"toplum için önemli biri olmak; yaptıklarıyla halk tarafından takip edilmek" denilebilir kaba bir tarifle.
birinci anlamı; meşhur olmak, yararlı veya yararsız veya kimsenin sallamadığı işleriyle halkın sevgisini kazanmaktır.
Bu tanıma göre, kamuya mal olmuş kişiler; “kamu görevi yerine getiren ve/veya kamu kaynaklarını kullanan ve daha genel olarak, kamu hayatında politik, ekonomik, sanatsal, sosyal, sportif veya başka biçimde bir rol oynayan tüm kişiler”dir.
Atasözleri bir toplumun duygu, düşünce, inanç ve kültür yapısını yansıtır. Atasözleri, kim tarafından ne zaman söylendiği bilinmediğinden anonimdir. Bu sözler topluma mâl olmuş, toplum tarafından benimsenmiş ve yüzyılların düşünce ve mantık isteminden geçerek günümüze ulaşmış kısa ve özlü sözlerdir.
Geçmişten günümüze gelen, uzun deneyimlerden yararlanarak kısa ve özlü öğütler veren, toplum tarafından benimsenerek ortak olarak kullanılan kalıplaşmış sözlere atasözü denir. Türkçe'de "sav" ve "irsal-i mesel" olarak da adlanılır.
İlgili 39 soru bulundu
2-Atasözleri ile deyimler arasındaki en önemli fark, atasözlerinin asıl gayesi nasihat etmek, yol göstermek ve ibret alınması için gerçekleri bütün çıplaklığı ile göstermektir. Ancaq deyimlerin böyle bir gayesi veya kaygısı yoktur.
Atasözü nedir sorusuna, en genel tanımı kullanarak “Yaşantılar sonucunda elde edilen deneyimlerin, gözlemler sonucunda biriken işe yarar bilgilerin her yaştaki insana akıl vermesi amacıyla ifade edildiği; nesilden nesile aktarılarak halka mâl olmuş öğüt niteliğindeki sözler” şeklinde cevap vermek mümkündür.
Argoda ise anlayışı kıt ve düşüncesiz kişiler ''mal'' olarak adlandırılır.
Kendine mal etme bir diğer adıyla temellük, genel olarak sanat eserlerinin alıntılanarak yeniden yorumlanması ve üretilmesi olarak açıklanabilir. Kendine mal etme, önceleri de görülmesine karşın postmodern dönemle ilişkilendirilmektedir.
Hayatın devamı için tüketimi zorunlu olan gıda ve su gibi mallara zorunlu mallar; olmasa hayatın yine de devam edeceği, ama olursa hayatı daha zevkli ve renkli hale getirecek, eğlence ve ince zevklere hitap eden mallara lüks mallar; ömrü uzun, hemen bozulmayan mallara dayanıklı mallar; kısa sürede tüketilmedikleri ...
Ne mal olduğunu anlamak DEYİMİ AÇIKLAMASI
Asıl niteliğini, işe yaramaz oluşunu, kötü niyet beslediğini anlamak.
Tesahup etmek TDK sözlük anlamı şu şekildedir: benimsemek, sahip çıkmak. arkadaşlık etmek.
Mal veya emtia, ekonomide insan gereksinimlerini ve isteklerini gidermek amacıyla alınıp satılan somut araçlar. Hizmetten farkı olarak, malların dağıtımı yapılabilir, el değiştirebilir ve üreticiden tüketiciye aktarılır.
İlişkili Mallar
İkame bir hizmet ya da malın yerine kullanılabilen başka bir hizmet ya da maldır. Mesela, şu anda kullandığınız eğitim hizmeti gibi elektronik kaynaklar daha ulaşılabilir hale geldiğinde, geleneksel basılı kitaplara olan talebin azalmasını beklersiniz.
[1] Büyükbaş hayvanları durdurmak için kullanılan bir seslenme sözü. [2] (argo) Kaba ve yakışıksız davranışta bulunan kişilere karşı kullanılan söz.
[1] Çok konuşmak doğru değildir . Çok konuşan, gereksiz, yanlış sözler söyler. Karşındaki iki,on, yüz söylerse sen bir söyle. Yerinde cevap verebilmen için de hemen atılamaman,söylenenleri uzun uzun dinlemen gerektir.
Yerin dibine geçmek deyimi, bir davranıştan, durumdan ya da söylenen sözden dolayı çok utanmak anlamına gelir. "Yer yarılsa da yerin dibine girsem" sözü de aynı manada kullanılır.
“Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve halka mal olmuş, öğüt verici nitelikte söz.” (Türkçe Sözlük 2005: 140) diye tanımlanan atasözleri, milletlerin kültüründe önemli yer tutan değerli hazinelerdir.
Bir kavramı, olayı ya da durumu daha etkileyici bir şekilde anlatmak adına minimum iki kelimenin bir araya gelmesi ile beraber oluşan ve çoğu kez gerçek manadan uzaklaşarak, kendine has anlam kazanan sözcük gruplarına deyim denmektedir.
Örneğin, “Atı alan Üsküdar'ı geçti” sözü bugün yaygın bir deyim olarak kullanılmakla beraber “At alan Üsküdar'ı geçti, at almayan çukurunu açtı (eşti, kazdı).” atasözünden alınmış bir bölümüdür.
EKONOMİ HABERLERİ Toplamda, en zengin 10 milyarder 2021'de net varlıklarına 402,17 milyar dolar eklerken, listenin ilk sırasında geçtiğimiz haftalarda kısa bir süreliğine 300 milyar dolar servete ulaşan Elon Musk yer aldı.
Mal, İslâm hukukunda mülkiyet başta olmak üzere aynî hakların konusunu belirleyen temel bir terimdir. Bir şeyin mal sayılması, onun aynî haklara konu olabileceği ve üzerinde her türlü hukukî işlemin yapılabileceği anlamını taşır.
1.Elon Musk: 277 milyar dolar (+121 milyar dolar)
Milyarder girişimci son zamanlarda 12 milyar dolarlık vergisini ödemek için milyonlarca Tesla hissesi sattı.
Dil devriminden sonra literatüre giren bu kelime, kendime yakın bulmak, içselleştirmek ve alışmak anlamına gelir. İnsanlar hızlı bir şekilde uyum sağladığı mekanlara ya da kolay iletişim kurduğu insanları çok çabuk benimser. Benimsemek aynı zamanda sahip çıkmak manasında da kullanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri