Deri mont makinede kaç derecede yıkanır tarzında sorular ile karşı karşıya kalırlar. Oysaki kesinlikle deri ceket modelleri makinede yıkanmaz. Tabi temizlemeden uzun süre kullanmakta makul değildir. Bu yüzden rutin aralıklar ile deri mont ve ceket temizliği yapmak gerekmektedir.
Deri montların yıkanmayacağını herkes bilir. Etiketinin yıkama talimatlarında 'yıkanmaz' işaretini görmüşsünüzdür. Deri monta sadece kuru temizleme yapılır. Ancak deri montlarını ılık ve nemli bir bez yardımıyla temizleyebilirsiniz.
Hakiki deri ceketleri çamaşır makinesine atılmamalıdır. Çamaşır makinesine atıldığı takdirde dokusu incelir ve onarılmaz çatlaklar oluşmasına sebep olur. Ceketlerin kullanım talimatı dışında yıkanması, derinin kurumasına ve çatlakların oluşmasına neden olmaktadır.
Deri ceketlerin çamaşır makinesinde yıkanması tavsiye edilen bir uygulama değildir. Çamaşır makinesinde yıkanan deri ceketler büyük zararlar alabilir. Dökülme gibi sorunlarla karşılaşılabilir.
ASLA YIKAMAYIN! Deri montların deforme olmaması için yıkanmaması gerekir. Zaten mont etiketinin yıkama talimatlarında 'yıkanmaz' işaretini görmüşsünüzdür. Deri monta sadece kuru temizleme yapılır.
İlgili 26 soru bulundu
Genellikle dış giyim ürünleri zaman zaman kuru temizleme ile rutin temizlikleri yapılsa da aslında şişme mont ya da yelek gibi ürünler, evde çamaşır makinelerinde yıkanabilmektedir.
Şişme montlarınızı kuru temizlemeciye verebilir ya da çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Ancak kuru temizlemeciye vermek istemiyor ya da çamaşır makinesinin şişme montunuzu yıpratmasından çekiniyor olabilirsiniz. Bu durumda şişme montunuzu elinizde yıkayabilirsiniz.
Şişme Mont Nasıl Yıkanır? verebilir ya da çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz.Çamaşır makinesinde yıkarken kısa ayarda ve 30 derecede yıkayabilirsiniz. elinizde yıkayabilirsiniz. Montunuzu buna uygun deterjan ve ılık su ile yıkayıp sonrasında soğuk su ile kurulayabilirsiniz.
Eğer deri giysiniz ıslanırsa, ısı kaynaklarından uzak bir şekilde oda ısısında kurumaya bırakınız. Tamamen kuruduğunda, parlaklığını ve esnekliğini yeniden sağlamak için özel bir temizleyici ile bakımını yapabilirsiniz. Zamanla deriyi kurutup, zarar vereceğinden petrol veya mineral yağları içeren ürünler kullanmayınız.
Hakiki deri ceket bakımı yaparken sadece kuru temizleme işlemi uygulanmalıdır. Eğer ceketiniz çok kirlendiyse temiz suyla bezinizi ıslatıp deri ceketinizi temizleyebilirsiniz. Hakiki deri ceket bakımını ortalama olarak haftada 2 defa yaptığınızda kumaşının ilk günkü gibi kalmasını sağlayabilirsiniz.
Deri ceketi yıkarken kesinlikle ılık su kullanmak gerekir. Doğrudan sabun ya da temizlik malzemesini ceketin yüzeyine uygulamaktan kaçının. Suyu sabun ile köpürttükten sonra ceketi suyun içerisine alarak, kısa bir süre lekeli bölgeleri çitileyerek işleme sürdürebilirsiniz.
Çeşitli testler yapılarak, ürünün gerçek deri olup olmadığı anlaşılabilir. Deri kumaşların yüzeyinden test, bilinen en kolay yöntemdir. Tırnak ile hafifçe çizilen yüzey, belirli süre sonra kaybolur ve hakiki deri formu, yeniden bütünsellik sağlar. Ancak suni derilerde yapılan çizik işlemi, yüzeyde kalıcı iz bırakır.
Montunuzu 30°C'de yumuşak bir döngüde makinede yıkayabilirsiniz. Varsa, 'ekstra durulama' seçeneğini seçmeniz de tavsiyeler arasında bulunur. Tüye özel bir sabun veya deterjan kullanmanız gerekir. Çamaşır yıkama programları arasında döndürme döngüsü varsa bu işlemi atlayın.
Deri Mont Bakımı Püf Noktaları
Sert deri nasıl yumuşatılır diyorsanız, deri mont yumuşatma için tercih edebileceğiniz yöntemlerden biri Hint yağıdır. Hint yağını, temiz ve yumuşak bir bez yardımıyla deri montunuzun üzerine uygulayarak deriyi yumuşatabilir ve deri montunuzun ömrünü uzatabilirsiniz.
Eğer deri ceketinizde ter kokusu varsa, astarının yüze gelecek şekilde ters çevrilerek bir süre havalandırılması, ter kokan yerlerin sirkeli su karışımıyla silindikten sonra; temiz suyla yıkanan bir bezle sirke ve ter kokusu kalmayana kadar silinip kurutulmaya bırakılması gerekmektedir.
Mutlaka sürülmesi istenirse, bilen birinin sürmesi daha iyidir .. Ayrıca krem yapışkan olduğundan çok toz kendine çekecektir, o yüzden de biz krem, yağ veya vazelin gibi ürünlerin sürülmesini tavsiye etmiyoruz. Deri Montum Yağmurda Çok Islandı, Ne Yapmalıyım ?
Deri ürünlerin su ile temas etmesi oldukça muhtemeldir ve su iz bırakır. Örneğin yağmurda ıslanması durumunda mümkünse elinizi ıslatın ve damlaların bulunduğu deri yüzeyini nemlendirin.
Deri tekstil ve ayakkabı hizmeti sağlayan Derimod, ürünlerinde hakiki deri kullanmaktadır.
İyi bir mont en az 3-4 sene giyilir.
Şişme montunuzu deterjanlı su içerisinde 20 dakika kadar beklettikten sonra montunuzu çıkartın ve su altında hiçbir deterjan kalıntısı kalmayana dek iyice durulayın. Yıkama işleminden sonra montunuzu uygun adımlarla kurutarak yeniden kabarmasını sağlayabilirsiniz.
Şişme montunuzun daha iyi kokmasını isteyebilirsiniz, ancak yumuşatıcı kullanmaktan kaçının. Yumuşatıcıların tüyleri birbirine yapıştırarak şişme montların kabarık yapısını bozduğunu unutmayın. Şişme montların narin yapısı göz önüne alındığında 30 derecede ve hassas çamaşırlara uygun programda yıkanması tavsiye edilir.
Yıkama makinesi ayarları: Montu yıkamak için önden yüklemeli bir yıkama makinesi kullanılmalıdır. Düşük sıcaklıkta (30-40°C) ve hassas/devirli programda yıkanmalıdır.
Şişme montun narin yapısı gözetilerek 30 derecede ve hassas çamaşırlar için uygun olan bir programda yıkanması uygun olacaktır. Bazı çamaşır makinelerinde bulunan kuş tüyü için özel programlara alternatif olarak çamaşır makinenizin yünlü yıkama programını tercih edebilirsiniz.
Uygulaması da oldukça basittir. Elyaf yastık yıkandıktan sonra kurutma makinesine rahatlıkla atılabilir. Kurutma makinelerinde yer alan hassas kurutma programları kullanılmalıdır. Buna ek olarak elyaf yastıklar yıkanmadan da kurutma makinesinde kabartılabilir.
Saklama yöntemi de en az kullanma şekli kadar mühim bir konu. Bu yüzden ceketinizi geniş ve destekli bir askı yardımıyla gardırobunuzda saklayın. E, deri doğal malzemeden olduğu için nefes alması gerekiyor. Sakın poşetle kaplayarak gardırobunuza koymayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri