Hafıza kartı doğru tercih edildiğinde tabii ki telefonunuza zarar vermez. Ancak telefonunuzun hafızasının çok üstünde depolama alanına sahip bir kart tercih ederseniz bu durum telefonunuzun hızını yavaşlatabilir.
SD kartınızı cihazınıza taktıktan sonra yeniden başlatınız. Cihazınızı yeniden başlattıktan sonra SD kartınız cihaz tarafından algılanır ve kurulum yapılmaya hazır hale gelecektir.
SD kart, SDHC kart, mikro SD kart, hafıza kartları ya da multimedya kartlar olmak üzere ihtiyaca göre farklı çeşitleri bulunan kartlar bilgisayar, tablet ve akıllı telefonlarda rahatlıkla kullanılabilir.
Maksimum 1024 GB Hafıza Kartı (microSD) Kapasitesine Sahip Telefonlar. Hafıza Kartı Maks. Kapasitesi; Hafıza kartı takılabildiğini ve takılacak kartın kapasitesinin azami ne kadar olabileceğini ifade eder. Bu sayede, cihazdaki dahili depolamanın yetmediği durumlarda hafıza kartıyla kapasite arttırılabilir.
SD kart ise dijital cihazlardaki ek veri depolama biriminin adı olarak bilinir. SD kart kullanarak dijital aygıtların veri depolama kapasitesini arıtabilir ve bu sayede daha fazla veri kaydedebilirsiniz. Dijital cihazlarda dahili veri kaydetme kapasitesini artırmak için SD kart kullanmanız gerekir.
İlgili 30 soru bulundu
Telefon Hafızası Arttırma Konusunda SD Kartlar
SD kart, diğer adıyla harici hafıza kartları cep telefonlarının daha hızlı bir şekilde çalışması için onları hafıza noktasından rahatlatacak küçük kartlardır.
16 GB veya 32 GB hafıza kartları: Küçük dosyalar için uygun. 64 GB hafıza kartı: HD videolar için uygun. 128 GB veya daha yüksek kapasiteli hafıza kartları: Yüksek çözünürlüklü medya dosyaları için uygun.
128GB Depolama Alanı Yeterli mi? 128GB, şu anda herhangi bir akıllı telefonda alabileceğiniz en düşük depolama alanıdır ve bu da onu mümkün olan en ucuz seçenek haline getirir. Bu arada toplam dahili belleğin bir kısmının sistemin kendisi için ayrıldığını unutmayın.
128 GB ile neler yapılabilir? Teorik olarak ortalama değerlerle 128 GB'lık depolama alanına 30 bin fotoğraf, 20 bin şarkı, 5 bin uygulama veya 2 bin oyun kurabilmek mümkün. Biz ise videomuzda bu içeriklerin tamamından bir Karma yaparak, hafızanın ne kadar dolacağına yakından bakıyoruz.
64 GB flash bellek içerisine 12 MP kalitede 16000 resim depolanabilir. Dosya boyutu çekilen fotoğrafların çözünürlüklerine göre değişiklik gösterir. 64 GB belleklere 18 MP 10667, 24 MP olarak ise 8000 adet fotoğraf depolamanız mümkün.
Standart bir kart girişine sahip olan android telefonlar için microSD kart seçiminde; kartın takılacağı cihazın güncel olması, ne kadarlık bir hafızayı desteklediğinin bilinmesi ve hangi standarda uygun olduğu gibi önemli konular göz önünde bulundurulmalı.
Uygulamaları SD karta yükleyemezsiniz. SD kartı cihazlar arasında aktarabilirsiniz.
Hafıza kartında bir şey silinir mi? Zaten sıfırlama menüsünde sd kartı sil diye bir seçenek var onu işaretlersen sd kartı siler. Sıfırlama sonrası, smsler telefona kayıtlı rehber, oyun ve uygulamalar kısacası telefon hafızasına kayıtlı herşey silinir.
Ayarlar, Uygulamalar dizinine gidin ve istediğiniz uygulamaya basın. Depolama, Değiştir yolunu izleyin. Açılan pencerede SD Kart tuşuna basın. İşlemi tamamlamak için “Taşı” butonuna dokunun.
16GB'lık cihazınızda yaklaşık 12GB boş alan olduğunu kabul edersek, müziklerinizin 128kbps kalitesinde olması halinde yaklaşık 12.000 dakika müzik saklayabilirsiniz. Yani 200 albümü rahatlıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. 256kbps kalitesinde ise 6.000 dakika müzik, yaklaşık 100 albüm depolayabilirsiniz.
Telefonunuzun dahili depolaması mümkün olduğunca yüksek olmalı. En az 64 GB modelleri tavsiye ediyoruz. Eğer oyun sayısını az tutarım derseniz 32 GB ile de işinizi halledebilirsiniz. MicroSD kart desteğinin olup olmaması malesef oyunlar karta taşınamadığı için bir etkiye sahip değil.
Özetleyelim: Eğer telefonunuzu aktif olarak film izlemek, müzik dinlemek, oyun oynamak, fotoğraf ve video çekmek gibi işler için kullanacaksanız, depolama alanının bol olması önemli. Bu durumda hafıza kartı takılmayan bir telefon / tablet satın alacaksanız, en az 16 GB, mümkünse 32 GB hafızası olmasına dikkat edin.
Android cihazınızda daha fazla depolama alanı elde etmek için başvurabileceğiniz en basit yollardan birisi, microSD kart alıp cihaza takmaktır. 64 GB boyutunda bir kartı, performansına göre, 80 ila 120 TL gibi bir fiyat aralığında bulmanız mümkün olacaktır.
Arttırılabilir hafıza özelliği bulunan telefonlarda hafıza kartı kullanmak, telefon hafızasını arttırmak için kullanılan etkili yöntemler arasında yer almaktadır. Telefonda arttırılabilir hafıza özelliği varsa microSD kart kullanarak telefonda hafıza açmak mümkün olmaktadır.
Artık bilgisayarlar için bile çok güçlü bir donanım parçası sayılan 8 GB RAM, karmaşık Android yapısına “bazen” yetersiz kalabilir. Çok güçlü bir uygulama ve oyunun telefonda açılması durumunda 8 GB RAM bile telefona yeterli gelmeyebilir. Bu nedenle aşırı gibi görünen 8 GB RAM aslında çok gereksiz bir durum değil.
Uzun süre yani yıllarca bilgi depolamak için hafıza kartları önerilmez. Genel olarak kaliteli bir hafız kartının garantili kullanım ömrü 2 yıldır. Bu süre, garanti kapsamı dışında ideal bir kullanım için 5 yıldır.
“Memory Card” ya da “Flash Bellek” olarak da bilinen bellek kartları, fotoğraf, müzik ve belge gibi birçok verinin harici olarak saklanmasını sağlayan donanımlardır.
Cevabı buldum, Her partide 16 dakika çekiyormuş,deneye deneye buldum,yani bir seferde kesintisiz 16 dakika çekebiliyor. çok büyük bir yanlışınız var , House en SON TEKNOLOJI HD özelliklere sahip PROFESYONEL SİNEMA EKİPMANLARI ile çekilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri