Ananas süper sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulmalıdır. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir.
Ananas ye.
Ananasın içerisinde bulunan bromelain, rahim boynunu yumuşatmaya ve “olgunlaştırmaya” yardımcı olur. Bu, doğumun başlamasına sebep olan önemli bir aşamadır.
Aynı zamanda ananas, güçlü bir C vitamini kaynağıdır, içeriğindeki bulunan folat, demir, magnezyum, bakır ve B6 vitaminleri ile de bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Porsiyon kontrolüne dikkat ederek gebelik döneminde tüketebilirsiniz.
Ananas öncelikle iyi bir C vitamini kaynağıdır. Lif içerir ve antioksidan kaynağıdır. Bu özellikleri annelerin aklındaki ananas yenilir mi ya da faydalı mı gibi sorulara cevap olur. Bununla beraber dileyenler ananas suyunu sıkıp içebilirler.
İlgili 45 soru bulundu
Ananas içindeki bromelain adlı madde kanın daha akışkan olmasını sağlayarak ve anti-inflamatuar etki oluşturarak embriyonun rahime tutunma şansını arttırmaktadır.
Ananas da vitaminler ve mineraller de dahil olmak üzere kalsiyum, manganez, ayrıca vitamin A ve C, hem de folik asit bulunur.
Folik Asidi İhmal Etmeyin
B vitaminleri beyin gelişimi açısından önemlidir. Özellikle folik asit beyin ve sinir sistemi gelişiminde önemlidir ve eksikliği en çok görülen vitaminlerdendir. Besinler içinde en çok marul ve ıspanak gibi yeşil yapraklı bitkilerde, karaciğer, böbrek ve ette bulunur.
Ananasın orta kısmı neden yenmez diye merak ediyorsanız cevap kişisel damak tadıyla ilgilidir; ancak bu bölüm oldukça yararlıdır ve yemeniz sağlığınıza iyi gelebilir. Ananasın kabuğu yenir mi derseniz sert ve dikenli olduğu için yenmesi pek mümkün değildir.
Aynı zamanda dokulardaki proteinleri de parçalayarak yıkıma neden olabilir. Bunun sonucunda ağız içinde de fazlasıyla protein bulunduğundan ananas yediğinizde, bu dokular zarar görür, dil ve yanak içlerinde kanamalar başlar.
Ananas süper sağlıklı bir meyve olmasına rağmen, hamile kadınlardan uzak tutulmalıdır. Serviksin yumuşamasına neden olarak erken doğumu uyarabilecek zengin miktarda bromelain enzimi içerir.
Hamilelik sırasında tüketebileceğiniz meyveleri ise çilek, kiraz, kayısı, limon, muz, armut, kivi, mango, karpuz, portakal, elma, avokado, nar, guava olarak sıralayabiliriz.
Bebeğin beyin gelişimini güçlendirmek için hamilelere folik asit takviyesi verilmelidir. Günde 400 mikrogram folik asit alınması gerekir. Koyu yeşil yapraklı sebzelerde, turunçgillerde, kuru baklagiller, avokado, karnabahar, kereviz, mısır ve pancar gibi gıdalarda folik asit bulunur.
Büyüme gelişmenin temel taşlarını oluşturan aminoasitler proteinlerin sindirimi ile oluşur ki en kaliteli protein kaynakları; peynir, yumurta, balık, kırmızı et, yoğurt, süt gibi hayvansal gıdalardır. Annenin bu dönemde ortalama 70 gr civarında bir protein ihtiyacı vardır.
Bir fincan türk kahvesi 60 mg kafein içermektedir. Gebelik sırasında çok fazla alışmamak kaydı ile günde 1 fincan kahve tüketilebilir.
Ara öğün ise gece gündüz fark etmeden yapılmalıdır. Doğal olarak hamileler gece acıkınca ne yemeli sorusu akıllara düşer. Kuru yemiş ile bir bardak su veya bir kase yoğurt sabah bulantılarını önleyecektir.
Bu nedenle hamilelikte uzun süre aç kalmak önerilen bir durum değildir. Uzun süre aç kalındığı takdirde kan şekerinin düşmesine bağlı halsizlik, baş ağrısı, baş dönmesi, titreme, mide bulantısı ve kusma gibi sorunlar görülebilir. Kanda keton seviyesinin artması bazen bebek gelişimini olumsuz etkileyebilir.
Folik Asit Kullanılmazsa Ne Olur? Hamilelikte ve öncesinde yeterli folik asit desteği alınmazsa bebeğin merkezi sinir sistemine bağlı sakatlıklar görülebilir. Nöral tüp defekti denilen bu merkezi sinir sistemi anomalileri farklı biçimlerde ve seviyelerde görülebilir.
Ananas tüketimi kadınlarda yumurtlama döneminde doğurganlığı arttırır. İçeriğinde bulunan vitaminler, enzimler ve mineraller saç ve cilt sağlıklarına iyi gelir. Ananas tüketen kadınlarda saç dökülmesinde azalma görülebilir, cilt parlar ve daha canlı bir görünüme kavuşur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri