Bir döneme damga vuran yarışma programında Acun Ilıcalı'nın arayıp teklif aldığı kişi Hamdi Bey'in gerçekte sık sık kamera önünde olduğu ortaya çıktı. Ilıcalı'nın yanından hiç ayırmadığı sağ kolu Hamdi Bey'in adının da gerçek olmadığı öğrenildi.
Herkesin merak ettiği Hamdi Bey'in Ilıcalı'nın Acun Firarda dönemlerinden bu yana yanında olan ve Ilıcalı'nın Feridun diye seslendiği kişiyle aynı kişi olduğu bilgisine ulaşıldı. Var Mısın Yok Musun programında gizemine koruyan Hamdi Bey'in meğerse Acun ılıcalı'nın yıllardır yanında olan Birol Doğan olduğu öğrenildi.
Acun Ilıcalı'nın Hamdi Bey diye hitap ettiği kişinin yıllardır beraber çalıştığı ve Acun Firarda döneminde, kamera arkasında 'Feridun' diye seslendiği kişi olduğu öğrenildi. Hamdi Bey olarak tanınan isim meğer Birol Doğan'mış.
Acun Ilıcalı'nın sunduğu "Var mısın Yok Musun" adlı programa telefonla katılarak yarışmacılara para teklif eden gizemli "bankacı" ortaya çıktı. Yeni aktüel'in haberine göre "Hamdi Bey"in aslında Acun Ilıcalı'nın "Acun Firarda" adlı programında kameramanlığını yapan Birol Doğan olduğunu öğrendi.
İlk bölümü 2007 yılında ekrana gelen Var mısın Yok musun yarışmasıyla ünlenen görme engelli Evren Doğru, uzun yıllardır kameralardan uzak bir yaşam sürüyor. Acun Ilıcalı'nın sunumuyla gerçekleşen yarışmada 100 bin TL kazanan Evren Doğru'nun son hali görenleri şaşırttı.
İlgili 41 soru bulundu
Ramiz'in (27) ismini tüm Türkiye ilk kez “Var mısın Yok musun”da ünlü Amerikalı rapçi 50 Cent'in yarıştığı gün duydu. 50 Cent, kazandığı 30 bin TL'yi başarılı bulduğu Ramiz'e albüm çıkarması için verdi.
Osman Hamdi Bey Kimdir? 1842 yılında, Rum asıllı Osmanlı Sadrazamı İbrahim Ethem Paşa'nın oğlu olarak dünyaya gelen Osman Hamdi Bey, babası ile birlikte gittiği Avrupa gezilerinde sergi ve müzelere ilgi duyan bir çocukluk geçirmiştir.
Sakız Adası'ndan ufak yaşta evlatlık olarak gelen Rum asıllı Osmanlı sadrazamlarından İbrahim Ethem Paşa'nın oğlu, İstanbul Milletvekili, belediye başkanı, müzeci, kimyager ve felsefeci Halil Ethem Bey ve nümizmat İsmail Galip Bey'in ağabeyidir. İlk Türk arkeoloğu kabul edilir.
(1842-1910)
1842 yılında İstanbul'da doğan arkeolog ve ressam Osman Hamdi Bey, Sanayi-i Nefise Mekteb-i Âlisi'nin (Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi) ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri'nin kurucusudur.
Ali Acun Ilıcalı (d. 29 Mayıs 1969, Edirne), Türk televizyoncu, sunucu, girişimci, uluslararası yapımcı, iş insanı ve medya patronudur. Aynı zamanda Acun Medya Grubu ile Exxen platformunun kurucusu, TV8 televizyon kanalı, Hull City AFC ve Shelbourne FC futbol takımlarının da sahibidir.
Şirket ticaret odası kayıtlarına göre 3.060.000 TL sermaye ile Acun Ilıcalı, Esat Yontunç, Çaykun Ertan, Alpay Kazan, Mustafa Kazan ve Evren Çağlar tarafından kurulmuştur.
Acun, trafik kazasında önce babaanne ve dedesini, 4 yıl sonra da anne ve babasını kaybetti. Acun Ilıcalı, ailesinin peşini bırakmayan bu akıl almaz kaderi şöyle anlatmıştı. Çok sevdiğim babaanne ve dedemi trafik kazasında yitirdim.
Osman Hamdi Bey, batı terbiyesiyle yetişmiş ancak içinde bulunduğu kültürden uzaklaşmadan bunu yansıtabilmiş döneminin en önemli ressamlarından biridir. Sanat alanında tanınmasının yanında, arkeoloji alanında da birçok çalışmaya katılmış hatta Türkiye sınırları içindeki "İlk Türk Müzesi"nin kurucusu olmuştur.
Osman Hamdi Bey 15 - 16 yaşlarından itibaren resme ilgi duymuş ve bu alanda çizim yeteneğinin olduğunu fark etmiştir. Osman Hamdi Bey'in çizim yeteneği çevresi tarafından da kısa süre içerisinde fark edilmiştir. Babası onun bu yeteneğini görünce Avusturya'nın Viyana şehrinde ki bir resim sergisine götürmüştür.
Osman Hamdi Bey (1842-1910), Osmanlı İmparatorluğu döneminde yaşayan ünlü bir Türk ressam, arkeolog ve müzeci olarak tarihe geçmiştir. Osmanlı topraklarının zengin kültürel mirasını dünya çapında tanıtmış ve modern Türk resim sanatının öncülerinden biri olarak kabul edilir.
Dünyada müzeciliğin ilk örneklerini, Roma İmparatorluğu zamanında, sefer ve savaşlarda edinilen ganimetlerin ortaya serilerek halka gösterilmesi oluşturur.
Resimlerini oryantalist çizgilerle ama batılı mesaj verme kaygısıyla çizmiştir. Osman Hamdi Bey'in yapmış olduğu bu resimlerden, Osmanlı kadınlarının batılı hemcinslerinin düzeyine erişmeleri için sosyal ve dini baskılardan uzak tutulması gerektiğine inandığı anlaşılmaktadır.
1906 versiyonu
Pera Müzesi ile İstanbul Modern'in rekabeti ile geçen açık artırma sonucunda Pera Müzesi resmi, Türk resim sanatında bir esere verilen en yüksek fiyat olan 5 trilyon lira (yaklaşık 3,5 milyon dolar, sıfır atılmış lira ile 5 milyon TL) karşılığında satın aldı. Tablo halen Pera Müzesi'nde sergilenmektedir.
Osman Hamdi Bey Evi Müzesi, Kocaeli'nin Gebze ilçesindeki Eskihisar mahallesinde, Osman Hamdi Bey'in yaşamının son yıllarında özellikle yaz aylarını geçirdiği iki katlı evinde 1987'den beri hizmet veren müze. Eskihisar merkezinin batısında, sahile paralel bir tepededir.
Bu tablonun hikayesi kısaca şu şekilde örneklendirilebilir; Osman Hamdi Bey, yaşamını insanları eğiterek, resimleri ile sanata yakınlaştırmayı dert edinmiştir. Bu sebeple eğitip değiştiremediği insanların varlığı nedeniyle evcilleştirilemeyen kaplumbağalara ilgi duyduğu ifade edilmiştir.
New York'un Queens bölgesindeki South Jamaica mahallesinde dünyaya gelen Jackson, 1980'lerde Amerika'daki "crack salgını" sırasında henüz 12 yaşındayken uyuşturucu satıcılığına başladı. Rap kariyeri yapmak için uyuşturucu satmayı bıraktı. 2000 senesindeki bir olayda dokuz kurşunla vuruldu.
Cent (Amerikan para birimi)
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri