Bu içeceklerin ortak özelliği (ve bırakmana sebep olacak özellik) kafein içermeleridir. Kafein uyarıcı ve idrar söktürücü özellik gösterir. Uyarıcı özelliğiyle kan basıncını ve kalp atım hızını yükselttiği için, hamilelikte önerilmez.
Hamilelikte en çok sorulan sorulardan biri de filtre kahve içilip içilmeyeceğidir. Filtre kahve içerisindeki kafein miktarı 1 fincanda 100 mg'den fazladır. Bu yüzden anne adayları hamilelik sürecinde günde bir fincan filtre kahve içebilirler.
Yapılan araştırmalar hamilelik sırasında günde 300-400 mg'dan daha az alınan kafeinin anne adayı ve bebek üzerinde herhangi bir olumsuz etkisinin olmadığını göstermektedir. Bu nedenle hamile olmanız kahve içmekten vaz geçmeniz anlamına gelmez.
GÜNDE 200 MG'A KADAR KAFEİN BEBEĞE ZARAR VERMEZ
Yapılan araştırmalar göstermiştir ki, hamilelik dönemi boyunca günde 200 mg'a kadar alınan kafeinin bebeğe zararı yoktur.
İlgili 23 soru bulundu
Bu nedenle hamileler gazlı içecek içebilir mi? Sorusunun yanıtı kesinlikle hayırdır. Çünkü gazlı içeceklerde hem sindirim sistemini olumsuz etkiler hem de içinde bulunan kafein bebeğe geçerek ona zarar verebilir. Bu nedenle risk almamalı ve kola gibi gazlı içecekler tüketilmemelidir.
Bir fincan türk kahvesi 60 mg kafein içermektedir. Gebelik sırasında çok fazla alışmamak kaydı ile günde 1 fincan kahve tüketilebilir.
Hamilelikte süt tüketimi, anne adayının metabolizmasına ve isteğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Ancak günde en az 3 bardak olacak şeklinde tüketilmesi en idealidir. Sade şekilde içebileceği gibi çeşitli gıdalarla harmanlayarak veya yoğurt haline getirerek rahatlıkla tüketilebilir.
Light sütler genelde normal sütlerden daha fazla kalsiyum içeririler. Light süt içerek hem yeterli miktarda kalsiyum almış olur hem de gereksiz kalori alımının önüne geçmiş olursunuz. Süt içemiyorsanız endişelenmeyin çünkü bunu yapmak zorunda değilsiniz.
Buna göre hamilelik dönemi boyunca günde 200 mg'a adar alınan kafeinin bebeğe zararı olmadığı düşünülmektedir. Bu oran günde yaklaşık 2 fincana denk gelir. Ama size önerimiz bir bardak kahvenin kafi geleceği yönündedir. Çayda ise kafein miktarı kahvenin yarısı kadardır.
'Günde ne kadar Türk kahvesi içmeliyim?' sorusunun cevabının kişinin kilosunda ve tıbbi öyküsünde saklı olduğunu belirten Sayar, '70 kg bir bireyin kafein ihtiyacı günlük 210-350 mg. 1 Türk kahvesi fincanı da 65 mg / 65–75 ml kafein barındırır. Kafein kahvede, çaylarda, kakaoda bulunur. Uyarıcı etkisi vardır.
Starbucks'ın en klasik kahvelerinden Caffè Latte neredeyse sade filtre kahvenin yarısı oranda kafeine sahip. Zira Caffè Latte 150 mg kafein içeriyor.
Aşırı olmayan kafein tüketiminin bilimsel olarak kanıtlanmış bir zararı yoktur. Aynı zamanda, fazla kafein, gebelikte zaten artan, uyku bozuklukları, baş ağrısı, sık idrara çıkma ve susuz kalma şikâyetlerini artırabilir. Burada sınır, kafein içeren içecekleri günde 2 büyük kupadan fazla tüketmemektir.
Aynı şey asitli tırnak içinde asitli yani gazlı içecekler için de geçerli: Günde 1 veya 2 tane maden suyu veya kolalı içecek tüketilmesinde ne anne açısından ne de bebek açısından hiçbir sakınca yok.
Merhaba, doğum günü yıldızları kampanyası 7 Eylül tarihi itibariyle misafirlerimizin doğum günü ikram içecekleri kullanılmadığı takdirde gün sonunda (24 saat sonra) silinecektir şeklindedir.
Araştırmalar, annenin daha fazla su içmesinin amniyotik sıvı indeksini yaklaşık %16 artırdığını ortaya koymaktadır9. Hamilelikte ne kadar su içilmeli konusunda da uzmanlar genellikle hamilelik boyunca günde 8-10 veya 10-12 bardak su içmeyi önermektedirler10.
Gebelikte artan sıvı gereksinimini karşılamak için sıvı tüketiminizi artırı Her gün en az 10 bardak su için. Süt, ayran, taze sıkılmış meyve suları içerek sıvı alımını arttırabilirsiniz.
Süt, kaynatmamak koşuluyla, tercihe bağlı olarak soğuk veya ılık içilebilir. Sütü vücut ısısına yakın, 35-40ºC de ısıtmak uygundur. Besin değerini koruması açısından sütün kaynamamasına dikkat etmek gerekiyor.
Tam buğday unu ile yapılmış ekmek, fıstık ezmesi, krem peynir besleyici kahvaltı seçeneklerinden. Kalsiyum, bebeğinizin güçlü kemik ve dişlerinin oluşmasına yardımcı olur. Ayrıca sağlıklı kasları ve sinirleri desteklediği için gebelik sırasında gereklidir. Kahvaltıda süt ürünlerini tercih etmek, kalsiyum için önemli.
Hem bebeğinizin büyümesine ve kemiklerinin gepşmesine destek olmak, hem de kendi diş ve kemik sağlığınızı korumak için günde 3-4 su bardağı Pınar süt veya 2 su bardağı Pınar süt ile 1-2 porsiyon süt ürünü tüketmelisiniz.
Hamilelik döneminde en iyi tüketilecek sıvılar içme suyu, taze meyve suları ve süttür. Bunun yanında sıcak içecek olarak yine süt, sıcak çikolata, salep gibi içecekler tercih edilmelidir.
Nanenin C vitamini açısından zengin olması, limonun da C vitamini açısından zengin olması anne adayları için iyi bir özelliktir. Çünkü C vitamini alan anne adayları, bağışıklık sistemini güçlendirerek kendini hastalıklardan korur. Gebelik döneminde, nane ve limon çayı içmek faydalı bir eylem olacaktır.
Hamilelik nedeniyle artan hormonlar özellikle sabah bulantılarına neden olur. Bu dönemde mide daha hassas olur ve kokulara karşı tepki oluşur. Bu da bulantıları tetikleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri