(6) Yabancı dil hazırlık eğitiminde başarı notu, 100 üzerinden en az 65'tir. Zorunlu yabancı dil hazırlık eğitimi Page 2 MADDE 7 – (1) Yabancı dil hazırlık eğitiminin zorunlu olduğu programlara kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt yaptırdıkları akademik yılın başında muafiyet sınavına girerler.
Öğretim dili %100 yabancı dil olup zorunlu hazırlık programı bulunan bölümlere kayıt olan öğrencilerin lisans eğitimlerine başlayabilmeleri için bu sınava girmesi ve dil yeterliliğini kanıtlaması gerekmektedir. Aksi halde lisans eğitimlerine başlayamazlar. Sınava girmeyen öğrenciler Hazırlık Programına dahil olurlar.
a) Akademik yılın başında isteğe bağlı olarak, her iki dilin düzey belirleme ve muafiyet sınavına girebilirler. Her iki sınavda da başarısız olmaları durumunda, Yüksekokula verecekleri dilekçelerinde, ilk olarak hangi yabancı dil hazırlık programına devam etmek istediklerini belirtirler.
MADDE 9 – (1) Tıp Fakültesinde öğretim, Türkçe ve İngilizce veya yalnızca İngilizce olarak yapılır. MADDE 10 – (1) Tıp Fakültesinde hazırlık eğitimi zorunludur.
“İngilizce Hazırlık Muafiyet Sınavı”, yazılı ve sözlü olmak üzere iki aşamadan oluşur. İng. 160 öğrencileri için, yazılı sınav süresi 240 dakika; İng. 140 öğrencileri için, 210 dakikadır. Sözlü sınav ise; sınavın ertesi günü gerçekleştirilir ve toplam 8 saatte tamamlanır.
İlgili 40 soru bulundu
İsteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi MADDE 8 – (1) Yabancı dil eğitiminin zorunlu olmadığı programlara yerleşen öğrencilere, talep etmeleri halinde, Yüksekokuldaki olanaklar ölçüsünde isteğe bağlı yabancı dil hazırlık eğitimi verilebilir.
ODTÜ, Hacettepe, Boğaziçi gibi üniversitelerde ciddi anlamda zor. Ancak Anadolu Üniversitelerinde orta ve kolay seviyedir. ➖Muafiyet sınavını geçemezseniz Yabancı Diller Y.O'da sınavdan kalan tüm öğrencilerle ortak ders alınır.
Hacettepe Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu.
Tüm lisans ve yüksek lisans programı mezunları başvurabilir. Ancak Okul Öncesi Eğitimi ve Çocuk Gelişimi alanı dışında olanlara bir yıl bilimsel hazırlık alma koşulu zorunludur.?
Üniversitemize bağlı fakülte ve yüksekokulların çeşitli bölümlerinde eğitim-öğretim dili; tamamen (%100 oranında), kısmen (%30 oranında) yabancı dil veya Türkçe olarak tanımlanmaktadır. Söz konusu yabancı diller ise, İngilizce, Fransızca ve Almancadır.
Cevap 9:Düzey Belirleme Sınavına girmek zorunludur. Sınava girmeyen öğrenciler İngilizce Hazırlık Programında en alt seviyeye yerleştirilirler.
Eğitim dili %30 İngilizce olan programlara yeni kayıt yaptıran öğrenciler, kayıt döneminde süreleri 2 yılı geçmemiş olmak şartıyla aşağıdaki sınav sonuçlarını Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı'na ibraz etmeleri durumunda İngilizce hazırlık programından muaf olarak lisans programlarına başlayabilirler.
Herhangi bir nedenle İngilizce Yeterlik Sınavına girmeyen öğrencilere telafi sınavı verilmez. 7- Yeterlik sınavına girmezsem ne olur? Kendi isteği ile yeterlik sınavına girmeyen öğrenciler için hazırlık eğitimi zorunludur.
İngilizce Hazırlık Programından muaf olabilmek için, öğrencilerin üniversitemiz tarafından eşdeğerliliği kabul edilen uluslararası sınavlardan birinden yeterli puanı almaları gerekmektedir. Son iki yıl içerisinde alınmış olan yabancı dil sınavı puanları kabul edilmektedir.
Bildiğiniz gibi Yüksekokulumuzun sorumluluğunda olan gerek hazırlık gerekse hazırlık sonrası yabancı dil derslerinin tüm dönem sonu yeterlik, genel ve bütünleme sınavları çevrimiçi olarak yapılacaktır.
Evet, eğitim dili %100 İngilizce olsa bile, ortak zorunlu Türkçe derslere katılmak zorundasınız. Ayrıca eğitim süresi boyunca hastalarla ve diğer hastane çalışanlarıyla Türkçe iletişim kurmanız gerekmektedir.
Ders kayıt programı, üniversitemiz öğrencilerinin ders ekleme/silme ve şube güncelleme işlemlerini Hacettepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Yönetmeliği 'ne göre internet ortamında yapmalarına olanak sağlar. * Hazırlık sınıfında okuyacak öğrenciler de “Ders Kayıt Programı”'ndan ders kayıtlarını yapacaklardır.
Bu sınavın amacı öğrencilerimizin dil seviyesini belirlemek ve sonrasında öğrencilerimizin uygun seviyede dil eğitimi almasını sağlamaktır. Sınavın süresi 60 dk çoktan seçmeli, 30 dk yazma sınavı olmak üzere 90 dakikadır.
Geçmek Zor mu? Hazırlık sınavı diğer sınavlarda olduğu gibi çaba ve emek gerektiren bir sınavdır. Dinleme, okuma, yazma ve konuşma becerilerinin sınandığı bu sınavda geçme notu genel itibariyle 60 olmakla birlikte üniversiteden üniversiteye değişmektedir.
Muafiyet sınavına katılım zorunlu değildir. Muafiyet sınavından 60 ve üzeri not alan öğrenciler başarılı sayılarak ilgili dersten muaf tutulacak ve aldığı not transkriptine işlenerek not ortalamasına dahil edilecektir. Sınav, 8 EKİM tarihinde yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri