular.
Çadırınızda nemi temel olarak nefesiniz oluşturuyor. Çadırda uyuduğunuzda yaklaşık 1 litre su buharı nefesiniz ile birlikte dışarı salınıyor ve bu buhar da çadır içinde sıcaklığı artırarak yoğunlaşıyor. Çadırda birden fazla kişi kalmanız durumunda ise bu su buharı miktarı giderek katlanıyor.
Kışın yapacağınız kamp tatilinde çadırı sıcak tutabilmek için taş ile ısıtma yöntemini kullanabilirsiniz. Yapmanız gereken şey ocak ile ısıtılan taşları çadırınızın içerisine taşıyıp burada çadırınızı sıcak tutabilirsiniz. Burada unutulmaması gereken en önemli konu, ısıtılan taşların doğrudan çadıra getirilmemesidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri