Şampuanı suyla karıştırıp sünger paspas yardımıyla, halı fazla ıslanmayacak ve çok sert davranıp halınızı yıpratmayacak şekilde silmeye başlayın. Daha sonra halınızı sadece duru suya batırdığınız bir sünger veya sünger paspas yardımıyla durulayın ve kurumaya bırakın.
Halı temizlemek için mikrofiber temizlik bezi kullanabilirsiniz. Mikrofiber bezler, kirli yüzeyleri çizmeden temizleyebilme özelliği sayesinde halılarınıza zarar vermez. Bu bezlerle halılarınızı fırçalayarak temizliyormuş gibi kirlerinden arındırabilirsiniz.
Elde yıkama işlemi uygulanacağı zaman arap sabunu, beyaz kalıp sabun, sıvı deterjan, toz deterjan ile halı şampuanının kullanımıdır. Halı nasıl yıkanır sorusuna detaylı bir cevap vermek de mümkündür. Bir kovaya su doldurulur içerisine şampuan dökülür. Şampuanlı su alınarak halıya dökülür.
Doğal halı şampuanı olarak değerlendirilen yıkama likidi ile koltuk ve sandalye döşemeleri de kirlerden arındırılabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Halılarınıza kabarık bir görünüm kazandırır, uzun süre kirve leke tutmasını önler. Durulama ve fırçalama gerektirmez. İstenilen sıklıkta kullanılır. Oluşan kuru köpük ile kir ve lekeler halı ve döşemeden kolayca temizlenir.
Bu nedenle sert deterjan tercihleri halınıza zarar verebilir. Bu tarz halılar için de en iyi seçim arap sabunudur. Bunun dışındaki halılar içinde en iyi ve zararsız seçim arap sabunu olmakla birlikte Vanish Kosla Halı ve Powermax halı şampuanları da en çok tercih edilen deterjanlardır.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
Pratik halı temizleme yöntemlerinde kullanılan etkili, ucuz ve zararsız bir üründür. Halılarınızın üzerine serpeceğiniz karbonatı, yarım saat bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra halınızı süpürün. Sonrasında arzuya göre sirkeyle nemlendirilmiş bir bez ile silebilirsiniz.
ISLAK, kuru temizleme özelliği sayesinde halıların yıkanmasını sağlayan elektrik süpürgelerinde, daha iyi temizlik için arap sabunu, çamaşır suyu, tasarruf etmek için de özel halı şampuanlarının yerine, kalitesiz toz deterjan ve sıvı sabunlar kullanılıyor.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Böylece ev ortamında rahat bir şekilde halı temizliği yapabilirsiniz. Beyaz sirke de leke çıkarma noktasında verimlidir. Ilık su içerisine sirke ekleyebilir sonrasında bu karışım ve bez yardımıyla lekeyi silebilirsiniz. Etkili bir yöntem olmasının yanında, inatçı lekeler üzerinde de başarılıdır.
Bulaşık makinesi parlatıcısı hiç bu kadar işe yaramamıştı!
Yağ, kahve, çay fark etmez her lekeyi temizler. Fakat lekeniz kurumadan uygularsanız etkisini daha fazla görürsünüz. Bir nemli beze parlatıcı dökerek lekeli yüzeyi ovalayın. Parlatıcının maviliği gidene kadar lekeniz de gitmiş olacak!
Sprey şişesine 1 litre suyu ve bir çay bardağının %25'i kadar beyaz sirkeyi karıştırın. Hazırladığınız silme suyunu ekeli halıya püskürtün. Ardından suyla silin ve durulayın.
Çamaşır makinesinde yıkamaya uygun olan halınızı kesinlikle makinede sıktırma yapmadan almalısınız. Tabanı plastik olan halılarınızı yıkarken yumuşatıcı kullanmayınız. Kurutma İşlemi: Çamaşır makinasında yıkadığınız halılarınızı www.halisaticisi.com direk güneşe maruz kalacak şekilde kurutmayınız.
Leke oluşan bölgeye birkaç damla limon suyu sıkın. Birkaç dakika bekleyip ıslak bir bezle güzelce silin. İşinizi kolaylaştıracak diğer bir öneri de; bir kaba ılık su, bulaşık deterjanı, beyaz sirke ve limon suyunu ekleyin. Halınızın lekelenen alanlarına sürün ve temiz bir bezle güzelce silin.
Bu bağlamda halının rengi fark etmeksizin temizlik malzemesi olarak limon, aseton, çamaşır suyu, kolonya ve sert kimyasalların kullanılmaması önerilir. Ancak az miktarda sirke veya karbonat ile toz deterjan eklenen ılık suyla beyaz renkli halıların temizlenmesi mümkündür.
Çoğunlukla ıslak temizleme yöntemiyle sararma meydana gelir, birçok yün halı kurutulduğunda saçak gibi bir madde – tanen (bitki kökenli doğal liflerden yapılan ürünlerin güçlü bir şekilde ıslatılmasının bir sonucu olarak) açığa çıkarır, ikincisi, birçok halıda iplikler bulunur.
1 su bardağı boraksı 2 su bardağı mısır unu ile bir kapta karıştırın. Daha sonra bu karışımı halının üzerine eşit şekilde serpin. Vaktiniz varsa 3-4 saat, eğer vaktiniz yoksa 1-2 saat sonra halıyı süpürün. Bu karışım hem halının tüylerini kabartacak hem de parlamasına yardım edecektir.
Bu nedenle halılar düzenli olarak temizlenmelidir. Aksi takdirde bu toz ve lekeler zamanla mikroorganizmalarda değişikliklerle kokular oluşturabilir. Bu, sağlık için büyük bir tehlikeyi temsil eder. Lekeleri temizlemeden önce, kiri, tüyleri, kılları ve tozları temizlemek için halıyı süpürün.
Evde halı yıkarken sararmaması için doğru deterjan seçilmelidir. Sonrasında halı kirlerden arındırılması için temiz suyla iyice yıkanmalı, yine temiz suyla iyice durulanmalı ve sonrasında iyice sıkılmalıdır. Halı temizlenip içerisinde su ve deterjan kalıntıları kalmadığında herhangi bir sararma olmaz.
Halınız tozlardan arındığında ıslak temizleme işlemine geçebilirsiniz. El dokuması, yün ve doğal boyalarla boyanmış halıları, kimyasal içeren deterjanlar yerine arap sabunu veya toz beyaz sabun ile yıkamanız daha doğru olacaktır.
Halılarınızı ve temizliği meşakkatli gözüken stor perdenizi ise Asperox Sarı Güç ile kolaylıkla temizleyebilirsiniz.
Bir kaşık bulaşık deterjanı, bir kaşık sirke ve iki bardak ılık suyu karıştırın. Temiz bir süngeri karışıma batırın ve lekeye uygulayın. Leke gidene kadar sünger ile temizleyin.
Miss Arap Sabunu cildinize ve halılarınıza zarar vermeyen bir ev temizleyicisidir. Miss Arap Sabunu dermatolojik olarak test edilmiştir. Halınızın renk ve dokusunu koruyarak Miss Arap Sabunu ile güvenle temizlik yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri