Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur. (Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile iptal ibare; Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.)
Hakim ve savcılar sakal bırakabilir mi? Özetle serbest. memurunun resmiyetine de aykırıdır.
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur. Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez.
Dairesinin iptal kararına Yönetmelik metninde yer verildi. Artık resmen kamuda erkek memurlara sakal bırakmak serbest hale geldi.
Karar, Kamu Personeli Kılık Kıyafet Yönetmeliği'ne de girdi. Buna göre erkek kamu personeli artık sakal bırakabilecek. Erkek kamu personeli artık sakal bırakabilecek. 1982'den bu yana yürürlükte olan hüküm değişti. Danıştay'ın sakal kararı mevzuata girdi.
İlgili 29 soru bulundu
Cevap: Mahkemeye nasıl çıkılmalı
Mahkemeye kot pantolonla gidilmez, mutlaka sinek kaydı tıraş olmak gerekir, sinek kaydına gerek yoktur şekilli bir sakal olmaması yeterlidir, yüzünüz görünsün yeter, takım elbise giyilmelidir vs vs... Hakim bunlara dikkat eder mi?
Bu hükme göre, ilgili mevzuatında düzenleme yer alan polisler, hakim ve savcılar ile askeri personel sakal tıraşı zorunluluğuna tabi olmaya devam edecektir.
g) İnfaz ve koruma başmemurları ve memurları ile infaz ve koruma memurluğu öğrencilerinin sakal ve bıyık bırakması yasaktır.
Cevap: Hayır bırakamaz. Gerekçe: 7068 Sayılı Kanun Madde 8 de “Kılık ve kıyafet ile ilgili olarak mevzuatta belirlenmiş kurallara uymamak.” Aylıktan Kesme Cezası gerektiren fiiller arasında sayılmakta olup; Emniyet Hizmetleri Sınıfı Mensupları Kıyafet Yönetmeliği madde 5'te “Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz.
Her gün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz. Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyutunu geçemez, üstten alınamaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir.
Danıştay, kamudaki kılık kıyafet yönetmeliğinde yer alan, “her gün tıraş olunacağı, sakal bırakılamayacağına” dair hükmü iptal etmişti. Danıştay'ın aldığı bu karar mevzuata da işlendi. Böylece memurların sakal bırakması serbest hale geldi.
Bina içinde ve görev mahallinde baş daima açık bulundurulur. Kulak ortasından aşağıda favori bırakılmaz. Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir, temiz bakımlı ve taranmış olur.
Sakal bırakırken hanımlara sorulması gerekir mi? Sakal bırakma konusunda hanımın izni aile içi tatsızlık çıkmaması için alınmalıdır. Zira sakal bırakmak sünnet iken aile huzuru bu sünnetten daha önemlidir. Ancak bir kimse hanımından izin almadan sakal bırakırsa da günah işlemiş olmaz, izin alma mecburiyeti yoktur.
Düzenleme ile savcı ve hakimler yerli silahın yanında ithal silah da alabilecek.
En İyi Cevaplar. Hakim ya da cumhuriyet savcısı arasında ast üst ilişkisi bulunmaz. Çünkü hakimler karar makamı, cumhuriyet savcıları ise iddia makamıdır. Delillerin toplanması, iddianame hazırlanması aşamalarında cumhuriyet savcısı görevliyken yargılama esnasında etkin unsur hakimdir.
Savcı olabilmek için bir üst yaş sınırı bulunmaktadır. Hukuk fakültesinden mezun olmuş adayların, Adli Yargı Sınavı'na girebilmeleri için 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir. Avukatların bu sınava girebilmelerinde ise 45 yaşını doldurmamış olmaları şartı aranmaktadır.
Saçlar, kulağı kapatmayacak biçimde ve normal duruşta enseden gömlek yakasını aşmayacak şekilde uzatılabilir), temiz bakımlı ve taranmış olur. (Danıştay Onikinci Dairesinin 20/4/2022 tarihli ve E.:2021/7000; K.:2022/2247 sayılı kararı ile iptal ibare; Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.)
Zabıta TV's post
Bu karara yapılan karar düzeltme talebi de reddedildi. Böylece sakal kesmeyene artık ceza verilmeyecek. resmen serbest hale gelmiş oldu. Kılık Kıyafet Yönetmeliği'nin iptali istemiyle dava açtı.
(2) El, yüz ve saç bakımı ile saç biçiminde sadelik esastır. (3) Erkek personel, sakal, bıyık ve favori bırakamaz, her gün sakal traşı olur.
Mavi renkli bir giysi giymek mümkün değil. Çünkü yasak. Yasağın nedeni ise infaz koruma kemurlarının giysilerinin de mavi olması. Silivri'de yönetim, tutuklu ve hükümlülerin mavi giysilerle kaçabileceği düşüncesiyle bu renkteki gömlek, elbise ve montu içeriye sokmuyor.
(12) Üniformalı kadın cezaevi personeli dikkat çekici ve aşırı olmamak koşulu ile makyaj yapabilirler. Yüze kahverengi tonda, hafif fondöten ve pudra sürülebilir, göz için hafif olmak koşulu ile siyah, gri ve beyaz renklerde göz farı ve eyeliner kullanılabilir, yapay kirpik takılması yasaktır.
Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.) Bıyık tabii olarak bırakılır, uzunluğu üst dudak boyunu geçemez. Üstten alınmaz, yanlar üst dudak hizasında olur, alt uçları dudak hizasından kesilir. Kravat takılır, kravatı örtecek şekilde balıkçı yaka veya benzeri süveterler giyilmez.
h) Her türlü sakal ve bıyık bırakılamaz. Saçlar, kep giyildiğinde dışarı taşmayacak uzunlukta kesilir. Favoriler kulak deliği hizasını geçemez.
Memur-Sen'in uhdesinde barındırdığı erdemli duruşa sahip her bir ferdinin bu duruşu sayesinde Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 5'inci maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinde yer alan “Hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz.” ibaresi Danıştay 12.
657 Sayılı DMK 'da, Valilikler'de; Kamu Kurum Ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık Ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin maddelerini uygulamaktadır. Yönetmelik güncellendiğine göre ve başka bir yönetmelik olmadığına göre, sakal bırakmanın artık yasak olmaması gereklidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri