Hamileliğinizin ilerleyen aylarında bacak bacak üstüne atmak, arkalıksız bir sandalye veya tabure kullanmak ve aynı pozisyonda çok uzun süre oturmak gibi eylemlerden kaçının.
*Otururken, bacak bacak üstüne atmayın. *Otururken sık sık, bacaklarınızı gerin ve ayak parmaklarınızla, ayak bileğinizi döndürerek, oynatmaya çalışın. *Sık molalar vererek, kısa yürüyüşler yapabilirsiniz. Uzun süre hareketsiz kalmaktan, oturmaktan veya ayakta durmaktan kaçının.
Paradoks bir şekilde birçok kadında daha fazla sıvı almak sıvı tutulmasını engeller. Genellikle gece gelen bu ağrılı kasılmalar ikinci ve üçüncü üç aydaki gebe kadınlarda çok sıktır. Kramp girdiğinde bacağı gerip, ayak bileği ve ayak parmaklarını yukarı kaldırmak ağrıyı azaltacaktır.
Yani bacak bacak üstüne atıldığında daha fazla kanın kalbe gitmesi nedeniyle tansiyon yükseliyordu. Fakat bu artış geçici oluyor, uzun dönemli bir sonuca yol açmıyordu. Ancak kan pıhtılaşması riski olanlara bacak bacak üstüne atılı halde uzun süre oturmamaları, aksi halde pıhtılaşma riskinin artacağı uyarısı yapılıyor.
İlgili 20 soru bulundu
Gelin bilimsel bulgulara bir göz atalım... Öncelikle, araştırmalar bacak bacak üstüne atarak oturmanın kalçanın yanlış pozisyon almasına ve bir tarafın diğerinden daha yüksekte kalmasına yol açtığını gösteriyor. Ayrıca kanın uzuvlardaki damarlarda akış hızını değiştirerek kan pıhtılaşması riskini artırabiliyor.
Bacak üstüne atmak kendine güvenin işaretidir. Kadınlar bacak bacak üstüne attıkları zaman ayaklarını salladıklarında, bu bir kendine güven anlamı taşıyabilir. Bacakları birleşik tutmak karşınızdaki insan tarafından zayıflık göstergesi olarak algılanabilir.
Ortalama 25-30. haftaya kadar, istediğiniz pozisyonda yatabilirsiniz. Anne adayların çekincesi özellikle alışık oldukları yüz üstü pozisyonda, bebeğin sıkışıp zarar göreceği düşüncesidir.
Sırt üstü yatış sırasında vücudun alt kısmından kanı toplayıp, kalbe taşıyan büyük bir toplardamara baskı olur.Bunun sonucunda annede tansiyon düşüklüğü,baş dönmesi, halsizlik gelişirken bebeğe giden kan akımı ve besin akışı azalır.
Gebelikte uzun süreli oturmak da rahatsızlık verici olabilmektedir. Bel düz ve omuzlar geride olmalıdır. Kalçalar sandalyenin arkası ile temas etmelidir. Küçük rulo yapılmış bir havlu ya da bel yastıkları ile bel bölgesi desteklenmelidir.
Hamilelikte Yataktan Nasıl Kalkmalı? Hamile bir birey sabahları yataktan kalkarken ilk olarak hangi taraftan kalkmak istiyor ise ona göre harekete geçmelidir. Dizlerini karnına çekerek ayaklarını yataktan yavaş yavaş sarkıtmalıdır. Bir kişinin desteği ile oturmalıdır.
Örneğin ilk 3 ayda aile, arkadaş ve partner desteğinin azlığının düşük riskini arttırdığı görülmüştür. Yani nazar değer de düşük olur diye bu haberi paylaşmamak bilakis düşük riskini arttırabilir.
"Gebelikte soda tüketebilir miyim?" sorusu oldukça sık sorulan bir durumdur. Gebelikte doğal ve katkısız olmak kaydıyla maden suyu yani soda içilmesinin bir sakıncası yoktur. Doğal maden sularında çok çeşitli mineraller mevcuttur. Gebelerin daha çok tatlandırıcı içermeyen, sade sodaları tercih edilmelidirler.
Bacak kramplarının kesin nedeni belli olmamakla beraber, sebepler arasında kalsiyum ve magnezyum azlığı gösterilir. Hamilelikte iyonlar plasenta ve fetüste toplandığı için damar içi sıvı miktarı artar ve anne adayının kanındaki magnezyum seviyesi düşer.
Hamilelikte en sık görülen rahatsızlıklardan biri, vücutta meydana gelen şişliklerdir. Özellikle ellerde, ayaklarda, ayak bileklerinde ve bacaklarda görülen şişkinlikler, hamileliğin 6. ayından itibaren oluşmaya başlar.
Rahim her gün biraz daha genişlediği için anne adayında karın bölgesinde sertleşme ve ardından da belli rahatsızlıklar görülebilir. Zaman içinde karın bölgesinde yaşanan bu sertleşme anne adayı için bir problem olmanın dışına çıkar. Gebeliğin ilerlemesine bağlı olarak yaşanan sertlik ve gerginlik daha normalleşir.
Bunun nedeni vücudumuzun ortasında özellikle sağ tarafından geçen en büyük ana toplardamar (Vena Cava İnferior) geçmektedir. Eğer sağ tarafa doğru yatılırsa bu toplardamara, rahim baskı yaparak kalbe dönen kan miktarını azaltır bu da bebeğe giden kan miktarının azalmasına neden olur.
Son 4 haftaya kadar devam edilebilir. Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
Yukarı doğru uzanmak örneğin evde perde asmak, yüksek bir raftan tabak ve benzeri eşya almak gibi durumlarda gebe hem ağrı duyar hem de bu hareketler sırasında ıkınır ve karın içi basıncını artırır.
5. ayın içerisinde olan annemizin o ay içerisinde haftada yarım kilodan toplamda 2 kilo alması beklenir. Annemiz 20 haftalık gebeliğin sonunda gebeliğin başından beri ortalama olarak toplamda 4,5 kilo civarında kilo almış olmalıdır. Hamilelik boyunca toplam kilo alımı ortalama 11 – 14 kilo aralığında olmalıdır.
Çoğu kadının karnı 4. aydan sonra belirginleşmeye başlar, sonrasında ise giderek büyür. Hamilelik döneminde anne adaylarının vücut yapısına göre karınlarının büyümesi de değişiklik gösterebilir. Öte yandan anne adayının karın çevresi genişledikçe, karın duvarı gerilir, incelir, parlak bir görünüm alır.
Bu hareketler arasında dikkat çekici olan bir harekettir, dudakları birbirine bastırmak. Bu hareketin beden dilindeki simgesi ve ne anlama geldiği aşağıda açıklanmaktadır. Dudakları birbirine bastırmak, genellikle stres, endişe veya rahatsızlık gibi duyguların bir işareti olarak görülür.
Kızgınlık. Sıkı yumruklar, başka yöne bakan gözler, kenetlenmiş çene, kızgınlık İfadesidir. Özellikle çenesinin elmacık kemikleriyle birleştiği noktayı gözlemlemek gerekir. Ağzı, gergin, çenesini sürekli kıpırdatıyorsa çok öfkeli demektir.
Bacak bacak üstüne atarak oturmak bacaklardaki kan damarlarını tıkar. Bu durum kanın damarlarınızdaki hızını yavaşlatır ve kan pıhtılarına yol açabilir. Kan pıhtıları, kan sıvıdan kısmen katıya dönüştüğünde oluşan jel benzeri kan koleksiyonlarıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri