Araştırmalar gösteriyor ki magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını arttırmaktadır. Ceviz, fındık, kuru baklagiller, yeşil yapraklı sebzeler zengin magnezyum kaynaklarındandır.
Hamile kalmaya çalışırken protein çok önemli rol oynar. Et, baklagiller, fasulye, yumurta ve kümes hayvanları protein kaynağı olduğu için hamile kalmayı kolaylaştırır. Bebek gelişiminde iyi kaynaklardan protein almak gereklidir. Kadın için önemli bir mineral olan süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir.
Koyu yapraklı yeşil sebzeler; ıspanak, kuşkonmaz, Brüksel lahanası, marul, brokoli ve roka da doğurganlık dostu besinlerdir. Bu besinler, sağlıklı bir embriyonun gelişimini destekliyor, doğurganlığı artırmaya ve düşük yapma riskini azaltmaya yardımcı oluyor.
Yumurta kalitesini artırmak için; mercimek, bezelye, fasulye, ceviz, fındık, muz ve yeşil yapraklı sebzeler gibi magnezyum bakımından zengin besinler tüketmeye özen gösterebilirsiniz. Ayrıca doğal maden suları da magnezyum bakımından zengin bir içecektir. Günde bir su bardağı doğal maden suyu tüketebilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Ceviz: Omega 3 yağ asitleri, magnezyum ve lif açısından zengin olan ceviz antioksidan etkiyle yumurta kalitesini artırıyor.
Yumurtanın hem kalitesini ve sayısını artırmak için öncelikle sağlıklı ve dengeli beslenmek gerekir. Özellikle içerdikleri kolin, inositol, folik asit, omega 3, A ile D vitamini ve aminoasitler sayesinde yumurta kalitesini artıran faydalı besinleri düzenli olarak tüketmek çok önemli.
Önemli olan yumurta çatlamasının olduğu günler başta olmak üzere düzenli cinsel birlikteliktir. Sperm hücreleri rahim içinde 48 saat kadar canlı kalabilir. Bu nedenle yumurta çatlaması beklenen günlerde saat hesabı yapmadan iki günde bir cinsel yaşam olması hamile kalma şansını belirgin olarak arttırır.
Süt. Süt ve süt ürünleri, hamile kalmaya yarayan yiyecekler arasında yer alan besin gruplarından bir tanesidir. Kalsiyumun temel kaynakları olan süt ve süt ürünleri aynı zamanda D vitamini ve probiyotik bakteriler açısından da zengindir.
Bunlar: 1 İşlenmiş yiyecekler (beyaz ekmek ve pirinç gibi) yerine daha yavaş sindirilen karbonhidratlar (sebze ve tam tahıllar gibi) seçmelisiniz. 2 Trans (hidrojene) yağlardan uzak durmalısınız. 3 Doymuş yağlar yerine doymamış yağları tercih etmelisiniz. 4 Proteini hayvansal ürünler yerine çoğunlukla bitkisel ...
İPUCU. Bol su içmek yumurtalıklarınızın sağlıklı yumurtalar üretmesini ve uterusun implantasyona (yumurtanın rahminize yerleşebilmesi) sağlıklı bir şekilde hazırlanmasını sağlar.
Yumurta üretimini sağlayan hormonlarda bozulmaya yol açan; kısa zamanda çok fazla kilo alma ya da zayıflama, stres, bilinçsiz yapılan ağır aktiviteler, adreno genital sendrom, erken menopoz ve kısa luteal faz gibi çeşitli hastalıklar kısırlık (infertilite) ortaya çıkarmaktadır.
Magnezyum alımı doğurganlığı artırmaktadır.
Magnezyum içeren besinler badem, fındık, fıstık, ceviz, muz, kuru baklagiller ve yeşil yapraklı sebzelerdir. Araştırmalar magnezyum ve çinkodan zengin besinler hamile kalma olasılığını arttığı gösteriyor.
Çörek otu, damiana ve gilaburu bitkilerinden yapılan çaylar hem yumurta rezervini hem de sayısını artırıp yüzleri güldürüyor. Yumurtaların sağlığı ve yumurta sayınızı arttırmak, kuşkusuz hamileliğe giden yolda en büyük etkenlerden.
Yumurtlama bir sonraki adet başlangıcından 14 gün önce gerçekleşmektedir. Aynı şekilde adetten önceki 12-18 gün arasında da meydana gelebilir. Regl döngüsü 35 günse 19 ile 25. günde doğurganlık dönemi olabilir. Eğer 23 günlük bir döngü varsa 7 ile 13. günler arasında yumurtlama gerçekleşebilir.
Yumurtlamadan 72 saat öncesi ve 24 saat sonrası dışındaki dönemde hamile kalınmaz. Aslında bir kadının 1 ay içinde hamile kalabileceği sadece 4 günlük bir dönem vardır. Bu dönem dışında hamile kalınmaz. Burada önemli olan bu dönemi doğru belirleyebilmektir.
İLİŞKİ SONRASI 30 DAKİKA YATILMALI
Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
Kadınların hamile kalmaya çalışırken günlük 400 mikrogram folik asit takviyesi almaları önerilir ve bebeğin omurgasının geliştiği ilk 12 hafta boyunca bu dozu sürdürmelidirler. Folik asit tabletlerini eczanelerden alabilirsiniz; aile hekiminiz de bu tabletleri size reçete edebilir.
5- Gebe kalmak için ideal cinsel birliktelik sabah mı akşam mı olmalıdır? cevap: her iki cevapta yanlış çünkü ideal gebe kalma zamanı yumurtlama ve öncesindeki iki gündür unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri