Hamama Giren Terler Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: bir işe girişen, o işin güçlüklerini veya masraflarını göze almalıdır.
Hamama giren terler - Vikisözlük.
Hamama Giren Terler Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bir işe girişen kimse, o işin güçlüklerini, sıkıntılarını ve masraflarını göze almalıdır. Çünkü bu işin durumunu, sorumluluğunu kendi isteğiyle kabul etmiştir.
Hamama Giren Terler Atasözünün Kısaca Açıklaması
Her kim ki bir işe kalkışmıştır, o halde o işin her türlü zorluğunu, çektireceği cefaları da göze almalıdır.
Hamama giren terler:
Beytin ikinci mısraı bu bağlamda hamama giren terler atasözünü çağrıştırır. Bu atasözü bir işe girişenin, o işin güçlüklerini veya masraflarını göze alması gerektiğini ifade eder.
İlgili 33 soru bulundu
Buna göre; “Çok konuşan çok yanılır.”, “Kişi arkadaşından bellidir.” atasözleri gerçek anlamlı; “Borç yiğidin kamçısıdır.”, “Dost acı söyler.” atasözleri kısmen mecazlı; “Demir tavında dövülür.”, “Hamama giren terler.” atasözleri ise mecaz anlamlı atasözleridir.
Deyimler, tarihin bilinen veya bilinmeyen bir döneminde, genellikle mecazlaşarak halkımız tarafından benimsenmiş, kalıplaşmış söz öbeklerinden oluşmaktadır. Uzun deneme ve gözlemlere dayanılarak söylenmiş ve nesilden nesile aktarılarak halka mal olmuş, öğüt verici nitelikte sözlere ise atasözü denmektedir.
Hatasız Kul Olmaz, geçmiş yıllarda olduğu gibi günümüzde de sık kullanılan atasözlerinden biridir. Dilimize yerleşmiş olan bu söz, Türk- İslam kültüründeki hoşgörü anlayışının bir yansımasıdır.
Bu atasözü, cümle içinde kullanıldığı zaman kişinin nasıl bir hayatı olduğunun yaşam tarzı ve yaşadığı ortamla aslında doğrudan ilişkili olduğu anlatılır. Örneğin, Evi tertemiz, aslan yattığı yerden belli olur. Cümlesinde olduğu gibi kişinin karakterini ve davranışlarını yaşadığı ortamın etkilediğini ifade eder.
[1] “durum ne olursa olsun, doğru olan, gerçek olan söylenmeli” anlamında kullanılır.
Terlemek yağ yakmaz, yalnızca vücut ısısının düzenlenmesine yardım eder.
Bazen kan şekerinin düşmesi, tiroit rahatsızlığı, kalp krizi, sinir sistemi problemleri, menopoz gibi sorunların belirtisi el terlemesi olabileceğinden bu sorun ciddiye alınmalıdır. Stresli olduğumuz, korku ve endişe duyduğumuz veya heyecanlandığımız durumlar da el terlemesi sebepleri arasında yer alır.
Cevap: birisinden beklenmeyen bir davranış görüldüğünde şaşma ve sitem bildirmek için kullanılan bir söz.
Çobansız Koyunu Kurt Kapar Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: yöneticisi, koruyucusu olmayan kişiyi ve topluluğu düşman ezer.
Davulun Sesi Uzaktan Hoş Gelir Atasözünün TDK Anlamı Ne Demek? Cevap: işin içinde olmayanlar o işi kolay veya kârlı sanırlar.
[1] Birden çok kimsenin söz sahibi olduğu iş yürümez.
Açıklaması : İnsan istedikten sonra her yaşta eğitilebilir.
Mızrak Çuvala Sığmaz Atasözünün Anlamı (TDK) Nedir? Bazı şeyler apaçık ortadadır, herkesin gözü önündedir ve herkesçe bilinir. Nasıl ki uzun bir mızrak bir çuvalda saklanamazsa, bu bilinen şeylerin de üstü örtülemez, gizlenemez.
Cevap: üstün nitelikli kişinin değeri, bulunduğu yerden uzaklaştırılmasıyla azalmaz.
[1] Değerli kişinin, bulunduğu yüksek yerden uzaklaştırılmasıyla değeri azalmaz.
Et tırnaktan ayrılmaz atasözünün TDK sözlüğündeki anlamı şudur; - 'Yakın hısımlar arasındaki bağ kolay kolay kopmaz.` Anlamında kullanılan bir sözdür.
En kısa atasözleri bir elin nesi var iki elin sesi var, besle kargayı oysun gözünü, hatasız kul olmaz gibi atasözleridir.
Çoğu gitti azı kaldı deyimi sürekli kullanmış olduğumuz deyimlerden bir tanesidir. Yapılan işin büyük bir kısmının bitirildiği çok az bir kısmının kaldığını anlatmak için kullanılır.
[1] "Tehlikeden kaçan kazançlı çıkmış." anlamında kullanılan bir söz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri