Hacamat uygulayıcılarının iddia ettiği kirli kanın olsa olsa venöz sistemden geldiği düşünülebilir. Buna karşın hacamat yöntemi ile deriden emilen kan sadece venöz kan değildir. Bunun içinde derideki hücreleri besleyen kapiler (ince damarlar) içinden dışarı sızan temiz kan da mevcuttur.
Hacamatla alınan kan; pıhtılaşmış jöle kıvamında, özelliğini tamamen yitirmiş, toksik maddeler içeren ve damarda dolaşmayan, tıkanıklık ve en fazla zararlı maddenin toplandığı belli bölgelerdeki vücudun artık kullanmadığı kandır.
Akciğer kanı temizler, kalp kanı pompalar, karaciğer ise glikojen depolanması, kırmızı kan hücrelerinin üretimi, plazma ve protein sentezi, hormon üretimi ve detoksifikasyon ayrışma dahil olmak üzere vücutta daha bir çok alanda işlevi vardır.
Hacamat ile alınan kan ile damardan alınan kan (venöz kan) aynı değildir, hacamatta alınan kanın içerisinde zararlı maddeler (ağır metaller, toksinler, serbest radikaller) bulunmaktadır. Bu yöntemle alınan kan, pelte kıvamında, koyu renklidir ve kan özelliğini yitirmiştir.
Hacamatta vücuttan çıkan kan kirli kan olarak adlandırılır. Bunun nedeni bu kanın toksik maddeler içermesi, damarlardaki rahat dolaşımı olumsuz etkilemesi ve vücut için artık sağlıklı olmamasıdır.
İlgili 32 soru bulundu
Damarları temizler ve kolesterolü düşürür, ayrıca damar tıkanıklığını önler, tıkalı damarı açılmasına yardımcı olur. Kalp ve damar sağlığını korur. Dikkat dağınıklığı, dikkat eksikliği gibi sorunları giderir.
Hacamat ayrıca dünya genelinde yaygınlık kazanmış kupa tedavisi olarak da bilinen bir uygulamadır. Her bölgeye uygulanması uygun olmayan bu tamamlayıcı tıp tedavisi kan dolaşımını iyileştirmek, vücutta biriken toksinleri temizlemek ve ağrıları azaltmak gibi faydaları bulunmaktadır.
Ayrıca, kesikler üzerinde oluşan kabuklar silinmez ve enfeksiyona yol açmamak için hacamattan sonraki 24 saat içinde banyo yapılmaz. Hacamattan sonra 1 - 2 saat yemek yenilmez ve uyulmaz.
Özellikle sırttan uygun noktalardan yapılan hacamat karaciğer temizliğinde çok büyük katkı sağlar. Düzenli hacamat yaptıran kişilerde damarlarda plaklar oluşmaz ve tıkanıklık olmaz. Damar tıkanıklığı şikayeti olan bir kişi 1 seansta 40 yıllık toksinlerden kurtulmayı beklememelidir.
Vücudunda ciddi rahatsızlığı olan insanlar ayda 1 kez olmak şartıyla 5 veya 7 seans hacamat yaptırarak maksimum faydayı görebilirler. Kronik rahatsızlığı olan hastalarda 10-15-20 günde bir ara vermeden yapılan hacamatlar kişinin sağlığını tehlikeye sokar. Bu sebeple en az ayda bir yapılması önerilir.
Kan tutan kişilere, kalp pili takılı hastalara, panik atak geçirenlere, düşük tansiyon hastalarına, kemoterapi görenlere, hamilelere, organ nakli olanlara, 12 aydan küçüklere, kanın pıhtılaşma zamanı düşük olan kişilere, bazı durumlar hariç 60 yaş üzerinde olan kişilere hacamat tedavisinin uygulanması önerilmemektedir.
Hacamat Tedavisinin faydalarından başlıcaları şu şekildedir;
Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, vücuda direnç kazandırır. Kanda birikmiş ağır metal ve toksinlerin atılmasını sağlar. Ödemleri çözer. Kan üretimi ile görevli organları uyarır, oksijeni arttırır.
Vücutta bulunan fazla kanın dışarı atılması amacı ile uygulanan hacamat yönteminde kılcal damarlara müdahale edilmektedir. Ancak damardan kan vermek işlemi ile aynı etkiyi açığa çıkarmamaktadır. Hacamat uygulamasında kandaki toksin oranı düşmekte olup; damardan kan veridliğinde böyle bir durum gözlemlenmemektedir.
Hacamat tedavisi önce cinsel ilişkiden kaçınılması gerekir çünkü cinsel ilişki sonrasında kan akışı yavaşlar. Hacamat uygulaması öncesi bir günlüğüne cinsel ilişkiye ara vererek uygulamanın etkiliğini artırabilirsiniz.
Tok karnına yapılan hacamat bir çok hastalığa neden olur. Vücutta takribi 6-7 litre kan olup yemekten sonra takribi 3-4 litre kan sindirim işlemini gerçekleştirmek için görevlendirilir. Bu durumda kan basıncı düşmesi ve kan dolaşım hızının yavaşlaması nedeniyle hacamat ile toksik maddeleri temizlemek zorlaşır.
Hacamat uygulamasında oluşan kesiler yoluyla atılan kanın, kişide mevcut olan kan değerlerini ve kan miktarını etkilemeyecek nitelikte etki gösterebilmesi için ileri derecede kansızlık sorunu bulunmaması gerekmektedir. Bu bakımdan hacamat uygulaması, ileri derece kansızlık problemi bulunan kişilerde uygulanmamaktadır.
Sırt ve bel bölgesine de uygulanan hacamat fıtığa bağlı ağrıları azaltmada ve kısmen fıtığın tedavisine de katkı sağlamaktadır. Hacamat kan dolaşımını etkileyen bir tedavi olduğundan bel veya boyun fıtığı gibi sağlık problemlerine dolaylı yoldan etki sağlar.
Hangi Bölgelere Hacamat Yapılmaz? Kafanın üst bölgesinde (bıngıldak) ve ense çukurunda hacamat uygulamasının gerçekleştirilmesi sakıncalıdır. Bu noktalarda yapılan her müdahale akıl hastalıklarına ya da zihinsel problemlere neden olabilmektedir.
Kan ve lenf sıvısının akışkanlığının artması, ağrılı bölgeye gelen oksijen artması ile vücuttaki ağrılar dağılır. Ayrıca, endorfin salgılanması; vücudu psikolojik olarak rahatlatır, sedasyon yapar, AĞRI KESİCİ etkisi oluşturur. Kas spazmlarını çözer.
Sigara içenler, hacamat uygulamasından en az 2 saat önce ve sonra sigara kullanmamalıdır. Hacamat sonrasında 6 saat kadar uyumamak ve yürüyüş yapmak faydalıdır. Hacamat sonrasında, 2 saat kadar yemek yenilmemesi, sirkeli, limonlu su ya da bal şerbeti içilmesi tavsiye edilmektedir.
Uygulamadan 1 gün öncesinde cinsel ilişki önerilmemektedir. Uygulamadan 1 gün öncesinde ağrı kesici türünden ilaçlar kullanılmamalıdır. uygulanabilir. Uygulamadan sonra 4 saat kadar uyunmaması önerilir. Page 2 • Uygulama sonrasında 1 gün cinsel ilişki önerilmemektedir.
Hacamat hiçbir yan etkisi olmayan son derece doğal bir tedavi yöntemidir. Geleneksel ve tamamlayıcı tedavi yöntemleri içinde hacamat hemen her türlü hastalığın tedavisinde rahatlıkla kullanılır ve fayda bakımından en üst sırada yer alır.
"Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Şifa üç şeydedir: Bal şerbeti, kan aldırma (hacamat), ateşle dağlama. Ancak ümmetimi dağlamaktan menediyorum."
C7 dermatomu, C7 sinirinden duyumları alan bir deri. bölgesidir. Bu dermatom, omuzları, kolların arkasını ve. orta parmağı kaplayan cilt alanlarını içerir.
Ancak, fıtık problemi sinirler üzerinde oluşturduğu baskının yanı sıra kan dolaşımının sağlıklı şekilde gerçekleşmemesini de beraberinde getirmektedir. Bu bakımdan hacamat, fıtık problemlerinin tedavisinde dolaşım sistemi üzerinde oluşturduğu negatif basınç doğrultusunda yardımcı etki oluşturmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri