Kolajen takviyeleri protein ve lif içeriği ile tok tutma özelliğine sahiptir. Daha çok vücut dokularının işleyiş ve fonksiyonlarına destek veren özelliği ile de ön plana çıkmaktadır. Bu sebeple tek başına kolajenin kilo aldırıcı özelliği bulunmamaktadır.
Kolajen, kilo aldırıcı özelliğe sahip değildir. Kolajen içmek kilo aldırır mı ve kolajen hapları kilo aldırır mı sorularının üzerinde yapılan araştırmalarda, kolajenin tok tuttuğu gözlemlenmiştir. Kolajen kullanmaya başladığınızda vücuttaki yağ dokuları azalır ve kas dokuları güçlenir.
Kolajenin kilo aldırması gibi bir durum söz konusu değildir. Kolajen adlı bu madde içilerek ya da hap formatında tüketilebilir. İki türde de oral bir alım söz konusudur. Kolajenin farklı formlarda tüketilmesi, verdiği etkiyi değiştirmez.
Kolajenin kilo aldırıcı bir etkisi yoktur. Kolajen, vücudun ana yapı taşı olan bir proteindir ve kilo alımı veya kilo kaybı üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur. Kolajen takviyeleri, cilt sağlığını, eklem esnekliğini ve kemik gücünü desteklemek amacıyla kullanılır.
Kolajenin tanımlanmış büyük bir yan etkisi yoktur. İçerdiği hyalüronik asit nedeniyle vücutta ödem oluşturabilir. Takviye olarak alınan kolajen günlük 2.5 gramın altında olursa biyoyararlılığı çok düşük olur.
İlgili 29 soru bulundu
Kolajen Serum Etkileri Nelerdir? Elastikiyet: Kollajen serumu, cildinizin elastikiyetini artıran kollajen üretimini artırır. Böylece, cildinizin daha dolgun ve genç görünmesine yardımcı olurken, göz altı torbalarından kurtulmanıza ve ince çizgileri düzeltmenize yardımcı olabilir.
Kolajen cildin dolgun görünmesini sağlayan ve kırışıklıkları azaltan bir vücut komponentidir.
Kolajen takviyelerine başladıktan bir süre sonra hyaluronik asit tüm cilt dokusu altında birikmeye ve şişmeye başlar. Bu etkisi kırışıklık görünümünün giderilmesine yardımcı olmaktadır. Tüketiciler bu etkiyi şişkinlik veya kilo olarak algılayabilirler ancak alıştıktan sonra bu his kaybolacaktır.
Kolajen takviyesine başlanmadan önce doktora danışılması çok önemlidir. Özellikle hamileler, emziren anneler, deniz ürünlerine, sığır-tavuk etine alerjisi olanlar ve diyabet hastaları da bu ürünler nedeniyle istenmeyen etkilerle karşılaşabilmektedir.
Kolajen destek ürünleri içeriği balık, tavuk veya sığır kaynaklı olabilir. Kolajen takviyelerinin daha iyi etki göstermesi için kahvaltıdan yarım saat önce veya gece yatmadan aç karnına alınması daha iyi olur.
Kolajenler cilde esneklik verir, sıkılaştırır, cilt elastikiyetini sağlar, saç ve tırnakları güçlendirir ve aynı zamansa iskelet ve kas sağlığı üzerinde çok önemli etkileri vardır. Kolajen üretimi 25 yaşa kadar artar, 25 yaştan sonra azalmaya başlar.
Doktorun talimatlarına ve seçilen kolajen formuna göre kolajen tüketimi düzenli bir şekilde yapılmalıdır. En iyi kolajen markası sıralamalarında Assos, CH-Alpha, Collazen, Day2Day, Dynavit, Nutraxin, Solgar, Suda-collagen ve Voonka gibi markalar sık sık önerilmekte ve kullanılmaktadır.
Kolajenler yaş ve ihtiyaca bağlı olarak 8-12 haftalık aralıksız, düzenli tüketim (1 kür) şeklinde kullanılabilmektedir.
Kolajen kullanımı yaşa ve cildin deformasyon derecesine göre değişir. Ancak yapılan tüm klinik çalışmalar, kolajenin etkisini görebilmek için en az 3 ay kullanılması yönündedir. Kolajenin bu 3 aylık süre boyunca hiç ara verilmeden kullanılması önemlidir.
Kolajen takviyesi, bağ dokuları güçlendirir ve yaşlanmayı yavaşlatır. Piyasada birçok kolajen ilacı bulunmaktadır. Bu ilaçları sabah veya akşam içilmesinde herhangi bir sıkıntı yoktur. Vücut günün her saati protein enzimi yapabildiğinden dolayı ister sabah için ister akşam için kolajen takviyesi size iyi gelecektir.
Kolajen emilimini arttırmak için sabah aç karnına veya gece uyurken vücudun kolajeni işlemesi için uyumadan önce kullanılması önerilmektedir.
Kolajenin Yan Etkileri Var mıdır? Kolajenin doğrudan bir zararı yoktur. Ancak vücutta oluşan fazla kolajenin sindirim sistemini olumsuz etkileyebildiği, mide yanması, mide ekşimesi, kabızlık ya da ishal gibi yan etkilere sebep olduğu söylenmektedir.
Kolajen, cilt sağlığımız ve vücudumuzdaki sağlığın diğer bazı yönleri için gereklidir. Tek başına cildi nemlendirmek, dolgun ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmak, eklem ağrısını, kemik ağrısını ve bağ dokusu ağrısını hafifletmek için harikadır, bağırsak sağlığını iyileştirebilir ve saç ve tırnakları güçlendirebilir.
Kolajen üretimini artırmak için; Beslenme: Soya ve soya ürünleri, Omega 3 yağ asitleri içeren besinler, et, yeşil sebzeler, yumurta akı, antioksidan içeren gıdalar gibi besinler kolajen üretimini artırabilmektedir. Kemik suyu tüketmek de kolajen miktarını artırmaya yardımcı olabilmektedir.
Bağırsak gerçirgenliğinin tedavisine yardımcı olur
Kolajen, proteinleri parçalar, bağırsakları rahatlatır ve zarar gören hücre duvarını onarır ve tüm bunlar da sızıntılı bağırsak sendromunu önlemeye yardımcı olur. Bu, kolajenin gastrointestinal hattaki 'mühürle ve iyileştir' etkisi sayesinde olur.
Bağışıklığı güçlendirerek hastalıklara karşı kalkan görevi sağlar. Antioksidan oranı çok yüksektir. Kalp sağlığına fayda sağlayan bir protein olarak bilinir. Cinsel gücü arttırarak, sağlıklı bir cinsel yaşam sunar.
Eğer bir sağlık sorunu yaşamıyorsanız kolajen karaciğere zarar verir mi sorunuza şu yanıtı verebiliriz: Doğal bir protein olan kolajenin “sağlıklı kişilerde” organlara zarar verdiğine dair bir araştırma bulunmamaktadır güvenle tüketilebilir.
Kemik suyunun içerisinde bulunan kolajen cildin elastikiyetini artırmada oldukça etkilidir. Kolajen ise içerisinde bulunan değerler sayesinde cildi besler ve yaşlanmasını önleyici etkiler sunar. Yaş ilerledikçe vücut daha az kolajen üretmeye başlar. Cildin genç kalmasında en etkili bileşen kolajendir.
Kolajen İp Askı Faydaları
Cildi ve yüzü ters üçgen yani altın oran görüntüsüne kavuşturur, Çene hattını keskinleştirir, Boyun sarkmalarını toparlar, Ayrıca cildimizdeki doku esnekliğini sağlayan liflerle tamamen uyumludur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri