Hacamat sonrası baş ağırsı neden olur? Baş bölgesine yakın uygulanan hacamat sonrası genelde migreni olan kişilerde kan dolaşımına bağlı olarak hafif baş ağrıları tetiklenebilmektedir. Ancak tedavi herkeste farklı sonuç vermektedir, uzman kontrolünde tedavi süreci yönetilmelidir.
Hacamat geleneksel bir tedavi yöntemi olsa da mutlaka doktorlar tarafından uygulanması gereken bir yöntemdir. İşin uzmanı bir doktor tarafından yapılan hacamat tedavisinin bir yan etkisi yoktur.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Hacamat tedavisi sırasında özellikle ilk defa hacamat olan kişilerde baş dönmesi, mide bulantısı olabilir ancak bu durum geçicidir.
Uygulamadan 1 gün öncesinde ağrı kesici türünden ilaçlar kullanılmamalıdır. uygulanabilir. Uygulamadan sonra 4 saat kadar uyunmaması önerilir. Page 2 • Uygulama sonrasında 1 gün cinsel ilişki önerilmemektedir.
İlgili 15 soru bulundu
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Aynı zamanda kişinin cildinde iz kalır. Yanlış yapılan hacamat kalıcı iz bırakabilir." şeklinde konuştu. Can, hacamat sonrası vücutta oluşan yara izlerinin birkaç hafta kalmasının olağan olduğunun altını çizerek, "Ama daha uzun süre kalan, ömür boyu kalıcı iz, hacamatın yanlış yapıldığını bize gösterir.
Hacamat uygulanırken vakumlara kan gelmemesi veya çok az kan gelmesi; vakumların doğru yere uygulanmaması ya da damarların daralması ve tıkanıklıklara bağlı kan dolaşımının zayıflığı veya yeterli miktarda su içmemek veyahut kanın normalden daha hızlı pıhtılaşması gibi sebeplerle olabilmektedir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Geleneksel hacamatın mantığı ısı yoluyla özellikle sırt derisinde kılcal damarları uyarmak ve ufak kesiklerle kirli kanı dışarı akıtmak yöntemine dayanır. Bu uygulama çok steril ortamda ve uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir.
Kuyruk sokumu bölgesine yapılan hacamat prostat, basur, adet düzensizliği sorunlarına iyi gelir. Bel bölgesine yapılan hacamat kadın- erkek hastalıkları, idrar tutamama, cinsel isteksizlik, cinsel performansı yükseltmeye iyi gelir.
Ayrıca deride kesi yapılması nedeni ile deriye veya kana mikrop bulaşma riski de mevcuttur. Özellikle steril olmayan şekilde yapılan hacamat ile hepatit, HIV (AIDS), frengi gibi kan teması ile geçen hastalıkların bulaşma riski de mevcuttur.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
En az 2 saat uyunmamalıdır.Uygulama sonrası en az 12 saat geçtikten sonra duş alınabilir.Hacamat sonrası enaz bir gün ideali 3 gün daha hayvansal gıda perhizine devam edilmelidir.Uygulama sonrası 24 saat cimadan,ağır spor ve yorucu fiziksel işlerden kaçınılmalıdır.Uygulamanın yapıldığı gün bol su içmek,hafif çorba veya ...
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar. Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
Hacamat, sülük tedavisi, yoga gibi yöntemlerin migrenin önlenmesinde kesin olarak yeri yoktur. Daha kötüsü ise son yıllarda karşımıza gelen 10 hastadan 1'i migren cerrahisine gidiyor. Migrende cerrahi tedavi diye bir yöntem yoktur. Bu hastaların hepsinde komplikasyon dediğimiz yan etkiler ortaya çıkacaktır.
Bölge ve cilt özelliğine göre belirlenmek üzere 1- 4 dakika kadar beklendikten sonra uygulanan kupa sökülür ve kupalanan bu alana ince uçlu bir neşterle yine cildin özelliği dikkate alınarak 0,5-1 mm derinliğinde ,0,5- 1 cm uzunluğunda küçük çizikler atılır.
Organ nakli geçirenlere, diyaliz ve hemofili hastalarına hacamat yapılmaz, Hacamat, yanık, egzama, varis yarası ve diğer yaraların, benlerin, vitiligonun üzerine yapılmaz, Dinç ve kuvvetli olanlar hariç olmak üzere, 60 yaşın üzerinde olup da hayatında hiç hacamat yaptırmamış olanlara hacamat yapılmaması daha uygundur.
Hacamatın yapılmasını engelleyen durumlar:
kansızlık. düşük tansiyon.
Usulüne uygun yapılırsa hacamatın hiçbir yan etkisi yoktur. Hacamattan sonra kupanın vakumlandığı yerde kişinin cilt yapısına göre birkaç gün süren hafif morluk ve şişlik olabilir.Bunlar geçici etkilerdir.
Hacamat ile alınan kan ile damardan alınan kan (venöz kan) aynı değildir, hacamatta alınan kanın içerisinde zararlı maddeler (ağır metaller, toksinler, serbest radikaller) bulunmaktadır. Bu yöntemle alınan kan, pelte kıvamında, koyu renklidir ve kan özelliğini yitirmiştir.
Hacamat uygulamasında oluşan kesiler yoluyla atılan kanın, kişide mevcut olan kan değerlerini ve kan miktarını etkilemeyecek nitelikte etki gösterebilmesi için ileri derecede kansızlık sorunu bulunmaması gerekmektedir. Bu bakımdan hacamat uygulaması, ileri derece kansızlık problemi bulunan kişilerde uygulanmamaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri