e-Devlet uygulaması içinde Millî Eğitim Bakanlığı sayfasında yer alan 'Yaygın Eğitim Sertifika Belgesi Sorgulama' ekranından belgeye ulaşılabilmektedir. Bu belge ile tüm vatandaşlarımız hayat boyu öğrenme kurumlarından aldıkları kurs bitirme belgelerine e-Devlet Kapısı uygulaması sayesinde ulaşabileceklerdir.
Adım #2: e-Devlet hesap bilgilerinizle giriş yapın. Adım #3: Arama çubuğuna 'sertifika sorgulama' yazın ve aratın. Adım #4: Milli Eğitim Bakanlığı / Özel Öğretim Kurumlarından Alınan Kurs Bitirme Belgesi Sorgulama seçeneğine tıklayın. Adım #5: Belgenin sorgulanmasını bekleyin.
Vatandaşlar devlete bağlı kurumlardan aldığı sertifikaları ise e-Devlet sistemi üzerinden sorgulayabiliyor. Özellikle devlet üniversiteleri ve özel üniversitelerden almaya hak kazanılan sertifikalar ve halk eğitim merkezlerinin verdiği sertifikalar e-Devlet'te görülebiliyor.
E-Devlet'in arama sekmesine BTK Akademi yazarak sertifikalı ücretsiz kursalara ulaşılabiliyor. Ya da btkakademi.gov.tr adresine gidip e-Devlet ile giriş yaparak eğitimlere ulaşılabiliyor.
Kurs kaç gün sürer? Günlük girilebilecek kurs yani ders saati en fazla 8 haftalık ise 40 saat, haftalık işlenmesi gereken en az ders saati ise 15 saat olmalıdır. Bu süreçler öğrenci, öğretmen ve kurumun ortak şartları dikkate alınarak belirlenir.
İlgili 32 soru bulundu
Sınavlardan geçmek için notun en az 45 puan olması gerekmektedir.
Halk eğitimi merkezince yürütülen DYK'larda ise; 1.dönem, 2.dönem ve yaz döneminde hafta içi ve hafta sonu en fazla 5 farklı dersten toplam 8 saate kadar kurs verilebilir. Ancak, bir günde her bir kurs sınıfına 2 saatten fazla aynı ders konulamaz.
Mesleki eğitim kurslarına katılan kişilerden herhangi bir ücret alınmamakta olup, mesleki eğitim kursu süresince Kurumumuz tarafından karşılanan giderlerin yanında, kursu başarıyla tamamlayan kişilere kurs sonunda Kurs Bitirme Belgesi/Sertifikası verilmektedir.
Bu sertifikaların en önemli özelliği E-devlet ekranlarından sorgulanabiliyor, görüntülenebiliyor ve resmi kurumlar tarafından kabul ediliyor olmasıdır. E-devlet onaylı sertifikaların hem resmi hem de özel kurumlarda geçerliliği olduğunu da bilmenizi isteriz.
e-Devlet sistemine TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılır. Açılan sayfadaki arama kutucuğuna “sertifika sorgulama” ifadesi yazılır. Altta çıkan seçeneklerden kişinin eğitim aldığı kuruma uygun olan seçilir. Açılan sayfada “barkodlu belge” butonuna basılarak sertifika görüntülenir.
Sertifika aldım fakat e-devlette görünmüyor, ne yapmalıyım? Sorusunu soran pke çok kişiye de rastlanabiliyor. Bu gibi bir durumda önce eğitim ve sertifika alınan kurumla irtibat kurmak gerekiyor.
Halk Eğitim Merkezi, çeşitli kurs ve eğitim programları düzenleyen bir kurumdur. Kursiyerlere verilen sertifikalar, katılımcıların eğitimlerini tamamladıklarını ve belirli bir yetkinliği kazandıklarını gösterir. Halk Eğitim sertifika sorgulama hizmeti, bu sertifikaların geçerliliğini kontrol etme imkanı sunar.
Sertifika Teslim Süresi:
Genellikle sertifika işlemlerinin tamamlanması ve sertifikanın E-Devlete düşmesi birkaç hafta sürebilir.
4 - Sertifika Kaç Günde E Devlete Düşer? Genel olarak sertifikanın onaylanıp tamamlanması bir ile iki hafta içinde olmaktadır. Ancak bu süre değişiklik gösterebilir. Siz yine de e devlet üzerinden sertifikanızın takibini yukarıdaki işlem sırasına uygun yapabilirsiniz.
Öncelikle sertifika verdiğini iddia eden kurumlardan aldığınız belgenin resmi geçerliliği olması gerekmektedir. Bu da belgenin sertifika statüsünde düzenlenmesini gerektirir. MEB onaylı olmayan belgeler sertifika değeri taşımamaktadır.
Hukuken kabul edilebilir mazeret halleri dışında sertifika yenileme sınavına peş peşe iki kez katılmayanların sertifikaları geçersiz sayılır. Hukuken kabul edilebilir mazeretinin sona ermesini takiben en kısa sürede sınava alınır. 11. SERTİFİKANIN GEÇERLİLİK SÜRESİ Sertifikanın geçerlilik süresi 7 yıldır.
İş arayan statüsündeki katılımcılara günlük 438,55 TL, öğrenci(tam)* 438,55 TL, öğrenci(kıst)* 328,91 TL, işsizlik ödeneği alanlara günlük 219,28 TL, Geleceğin meslekleri olarak belirlenen mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara günlük 482,41 TL cep harçlığı ödenmektedir.
HALK EĞİTİMİ MERKEZLERİ' NDEKİ KURSLARA KİMLER KATILABİLİR ? Her yaş, eğitim, sosyal statü ve kültür düzeyindeki herkes katılabilir. 18 yaşından küçükler, velilerin izniyle katılabilir. İlköğretim çağındakiler, devam ettikleri okul saatleri dışındaki serbest zamanlarda, istedikleri kursa devam edebilir.
Yalnız mecburi durumlarda kurumumuza bir dilekçe bırakabilir ve almasını istediğiniz kişiyi önceden bize bildirebilirsiniz. Kayıt işlemimi internet üzerinden yapabilir miyim? Kurs sonunda herhangi bir belge veriliyor mu? Evet, Her kursun sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir.
Ancak, tek gruplu kurs programlarında sınıf kapasitesi dikkate alınarak öğrenci/kursiyer sayısı 25'e kadar çıkarılabilir. MADDE 9– (1) Açılan her bir kursa devam eden öğrenci sayısının 10'un altına düşmesi durumunda, kursun birleştirilmesine veya kapatılmasına millî eğitim müdürlüğünce karar verilir.
Kursiyer sayısı 7'nin altına düştüğünde kurs kapanır. En az 12 olmalı hocam ve ne için açıldığı da önemli.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri