Hakiki deri, hayvan derisinin tabaklanarak veya çeşitli kimyasal işlemlerden geçirilmesi sonucu oluşan en kaliteli deri türü olarak bilinmektedir. İşlenme yöntemine ve elde edilen hayvanın kürkünün formuna göre farklı özelliklere sahip olan deri türü sert ve oldukça dayanıklı malzeme türü olmaktadır.
Derisinden yararlanılan başlıca hayvanlar; sığır, koyun, at, geyik ve bazı süngerlerdir. Deri bileşiminde; %50.2 Karbon, %25.4 Oksijen, %17.8 Azot, % 4.6 Hidrojen ve %2 Kükürt vardır.
Gerçek deri neyden üretilir? Bunun cevabı oldukça açıktır; hakiki deri büyükbaş veya küçükbaş hayvanların derileri kullanılarak üretilir. Kimyasal işlemlerden geçirilen, tabaklanan deriler, özellikle ayakkabı ve farklı türden kıyafet ve aksesuarların üretiminde kullanılmak üzere hazır hale gelirler.
Ancak tüm hakiki derilerin yüzeyi, gerçek deri formunda yani dokusaldır. Gerçek derinin kendine has kokusu olmakla birlikte, yüzeylerinde daima girinti- çıkıntılar mevcuttur. Hakiki deri kumaşlar, uzun ömürlü kullanıma sahip olup kolay deforme olmazlar. Yıpranma, aşınma, form bozulması gibi etkile kolay kolay görülmez.
Ancak genel olarak, sığır derisi en dayanıklı ve sağlam deri türü olarak kabul edilir. Bu nedenle, sığır derisi ayakkabı, çanta, mobilya, kemer ve diğer dayanıklı deri üretiminde kullanılır. Bununla birlikte, diğer hayvanların derileri de dayanıklı ve kullanışlı olabilirler, örnek at deri, keçi deri, kuzu deri gibi.
İlgili 34 soru bulundu
En pahalı hayvanın derisi kullanıldığı için pahalıdır: Vizon, samur, timsah ve çinçilla derileri en pahalı ve en lüks deri türleri olarak görülmektedir.
"Full grain leather" yani tüm tanecikli deri çeşidi, günümüzde karşılaştığımız en kaliteli, aynı zamanda da en pahalı deri çeşididir.
Derimod ürünleri hakiki deri kullanılarak üretildiğinden dolayı kararma, solma ve kısa sürede bozulma yapmaz.
Çeşitli testler yapılarak, ürünün gerçek deri olup olmadığı anlaşılabilir. Deri kumaşların yüzeyinden test, bilinen en kolay yöntemdir. Tırnak ile hafifçe çizilen yüzey, belirli süre sonra kaybolur ve hakiki deri formu, yeniden bütünsellik sağlar. Ancak suni derilerde yapılan çizik işlemi, yüzeyde kalıcı iz bırakır.
Derinin gerçek olup olmadığını belirlemenin en kolay yollarından biri nem veya su testi yapmaktır. Çantanıza veya ceketinize bir miktar su damlatın, hakiki deri, suni deri cildin üzerinde yüzerken damlacıkları emecektir. Hakiki deri gözenekli olup bir miktar suya dayanıklıdır.
Deri, yüzde 65 su, yüzde 32,5 protein, yüzde 2 yağ ve yüzde 0,5 mineral tuzlardan oluşur. Üst, orta ve alt olmak üzere 3 tabakası vardır.
Dana derisi, yumuşaklığı, ince dokusu ve dayanıklılığı nedeniyle değerlidir. Deri, geleneksel kitap ciltlciliğinin yanı sıra yüksek kaliteli giysiler, ayakkabılar, cüzdanlar ve benzeri ürünler için yaygın olarak kullanılır. Dana derisi zar parşömen ve parşömen el yazmaları için kullanılan derilerden biridir.
Süet deri en kaliteli deri çeşitlerinden biridir. Koyun, keçi, buzağı gibi hayvanların derilerinden elde edilir. Derinin en alt yüzeyi olması diğer derilere göre daha farklı bir dokusu olmasını sağlar. Süet deriler son derece yumuşak ve cilt ile uyumlu bir yapıya sahiptir.
Koyun, inek, keçi, timsah ve yılan dahil hemen hemen her hayvanın postundan deri yapılabilir. Fakat gereksiz lüks kullanımına karşı olduğumuz ve doğaya karşı sorumluluklarımızın bilincinde olduğumuzdan dolayı biz, inek-koyun harici hiçbir hayvanın derisini ürünlerimizde kullanmamaktayız.
Giyim, barınak, silah ve müzik aletlerinin üretimi gibi sayısız alanda koyun derisi ve pösteki kullanılmaktadır. Koyun kürkü ve koyun derisi arasındaki fark ise, doku ve görünüm olarak kendini göstermektedir. Koyun postu, yünlere sahip bir doğal ürün olurken; koyun derisi pürüzsüz ve yumuşak bir dokuya sahiptir.
Hakiki deri kemer beş yıldan sonra bile çatlamaz veya parçalanmaz.
Suni deriler, PVC ve poliüretan adlı maddelerle yapılmaktadır. Kimyasal işlemlerden geçtikten sonra döşenmeye hazır olan bir kumaş türüdür. İki madde ile farklı tipte suni derilen üretilmektedir. PVC kaplamalar kanepe gibi ürünler için kullanılırken, poliüretan daha çok giyim sektöründe tercih edilmektedir.
Sektöründe kendi markası ile iletişim ve reklam çalışmaları yapan ve bu çalışmalarında Linda Evangelista , Mila Jovovich gibi dünyaca ünlü birçok modeli kullanan Derimod, yurtdışında moda çekimleri gerçekleştiren ilk Türk deri markası olma sıfatını da taşıyor.
En iyi Deri Mont Hangi Deriden Yapılır? Hafifliği ve esnekliği ile deri mont yapımında en çok tercih edilen deri kuzu derisidir. Bunu yanı sıra malak ve dana derisi de sıkça tercih edilen deri türlerindendir.
Göbeği Üsküp'te kesilmiş, 1937 yılından bu yana İstanbullu Hasan Yelmen. Yıllardır yaptığı iş dericilik. 1970 yılında Derimod'u kurup baba mesleğini bugün çok önemli bir yere taşıdı. Aynı zamanda İstanbul'da Vardar Cemiyeti'nin, Rumeli Derneği'nin kurucularından.
%100 hakiki deri kullanılarak imal edilen ayakkabılar hayvan derisinden üretilmektedir. Hayvan derisinin gözenekli yapısı ve nemi emme özelliği sebebiyle yağmurlu ve karlı havalarda hakiki deri ayakkabıların bir miktar su geçirmesi söz konusu olmaktadır.
DESİ FİYATI: 1.7 TL
Deri yüzeyine özel bir tür cila (doğal yağlar, waxlar) uygulanması ile derinin lifleri güçlendirilir ve böylelikle çizildiklerinde, ovalandıklarında derinin doğal rengi (efekt alması, eskitilmiş görüntü) alması sağlanır.
Gerçek Deri Soyulur mu? Hakiki deri hayvan derisi olması sebebiyle bakımı ve nemlendirilmesi yapılmalıdır. Bakımı yapılmayan gerçek deri zamanla kurumaya başlar ve bu sebeple çatlayarak soyulabilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri