Hafik gölü,Hafik ten 3 km.uzaklıktadır. Gölün çevresinde biri belediye ye ait olmak üzere bir çok tesis vardır,Restoran larda taze balık yiyebilir,sandallarla gölde gezinti ve aynı zamanda serbest olta balıkçılığı yapabilirsiniz.
Hafik tipik bir cyprinid gölüdür. Gölde Cyprinus carpio, Squalius cephalus, Alburnus chalcoides ve Chondrostoma nasus türleri yoğun populas- yonlar oluşturmuştur. Kooperatifler tarafından sazan ve tatlı su kefali avcılığı yapılmaktadır.
Bafa Gölü'nde levrek, çipura, kefal türleri ve yılan balığı ticari avcılığı yapılan türler arasındadır. Araştırmacılar gölde 1980-1990'lı yıllarda 17-20 çeşit balık türünün olduğu (Kasparek, 1988; Balık vd., 1989; Sarı vd., 1999a, b; Kuru vd., 2001), günümüzde halen ticari değeri olan yukardaki türler avlanmaktadır.
Kırkpınar Sahili: Sapanca Gölü'nün Kırkpınar bölgesi, balıkçılık için tercih edilen bir bölgedir. Burada sahil şeridinde ve göl çevresindeki noktalarda balık tutabilirsiniz.
Kıyısında Çubuk Köyü bulunan, etrafı güzel çam ormanları ile kaplı Çubuk Gölü 15 hektar genişliğinde ve ortalama 13 m. derinliğindedir. Gölde çok lezzetli sazan ve alabalıkları olta ile avlamak serbesttir.
İlgili 34 soru bulundu
Mevsimsel olarak balık avı için bir zaman verecek olursak eğer İlkbahar aylarında saat sabah 09:00 ile 13:00 arası uygun olacaktır. Yaz aylarında ise sabaha doğru 04:30 ile 09:00 arası sizin için en verimli geçen bir av olacaktır. Sonbahar aylarında balık avı 12:00 ile 18:00 arasında olmalıdır.
Tatlı suda balık avı yemleri; tatlı su balık avcılığında kullanılabilecek yemler başlıca, solucanlar, böcekler, larvalar, mısır, civciv yemi başlıca yem türleridir. Özellikle mısır ile yapılan yemlerde size tavsiyemiz; kuru mısırı avlanacağınız suyun, kendisiyle kaynatarak kullanmanız.
Abant Gölü, Gölcük, Gölköy Barajı, Yeniçağa Gölü, Yedigöller, Aladağ Göleti, Karamurat Gölü, Çubuk Gölü, Sünnet Gölü, Sülük Gölü, Karagöl'de bulunan çok lezzetli alabalık, sazan, mercan ve gümüş balıkları olta ile avlanabilmektedir.
Poyrazlar gölünden; kadife, tatlısu levreği, turna, kızılkanat, gümüşi havuz balığı, kızılgöz, çapak ve kerevit yakalanmaktadır. Av sezonunda günde 20–85 kg arası balık yakalanmaktadır.
Eğer büyük Sazan gibi tatlısu balıklarını avlayacaksak genellikle dip oltası ile atarı 75-150gr civarında olan sağlam ve boyu 300-350cm civarında olan kamışları tercih edebiliriz. Yayın gibi çok daha büyük balıklara ise daha güçlü atarı olan ve genelliklede dolgu parçalı kamışları kullanmak daha doğru olur.
En sevdikleri yemler, ilarya, sardalya, ispari, pisi, gelincik, dil balığı, yılan balığı yavrusu, aterina ve kraça gibi balıklar ile sübye, karides ve çağanozdur. Levreğin en fazla av verdiği saatler güneş çıkana kadar gün ağarırken ve güneş batışından hemen sonradır.
Eskiden Ege Denizi'nin bir koyu olan, Büyük Menderes Nehri'nin getirdiği alüvyonların önünü kapatmasıyla göle dönüşen Bafa'da yaşayan yılan balığı, belirlenen kotaya göre balıkçılar tarafından avlanıyor. Aydın ve Muğla arasındaki Bafa Gölü'nde avlanan yılan balıkları, ihracatçı firmalara teslim ediliyor.
Esas üreme alanı Meksika'nın Sargossa Körfezi'dir. Bu bölgelerde üreyen yılan balıkları uzun bir seyahatten sonra Cebelitarık ve denizlerimizi aşarak nehirl- erimize ulaşır, buralarda büyür, cinsel olgunluğa erişir ve doğdukları yere dönerek yumurtlar ve hayata veda ederler.
Eriyebilen kayaçların bulunduğu göllere verilen bir ad olan karstik göl özelliğindedir. Bölgede çok sayıda irili ufaklı göl bulunmasından ve Hafik Gölünün bölgenin en büyük gölü olmasından dolayı Büyük Göl ismiyle anılmaktadır. Göl Sultanpınarı ve Kapaklı kaynaklarından beslenmektedir.
Bu araştırmanın konusunu Anadolu'da yaşayan 'Alevi inanç topluluğu' içerisinde yer alan ve Oğuzların Beydili Boyu'na mensup günümüzde 'Anşa Bacılı' olarak adlandırılan topluluğun, her yıl düzenli olarak Nisan ayının üçüncü haftasına denk gelen, Cumartesi ve Pazar günlerinde yaptıkları Ficek ritüeli oluşturmaktadır.
İlçemiz Sivas'ın doğusunda, il merkezine 37 km uzaklıkta, ilçe merkezinde 3005, kırsalda 6514 olmak üzere toplam 9519 nüfusu, 76 köyü ve 53 mezrası olan, tarihi çok eskilere dayanan, kültürel özellikleri, tarihi kaya evleri, özellikle gölleri, ormanları ve geniş tarım arazileriyle doğal zenginliği bol, şirin bir ...
Büyüklerimiz hep Poyraz der, bunun bir sebebi vardır. Lodos denizi kaldırır, derin dip dalgaları oluşturur. Böylece dipteki kum, çöp, pislik, yosun kalkar ve balık da bu karışık suyu yutar ve eti bozulur. Poyrazda ise denizin üstü dalgalanır, deniz dibi etkilenmez.
Örneğin; Ocak, Şubat, Mart: Kışın en soğuk aylarında hamsi, istavrit, mezgit, uskumru, karagöz ve kefal balıkları avlanabilir.
Türkiye'nin En Önemli tatlı su balıkçılığı kaynağı olan Eğirdir Gölü 480 km²'lik bir alanı ile balıkçılık ve diğer su ürünleri üretimi açısından yörede önemli potansiyele sahiptir. Kovada Gölü, Kovada Kanalı, Köprüçay Irmağı ve Gölcük Gölü'nde avcılık tamamen yasaktır.
Karadeniz Türkiye balık üretiminin %76'sını karşılar. Başta hamsi olmak üzere 3 kabuklu ve 38 balık türü avlanır. Karadeniz'den avlanan balıkların; %61,5'i hamsi, %26'sı çaça, %4,3'ü Karadeniz istavriti, %2'si palamuttur.
Batı Karadeniz'in en büyüleyici doğasına sahip Yedigöller, balık tutmayı keyfe dönüştüren bir yer olarak özellikle Mayıs- Eylül döneminde ziyaretçileri ağırlamaya devam ediyor. Balıkların yumurtlama dönemi olan kış ayları hariç diğer zamanlarda kontrollü bir biçim de balık avlamak serbest.
Sazan avlarımızın vazgeçilmez aroması balık ve sarımsak. Kendine özgü kokusu ile balıkları cazibesi içerisine alan balık ve sarımsak aromalı boililer sazan avlarında başarı oranını arttırmakta.
◮【İyi Malzeme】 Cezbedici Arttırıcı Sıvı, sağlıklı ve balık ve suya zararsız olan güvenli kırmızı solucandan oluşur.
Tavuk eti renk ve yapı olarak karidese çok benzediği için karidese gelen balıkların birçoğu tavuk eti ile de yakalanabilir. Çipura, karagöz, mercan, izmarit, kaya balığı, orfoz, trakonya, gümüş balığı gibi dip balıklarının çoğu tavuk etine gelir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri