Cildinizi nemli tutun. Hamileliğinizin başından itibaren çatlak kremlerini kullanabilirsiniz. Kremler, deriye elastikiyet kazandırdığından oluşumları engellemeye yardımcıdır. Ancak bu tür kremler alınamıyorsa vitamin ve mineral içeren yağlarla, badem, shea ve kakao yağı gibi losyonları kullanabilirsiniz.
Çatlaklar daha çok kuru ciltleri tercih eder. Bu nedenle anne adayının cildini çok iyi bir nemlendirici ürünle nemlendirmesi gerekmektedir. Aynı zamanda alınacak bol sıvı da cildin nem dengesini düzenlemede oldukça etkilidir. Hamilelik süresince hareketli olmalı hatta spor yapmakta çatlakları oluşumunu azaltır.
Cilt bakım yağları arasında hyaluronik asit ya da bitkisel bir bileşen olan centella içeren ürünler çatlakların görünümünü azaltmada birebirdir. Bunun yanı sıra, hamile çatlakları için yağlar arasından sıkça tercih edilen argan yağıdır. Sıkça kullanılan bir başka yağ da, doğumdan sonra önerilen acıbadem yağıdır.
Kalça, karın bölgesi ve memede meydana gelebilecek çatlaklar için düzenli olarak bu bölgelere badem yağı, kakao yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj yapılması önemlidir.
İlgili 41 soru bulundu
Çatlak kremi hamileliğin kaçıncı ayında kullanılır sorusunun cevabı hamile bayanlar tarafından merak ediliyor. Çatlak oluşumunun önüne geçmek için hamileliğin üçüncü ayından sonra bu kremlerin kullanılması tavsiye ediliyor. Hamilelikte çatlak kremleri doktorunuzun bilgisi dahilinde kullanılmalıdır.
(Herkesin kolaylıkla ulaşabileceği zeytinyağı ve vazelin de çatlakları önlemede hayli etkili sonuç veriyor.)
Nemlendirici ve tazeleyici bir serum gibi kullanabileceğiniz bu yağı, aynı zamanda makyaj temizleyici olarak da tercih edebilirsiniz. Küçük bir pamuk ve az miktarda bebek yağı, makyajınızı en başarılı şekilde temizlemeniz için yeterlidir. Bebek yağı, cilt çatlaklarından şikayetçi olanlar için de kurtarıcı bir üründür.
İçeriğindeki doğal bitki özleri (Papatya, Biberiye, Kalendula, Lavanta Çiçeği), A ve E vitaminleri ile cilde ihtiyacı olan nemi sağlamaya, çatlak ve yara izi görünümünü iyileştirmeye yardımcı olur. Hamilelik döneminde 4. ayın başlangıcından itibaren kullanılması tavsiye edilir. Paraben içermez.
Çatlaklar ilk oluştuklarında pembemsi görünümdedir, zamanla bu pembe çizgiler mora, soluklaşarak beyaza dönüşür. Çatlaklar sadece renk değişikliği şeklinde değil, aynı zamanda deride kabarık veya çukurlaşma şeklinde görüntü bozukluğuna da neden olabilir. Gebelik sona erdiğinde azalırlar ama tamamen yok olmazlar.
Hamilelik döneminde çatlaklar oluştuktan sonra tedaviye başlanabilmesi için hamileliğin sonlanması beklenilmelidir. En sık kullanılan çatlak tedavisi yöntemleri arasında dermoterapi, platelet rich plasma (PRP), karboksiterapi, pulse DYE lazer (boya lazerleri) ve fraksiyonel lazer yer alır.
Hamilelik çatlaklarının oluşmaması için özellikle banyodan sonra karın bölgesine nemlendirici sürülmesi tavsiye edilir. Zeytinyağı sürmek de bu uygulamalardan birisidir.
Harici kullanımı: Cildi yumuşatmak, hamilelik deri çatlakları, egzema, kuru cilt gibi durumlar için 9- 10 damla tatlı badem yağı 5 dk süreyle cilde masaj yaparak uygulanır (11).
Karın bölgesinde oluşan çatlaklar, genellikle gebeliğin 3.ayında başlar. 3.ay itibari ile de yavaş yavaş bu çatlaklar artar. 6.ayda ise karın bölgesinde derin çatlak oluşumu başlayabilir. Çünkü bu dönem de bağ dokusu daha da gerilir. Bunun sonucunda da kırmızı renkli çatlaklar oluşum gösterir.
İlk önerimiz Lierac Phytolastil Jel Çatlak Karşıtı Bakım kremi. Lierac geliştirdiği bu çatlak kremini, sadece bebek bekleyen annelere değil, ergenlik ve kilo değişimi sonrası bu sorunla yüzleşen diğer yetişkinlerinde kullanımına sunar.
Karın çevresi
Çoğu kadının karnı 4. aydan sonra belirginleşmeye başlar, sonrasında ise giderek büyür. Hamilelik döneminde anne adaylarının vücut yapısına göre karınlarının büyümesi de değişiklik gösterebilir. Öte yandan anne adayının karın çevresi genişledikçe, karın duvarı gerilir, incelir, parlak bir görünüm alır.
Bio Oil, doğurganlıkla ilgili olarak oluşan çatlakları önlemeye ve cilt lekelerinin görünümünü iyileştirmeye, en hafife indirmeye yardımcı olmak için özel olarak geliştirilmiş bir cilt bakım yağıdır.
Hamile iseniz, özellikle Paraben içeren kozmetik ürünlerden uzak durmanızda fayda var. Sonuç itibariyle içeriğinde bulunan mevcut kimyasala cilt tepkime gösterebilir. Bunun için de ekstra bir ilaç kullanmak durumunda kalabilirsiniz. Hamileler için fazla ilaç kullanmak doğru değildir hatta yasaktır.
Göz altında oluşan morlukları bir türlü geçiremiyorsanız, bir de bebek yağını deneyin. Çünkü bebek yağı göz çevresindeki kan dolaşımını hızlandıracak ve göz altı morluklarını giderecektir. Kurak, soğuk ve sert iklimlerde yaşayan insanların dudaklarında çatlamalar meydana gelir.
Vazelin, bebek yağı, el ve vücut kremi gibi içeriğinde yağ olan hiçbir madde kayganlaştırıcı olarak kondomla birlikte kullanılmamalıdır. Yağ içerikli materyaller kondomun yapısında bozulmalara ve hatta yırtılmalara neden olmaktadır. Korunmak için vajina kondomu ve/veya penis kondomu kullanılabilir.
Bebek yağını ancak 6 aylık bebek banyosu sonrasında kullanabilirsiniz. 6 aydan büyük bebeğinize, doğal içerikli ve bebeklere özel bebek yağı ile banyo sonrası masaj yapabilirsiniz.
Aloe vera sayesinde cildiniz hem çatlaklardan arınacak hem de düzenli kullanımda daha canlı ve pürüzsüz bir cilde sahip olacaksınız. Çatlaklara ne iyi gelir bitkisel ve doğal yöntem ne olabilir diyorsanız zeytinyağı, rendelenmiş aloe vera ve tuz karışımıyla yapacağınız peeling oldukça etkilidir.
Icon lazer ve biodermogenesi sistemleri ile çatlakların tedavi edilmesi sağlanabiliyor. Lazer uygulamaları 3 hafta ara ile 5 seans şeklinde uygulanabilir. Lazer tedavisi sırasında hastalara solaryumda önerilebilir. Özellikle lazerle çatlak tedavisi uygulanırken kolojen ve elastik liflerin uyarılması söz konusudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri