Akustik: Halı ses yalıtımı sağlar ve dışından gelen rahatsız edici gürültüyü azaltmaya yardımcı olur. Katlar arasındaki ses geçişlerini engelleyerek sessizlik ve gizlilik sağlanmış olur.
Evlerde Uygulanabilecek Ses Yalıtım Sistemleri
Zeminden ulaşan seslerin engellenmesi için akustik halı, süngerpan, kauçuk tabanlı halı gibi ürünler tercih edilebilir. Taban kısmında kauçuk malzeme bulunan ve akustik yeteneğe sahip olan akustik halılar zemine serilerek rahatlıkla kullanılırlar.
Düşük seviyede ısı yalıtımı için piramit, yumurta, melamin süngerler kullanılır. Ses şiddeti yüksek ise süngerpan adı verilen rebonded bondex süngerler kullanılır. Ses yalıtımı yapılması planlanan alan stüdyo, konser alanı, sinema gibi ortamlar ise bariyerli süngerlerin kullanılması uygundur.
Ses yalıtımı konusunda en başarılı sonuçlar elde edebileceğiniz İzocam Taşyünü, İzocam manto Taşyünü, nfaf ses yalıtım süngeri, nfaf Yapışkanlı ses yalıtım süngeri, genel Taşyünü ve cam yünü ürünler ses yalıtımı konusunda bilindik en başarılı ve en iyi malzemelerdir.
İlgili 31 soru bulundu
En basit yöntem kapı pencere bantları aracılığı ile camın kenarlarını kapatmak olabilir. Bunun yanı sıra camdaki ya da çerçevedeki çatlakları köpük ile doldurabilirsiniz. Pencereden gelen sesi engellemek için bir perde de kullanabilirsiniz. Bu noktada kalın kumaşlı bir ürün tercih etmeye özen göstermelisiniz.
Ses Yalıtımı Malzeme Çeşitleri
Süngerpan, bariyerli basotect sünger, bariyerli akustik süngerpan, ses yalıtım bandı, akustik karo halı, mantarlı kauçuk ve mantar şilte gibi ses yalıtım uygulamalarında kullanılan ses kesici malzemeler, farklı ihtiyaçlar için farklı gruplara ayrılır.
Evinizde huzurla yaşamak ve rahatsız edici, insan sağlığını kötü etkileyen seslerden kurtulmak için inşaatta yapılmayan ses yalıtım sistemini sonradan da yaptırabilirsiniz.
Gözenekli emiciler. Gözenekli emiciler, tipik olarak açık hücreli kauçuk köpükler veya melamin süngerler, hücre yapısı içindeki sürtünme ile gürültüyü emer. Gözenekli açık hücreli köpükler, geniş bir orta-yüksek frekans aralığında oldukça etkili gürültü emicilerdir.
Ses yalıtımına hastanelerde, ofislerde, sinema&tiyatro salonlarında, öğrencilerin dikkatinin dağılmaması için okul çevresinde, müzik stüdyolarında, apartman çevrelerinde, hava alanlarında, fabrika çevrelerinde ve yaşamın olduğu her alanda ihtiyaç duyulur.
Duvarın yapısına göre yüzeyin sesi karşılama biçimine de bağlı olarak pamuk kaplama ses yansımalarını nötr hale getirip, kullanılan alanda akustik bir ortam sağlar. Ortamı enerjik ve huzurlu hale getirir. 1,5 mm normal kalınlıkta bir uygulamada % 50 oranında sesi keser. Deneyin farkı göreceksiniz.
Günümüzde en profesyonel bulunan ve doğrudan ses yalıtımı amacıyla uygulanan bir yöntem akustik panellerdir. Farklı desenler ve kabartmalarla odada oluşan gürültüyü emen ve dışarı yansıtmayan panelleri rahatlıkla kullanabilirsin.
Öncelikle daireye girdiğiniz de ses yalıtımını anlamanız için pencereleri kapatıp dışarıdan sesin gelip gelmediğine dikkat etmeniz gerekir. Eğer bina dışında ki sesler cam kapalıyken içeri giriyorsa ses yalıtımı yapılmamıştır.
Çocuk odası duvar kağıdı seçimlerinizde en önemli unsur, çocuklarınızın sağlığına zarar vermeyecek bir ürün olmasıdır. Duvar ses yalıtımı yapması da buna ek olarak harika özelliklerindendir.
Bunun için şu yöntemler izlenebilir: Akustik Perde ve Kalın Battaniye Kullanılması: Duvara kalın battaniyelerin hiç boşluk kalmayacak şekilde monte edilmesi, sesin tutulması için etkili yöntemlerden biridir. Bu uygulamanın bira daha maliyetli şekli ise, akustik perdelerin satın alınmasıyla yapılabilmektedir.
Doğrusu sesin kaynağından müdahale edilmesi gerekmektedir. Parkelerin altına kullanılan izobozz keçeler sesi oldukça azaltır.
Ses yalıtımında kullanılan malzemeler arasında akustik süngerler, basotect basotect süngerler kullanılır. Bariyerli çeşitleriyle oldukça etkili olan ses yalıtım malzemeleri dışında bariyerli süngerler, bondex süngerpan ve ahşap yünü heraklite gibi malzemelerde kullanılarak ses yalıtımı en üst seviyede sağlanmış olur.
Duvar ses yalıtımında hangi malzemeler tercih edilmelidir.
Zemin için uygun bir malzeme değildir. Bondex sünger, yanmaz sünger, akustik sünger, bariyerli bondex sünger ve ses yalıtım bariyeri gibi ürünler tercih edilmelidir. Bu tür malzemeler yanmazlık ve alev geciktiricili testlerinde başarılı sonuçlar almıştır.
Gürültünün ve rahatsız edici seslerin engellenmesi olarak tanımlanabilir. Ses yalıtım malzemeleri oldukça çeşitli ve işlevlerine göre de değişiyor. Öncelikle şu ayrımı iyi yapmak gerektiğini belirtelim: Ses yalıtımı dışarıdan gelen sesleri engelleyebilir.
Çelik profil ile yaklaşık 5 cm kadar hava boşluğu oluşturulduktan sonra yüzey alçıpan ile kapatılır. Daha sonra ses bariyeri alçıpanın üzerine uygulanır ve daha sonra tekrar üzeri alçıpan ile kapatılır. Böyle bir uygulama ile yüksek oranda ses yalıtımı sağlamak mümkündür.
LEAF ise bu ses düzeyinin çok daha üstüne çıkıyor ve insanın dayanamayacağı şiddette ses çıkarabiliyor. Dünyanın en yüksek ses çıkaran makinesi olarak lanse edilen LEAF (Large European Acoustic Facility) bir jetin kalkışta çıkardığı sesten 4 kat daha fazla ses çıkarabiliyor.
Sesler ortamda olan maddeler aracılığı ile iletilir bu nedenle bir boşlukta sesin yayılma ihtimali yoktur. Sesin yayılmak için maddelere ihtiyacı olduğunda dolayı ve boşluk bir madde olamadığından dolayı ses boşlukta yayılamaz.
Elbette geçirir. Düz cam balkonlara göre %50 daha az geçirir. tIPKI PVC pencereler gibi ses yalıtımı güçlüdür azda olsa ses illaki geçirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri