Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Yurt dışından gelen arabayı kardeşim kullanabilir mi?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Yurt dışından gelen arabayı kardeşim kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. İzin hak sahibi araç içinde bulunsa dahi yukarıda belirtilen kişiler dışında taşıtın kullanılması (acil durumlar hariç) mümkün değildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.net

Yurtdışından gelen aracı kardeşim kullanabilir mi?

Yabancı plakalı taşıtlar; Türkiye ye giriş yaparken adına kaydedilmiş olan kişinin yanı sıra, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi annesi babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. Yabancı plakalı taşıtın adına kayıtlı olduğu kişi taşıtın içinde olsa bile yukarıda belirtilenlerden başka hiç kimse taşıtı kullanamaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Yurt dışından gelen arabayı başkası kullanırsa cezası nedir?

Türkiye'de Yabancı Araç Kullanma Cezası Nedir? Ülkede birçok kişi yabancı plakalı araç kullanmaktadır. Gerekli uyarılara ve zamana uyulmazsa yüklü miktar parayla karşılaşmak mümkündür. Usulsüzlük kanununa göre uygun olmayan davranışlar cezası 159 liradır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: 5scarrental.com.tr

Yurtdışından gelen arabayı kim kullanır?

Gümrük Kanunu'nun ilgili maddeleri, bu durumda arabayı kullanma yetkisini yasaklamaktadır. Bu nedenle, yurtdışında olan kişi taahhütname vermiş olsa bile, arabayı kullanma hakkı yalnızca aracı getiren kişiye aittir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: urfanatik.com

Yurtdışından getirdiğim arabayı babam kullanabilir mi?

Taşıtınızı sizden başka, yurtdışında yerleşik (taşıt getirilmek istenilen tarihten geriye doğru son 1 yılın 185 gününü yurtdışında geçirmiş) eşiniz,anne, baba ve çocuklarınız kullanabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mfa.gov.tr

YABANCI PLAKALI ARACIN TÜRKİYE'DE 24 AY KULLANILMASI İLE İLGİLİ SÖYLENEN BU YALANA İNANMAYIN!

İlgili 38 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Mavi plakalı aracı kimler kullanabilir?

Tax free car (vergisiz) mavi plakalı araç kimler alabilir? Yabancı üniversite öğrencileri (örgün öğretim), Yüksek Öğretim yapan mavi kartlı Türk soylular. Yabancı Sporcular ve Yabancı Basın Kuruluşu Mensupları yabancıdan yabancıya vergisiz araç alabilirler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: taxfreecar.net

Yurtdışından getirilen araba satılabilir mi?

Kişiler, ithal edilmiş olan araç hakkında, 12 ay geçmedikçe herhangi bir tasarrufta bulunamazlar. Bu nedenle, ithal edilen araç, 12 ay süreyle satılamaz ve başkasına devredilemez. Bireysel gümrük işlemleri kapsamında, yurt dışından getirilecek araçlar için belirli müracaat süreleri vardır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr

Kimler yurt dışından vergisiz araç getirebilir?

Yurt dışından araba getirmek vergisiz ya da daha bilinen söyleniş biçimi ile Taxfree olarak ülkemize araç getirebilecek kişilerin listesi aşağıda olduğu biçimdedir: Türk vatandaşlığından çıkmış olan mavi kart sahipleri ile ve Türkiye'de ikametgah ederek öğrenim gören. Çalışmakta olan, yabancı uyruklu olan bireyler.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: experix.com.tr

Türk vatandaşı olarak yurt dışından araba alabilir mi?

Cevap: Türkiye'de ikamet eden kişilerin yurtdışından taşıt getirme hakkı bulunmamaktadır. Bazı internet siteleri ve oto galerileri, vatandaşlarımızın yurtdışından düşük ücretler ödeyerek alacakları lüks araçları Türkiye'de sorunsuz olarak kullanabileceğine ilişkin yanlış bilgiler sunmaktadırlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ticaret.gov.tr

MA plakalı aracı kimler kullanabilir?

MA MZ plaka, geçici giriş karnesi ve yabancı taşıtlar geçici giriş karnesi ile Türkiye'ye giren yabancı araçları temsil ediyor. Bu tür bir plakaya ise sadece gerekli koşulları sağlayan yabancılar sahip olabiliyor… Vergi muafiyeti sağlayan MA ve MZ plakalar, İçişleri Bakanlığı Emniyet Müdürlüğü tarafından veriliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: karar.com

Başkasının adına olan arabayı kullanmak yasak mı?

Başkasının Arabasını Kullanmak Cezası

Cezası bulunmayan bu durumun aracın trafik kazasına karışması durumunda yükümlülükleri bulunmaktadır. Kazaya sebebiyet veren sürücünün cezai yaptırımları ve tazminat yükümlülükleri bulunmaktadır. Sürücünün yanı sıra araç sahibi de sürücü kadar sorumludur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cozumavukatlik.org

Arabayı başkası kullanabilir mi?

Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: perlatr.com

Aracı başkasının kullanması yasak mı?

13.10.1983 günlü, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun itiraz konusu kuralı da içeren 36. maddesi şöyledir: “Madde 36- Motorlu araçların, sürücü belgesi sahibi olmayan kişiler tarafından karayollarında sürülmesi ve sürülmesine izin verilmesi yasaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: batur.av.tr

Yurt dışından gelen araç kaç yıl kalabilir?

Araç Türkiye'ye girdiği andan itibaren 2 yıl boyunca Türkiye'de kalabilir. 2 yıl sonunda tekrar Türkiye'de kullanılabilmesi için 185 gün boyunca aracın yurt dışında kalması gerekir. 2 yıl dolduğu halde Türkiye'de kullanılan araçlar trafikten men edilir ve sahibine para cezası verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: oggusto.com

Mavi Kart sahipleri araç alabilir mi?

Mavi Kart Sahipleri ÖTV' siz Araç Getirebilirmi? En çok merak edilen konu budur. Normal şartlar altında getiremez ve kullanamazlar. Ancak bazı şartlar yerine getirilirse mavi kart sahipleri ÖTV siz MA plaka olarak adlandırılan araçları satın alabilir yada yabancı ülkeden getirdikleri araçları MA plakaya çevirebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulizaroztemel.av.tr

185 gün kuralı kalktı mi?

Avrupa Ovacıklılar Derneği's post

isteyenlere uygulanan 185 gün şartı, resmen kaldırıldı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: facebook.com

1 yılda 4 araç satışı cezası ne kadar?

Bir Yılda 4 Araç Satışının Cezası

Dolayısıyla geriye dönük vergi ödenmesi zorunluluğu ortaya çıkabiliyor. 4 ve üzeri satış söz konu olduğunda ayrıca kanuni sınırı aşan her bir araç için 5 bin TL para cezası kesiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: araba.com

Ali babadan araba alınır mı?

Otomobilleri satın almak isteyen müşteriler ise otomatın mobil uygulamasını cihazlarına indirecek ve satın alma işlemine başlayacak. Beğendiği modeli seçen müşterinin, Alibaba'nın Susamı kredisi iyi durumdaysa yüzde 10 ödeme yaparak aracını otomattan alabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Yurtdışından 2 el araba getirilebilir mi?

Sonuç olarak eğer yurt dışındaysanız ve Türkiye'ye dönmeden önce ikinci el bir araç satın almak istiyorsanız bunu yapabilirsiniz ancak üstte belirttiğimiz şartları sağlamıyorsanız bunu yapmak da mantıksız. Çünkü Türkiye'de sizden bir de gümrük vergisi alınır ve bu sayede hiçbir şekilde karlı bir hesap olmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: shiftdelete.net

Almanyadan Türkiyeye araba getirmek kimler kullanabilir?

SADECE YURTDIŞINDA İKAMET EDEN KİŞİLER ARAÇ GETİREBİLİR

Yurt dışından yabancı plakalı araçları Türkiye'ye yalnızca yurt dışında ikamet eden kişiler getirebilir. Daha önce yurt dışına çıkmamış ya da yurt dışında ikamet etmeyen kişiler yabancı plakalı araçlar ile ülkede bulunamazlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkpermit.com.tr

Yurt dışından araç getirme şartları nelerdir?

Arabayı Yurt Dışından Almak

Bunun için yapılması gereken bazı hususlar mevcut. İlk koşul, yurt dışında (herhangi bir yerinde) en az 185 gün kalmış olmaktır. İkinci koşul ise arabanın satın alınacağı ülkede oturma izninin olmasıdır. Araba ile sınırı geçerken bazı belgelerin de mutlaka sürücünün yanında olması gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: arabam.com

Kimler araç ithal edebilir?

Bu bağlamda ülkemizde yurt dışından araç getirmek için herhangi bir kısıtlama yoktur. Yurt dışında ikamet eden bir kişi pasaporta işlemek şartı ile istediği kadar yabancı plakalı araçları Türkiye'ye getirebilir. Bunun için de her araca maksimum 24 ay süre verilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gulachukuk.gen.tr

Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı gümrük cezası ne kadardır?

Taşıtların yurtta kalma sürelerini; 1, 2 ve 3 aya kadar aşması durumunda 2022 yılı için sırasıyla 470 TL, 940 TL ve 1.410 TL para cezası uygulanır. 3 ayı geçen süre aşımlarında ise, 4458 sayılı Gümrük Kanunun 238.maddesi uyarınca aracın gümrük vergileri tutarının ¼ oranında para cezası tahsil edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aslanpinar.com

Iki kişinin üzerine araba olur mu?

Evet 1/2 hisseli olarak tescil yapılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkhukuksitesi.com

2 el araç ithalatı mümkün mü?

Eski/Kullanılmış Taşıt İthali: İthalat Rejimi Kararına göre eski, kullanılmış, yenileştirilmiş, kusurlu (defolu) ve yatık (zamanla dayanıklılığını yitirmiş) malların ithali Ticaret Bakanlığının iznine tabidir. Kullanılmış/ikinci el taşıt ithalinde bu iznin alınması gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: gumrukrehberi.gov.tr
Önceki makale
Sicile işlenir mi?
Sonraki makale
Ingilizce seksek nasıl yazılır?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT