Bitkiler her hastalığa şifa olduğu gibi sağlıklı bir cinsel yaşam için de oldukça etkilidir. Bu anlamda özellikle doğurganlığı artıran bitki çayları gebe kalmak isteyen kadınlar tarafından sıkça tercih edilir. Çünkü bitki çaylarının doğurganlık üzerinde sağladığı faydalar azımsanamayacak kadar fazladır.
Hamile kalmak için hangi bitki çayı içilmeli, dendiğinde duyacağın yanıtlardan biri de hayıt çayı olacaktır. Alternatif tıpta kullanılan bir bitki olan "namus ağacı" olarak da bilinen hayıt çayı, hamile kalmak için bitki arayan anne adayları arasında çok popüler.
Hamileliği önleyen birtakım bitki çayları mevcuttur. Bu bitki çaylarına örnek olarak hibiskus bitkisi verilebilir. İlişki sonrasında hibiskus çayı içilmesi hamile kalma riskini azaltır. Adaçayı, meyan kökü, akdiken, Cezayir menekşesi, ökse otu, pelin otu ve rezene gibi bitkiler hamile kalmayı önler.
Hamilelik öncesi yeşil çay tüketimi
Bu sebeple hamilelik öncesi folik asit ihtiyacının olmaması için yeşil çay içmemeni öneririz.
Bu nedenle gebe kalmaya çalışırken ve gebeliğin ilk üç ayında fazla miktarda yeşil çay tüketiminden kaçınmak gerekir.
İlgili 45 soru bulundu
Çörek otu, damiana ve gilaburu bitkilerinden yapılan çaylar hem yumurta rezervini hem de sayısını artırıp yüzleri güldürüyor. Yumurtaların sağlığı ve yumurta sayınızı arttırmak, kuşkusuz hamileliğe giden yolda en büyük etkenlerden.
Sperm kalitesi açısından 2-3 günlük aralarla cinsel ilişkiye girmenin hamile kalma olasılığını arttırdığı uzmanlar tarafından dile getirilen bir konudur. Düzenli bir şekilde gün aşırı cinsel ilişkiye girmek hamile kalmayı kolaylaştıran bir yöntem olarak uzmanlar tarafından tavsiye edilen bir durumdur.
Gebeliği engelleyen nedenlerin başında hem erkek, hem kadında metobolik hastalıklar gelmektedir. Bunlardan en önemlileri de diyabet, bağışıklık sistemini etkileyen sorunlar, Karaciğer ve böbrek hastalıkları ile genetik geçişli hastalıklardır.
Yeşil çay tüketimi, rahim ağzı salgısını artırıcı bir özelliğe sahip olduğu için gebelik şansını yükseltmektedir. Bunun dışında, kafein içeriğinden de yoksun olduğu için, kahve tiryakileri bu dönemde yeşil çay tüketebilirler.
İLİŞKİ SONRASI 30 DAKİKA YATILMALI
Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
ÇİĞ OLARAK EZİLMİŞ SARIMSAK. Gebe kalmada beslenme şekli de önemli. Örneğin yumurta, kuşkonmaz, lahana, fesleğen, omega 3 gibi besinlerin düzenli kullanılması ve sarımsağın çiğ olarak ezilmiş bir şekilde tüketilmesi bayanlarda doğurganlığı etkileyen besinlerdir.
Eşinizle düzenli birliktelik olsun.
Bu nedenle düzenli olarak haftada 2-3 sefer ilişki olan eşlerde, yumurta ne zaman atılırsa atılsın, sperm ortamda bulunduğundan, yumurtayı döllemek üzere hazır olacaktır. Bu durumda yumurtlama zamanını hesaplamaya gerek yoktur. Doğal ve uygun olan yöntem budur.
Hamile kalmaya çalışırken protein çok önemli rol oynar. Et, baklagiller, fasulye, yumurta ve kümes hayvanları protein kaynağı olduğu için hamile kalmayı kolaylaştırır. Bebek gelişiminde iyi kaynaklardan protein almak gereklidir. Kadın için önemli bir mineral olan süt ürünleri kalsiyum bakımından zengindir.
Yeşil çay, yalnızca sağlıklı rahim ve yumurtalıkların korunmasına yardımcı olmakla kalmayıp aynı zamanda rahimdeki miyomları tedavi eden antioksidanlarla doludur. Miyomu olan kadınlar, fibroid sayısını azaltmak için yaklaşık 8 hafta boyunca her gün yeşil çay içmelidir.
Isırgan otu, kısırlığı iyileştiren bitkisel desteklerden biridir ve çay olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Isırgan otunda yer alan zengin mineraller ve vitaminler, üreme hormonlarını uyarır ve doğurganlığı artırır. Düzenli olarak tüketilen ısırgan otu çayı sayesinde bebek sahibi olma şansınızı yükseltebilirsiniz.
Hamile kalmak için düzenli olarak cinsel ilişkiye girmek hamilelik şansını artırır ancak yumurtlama döneminizi bilir ve bu dönemlerde daha çok seks yaparsanız hamile kalma ihtimaliniz oldukça yükselecektir. Yumurtlama dönemine yaklaştığınızda ve yumurtlamanın gerçekleştiği her gün mümkün olduğunca sık ilişkiye girin.
Yumurta üretimini sağlayan hormonlarda bozulmaya yol açan; kısa zamanda çok fazla kilo alma ya da zayıflama, stres, bilinçsiz yapılan ağır aktiviteler, adreno genital sendrom, erken menopoz ve kısa luteal faz gibi çeşitli hastalıklar kısırlık (infertilite) ortaya çıkarmaktadır.
Hamile kalamamanın nedenleri arasında yumurtlama düzensizlikleri, üreme sistemindeki yapısal sorunlar, düşük sperm sayısı veya altta yatan tıbbi bir sorun gibi birçok olası neden vardır. Dikkate alınması gereken ilk şey, ne kadar süredir denediğinizdir.
Sperm hücresi, yumurta hücresini döllerse hamile kalırsınız. Bu, genellikle bir erkekle cinsel ilişkiye girmekten dolayı gerçekleşir. Erkek, boşalır, Sperm hücreleri vajinanıza girer.
Kadınların hamile kalmaya çalışırken günlük 400 mikrogram folik asit takviyesi almaları önerilir ve bebeğin omurgasının geliştiği ilk 12 hafta boyunca bu dozu sürdürmelidirler. Folik asit tabletlerini eczanelerden alabilirsiniz; aile hekiminiz de bu tabletleri size reçete edebilir.
Bazı yiyeceklerin yumurtlama sürecini desteklediği bilinmektedir. Uzmanlar özellikle folik asit, omega 3 yağ asitleri, çinko, magnezyum, selenyum ile A, D ve E vitamini içeren besinlerin yumurta sayısını ve kalitesini arttığını söylüyor.
Gebe kalmak isteyen bir kadın ilişkiden hemen sonra ayağa kalkıp idrar yapmaya ya da yıkanmaya gitmemelidir. İdeal olan kalçalarının altına bir yastık koyarak 20-30 dakika kadar yatmasıdır. Erkek de meni kaçağını azaltmak için birkaç dakika kadar kendini geri çekmemelidir.
Yumurtalık tembelliği tedavisi sırasında genellikle yumurtlamayı sağlayacak ilaçlar kullanılmaktadır. Bu konuda hamile kalmayı istemeyen kadınlar için doğum kontrol hapı ya da adet hapları kullanılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri