Halan'ın kızı veya cinsiyet fark etmez. Amcanın kızı veya oğlu senin kuzenin olur. Teyzenin kızı veya oğlu senin kuzenin olur.
Halamın,teyzemin,dayımın çocuğu bizim kuzenimiz olur. Ben halamın,dayımın,teyzemin yeğeni olurum. Yani Cevap:Kuzen olacaktır.
Bu bağlamda kuzen çocuğu neyim olur sorusu gündeme gelmektedir. Kuzeninizin çocuğu için net bir kavram yoktur. Ancak çoğunlukla akrabalık olduğu için yeğen olarak kabul edilir.
Doğrulanmış Cevap
✦ Abimizin oğlu bizim yeğenimiz olur.
Doğrulanmış Cevap
Sizin erkek kardeşinizde olsa kız kardeşinizde olsa onun çocuğu sizin 'Yeğen'iniz olur.
İlgili 37 soru bulundu
Teyze, dayı, hala veya amcanın kız çocuğu, kız yeğen, böle.
Kuzen veya böle, bir kimsenin ebeveynlerinin kardeşlerinin evlatlarından her biri. Kız kuzenler için kullanılan kuzin sözcüğü günümüzde yavaş yavaş kullanımdan kalkmaktadır. Bir kimsenin teyze, hala, amca ve dayı çocukları o kimsenin kuzenleridir.
Türkçe'de “kardeş çocuğu” anlamına gelen ve yaygın biçimde amca, hala, dayı ve teyze çocukları için de kullanılan yeğen kelimesinin Arapça'da özel bir karşılığı bulunmayıp bunun yerine erkek veya kız kardeşin oğlu yahut kızı, ikinci grup yeğenler için de teyzeoğlu, amcaoğlu, teyze kızı, hala kızı gibi ifadeler ...
Cevabımız; Yeğeninizin cocugu gene sizin yeğeniniz olmaktadır. Büyük erkek yeğen ya da büyük kız yeğen olarak adlandırılabilir.
Annemin kız kardeşi teyzem, Babamın kız kardeşi halam, Benimse olur ablam...
yeğen yerine kuzen kelimesini kullanan kişi gayet doğru bir iş yapmaktadır, çünkü yeğen kardeşlerin çocukları için kullanılan bir kelimedir, kuzen ise hala, amca, teyze ya da dayının kızı/oğludur.
Ancak hala, dayı, amca, teyze olan üçüncü derecenin çocuğuyla evlenebilmek mümkündür. Halk arasında kuzen diye bilinen dördüncü derece hısımlık ile evlenilebilir; herhangi bir yasak konulmamıştır.
Cevap: Birden fazla kardeş olduğu zaman kardeşlerin kızları yeğen olmaktadır.
Akraba : Kan bağıyla birbirine bağlı olan kimselerdir. Sorumuzun Cevabı : Halamın kocası benim eniştem olur. Halamın kızının kocası benim eniştem olur.
Hala ve teyzenin eşine enişte denir. Amca ve dayının eşine yenge denir.
Enişte, bir kişinin halasının, teyzesinin veya kız kardeşinin eşi. Bir kişi ile eniştesi arasında, yakın akraba kabul edilmekle birlikte, herhangi bir kan bağı yoktur.
Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır. Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır. Kuzen; Teyze, dayı, hala, amca çocuklarıdır. Yeğen; erkek veya kız kardeşinin çocuklarıdır.
Merhaba, Kuzenin kuzeni senin hiçbirşeyin olmaz. Akrabalık bakımından. Hala kızına/oğluna kuzen adı verilmektedir.
Teyze ise, toplumumuzda anne yarısı olarak bilinen annelerin kız kardeşleri ya da ablalarının unvanıdır. Teyzenizin oğlu veya kızı sizin kuzeniniz olur. Dayı, annelerin erkek kardeşleri veya ağabeyleridir.
Yeğen, kelimesinin kuzen ve kardeş çocukları için kullanılan bir akrabalık ifadesi olduğu bilinmektedir.
Yeğen kelimesi halk arasında sıklıkla yiğenim şeklinde kullanılmaktadır. Yiğenim kullanımı yanlış olmakta bu kelimenin doğru telaffuzu yeğenim şeklinde olarak belirtilmektedir. Türk Dil Kurumuna göre de yeğenim kullanımı doğru bir kullanım olarak ifade edilmektedir.
1. derece akrabalar çocuklar, anne ve babadan oluşmaktadır. 2. derece akrabalar dede, nine, torun ve kardeşten oluşmaktadır. 3. derece akrabalar yeğen, amca, dayı, hala ve teyzeden oluşmaktadır. 4. derece akrabalar kuzenlerden oluşmaktadır.
3. derece akraba: Kardeşlerimizin çocukları yani yeğenler, amca, hala, dayı, teyze üçüncü derece kan bağı olan akrabalarımızdır.
Öz Türkçe bir sözcük olan yeğen kelimesi, bazı yerlerde kuzen sözcüğünün yerine kullanılsa da iki kelimenin kökeni de anlamı da birbirinden farklıdır. Bir kişinin erkek ya da kız kardeşinin çocuklarına yeğen denir.
Dayı, annenin erkek kardeşi. Anneden yaşça küçük veya büyük olabilir. Bir kişi herhangi bir dayısının yeğenidir. Dayı sözcüğü, aynı zamanda, bazı yörelerde bir kimsenin akrabalık bağı olmayan, kendisinden yaşça oldukça büyük erkeklere hitap ederken kullandığı bir hitap ve saygı sözüdür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri