Gebelik sürecinde yasaklar haricinde cinsel ilişki sayısında herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Ancak yine de anne ve baba adaylarının fazla aşırıya kaçmamaları önerilmektedir. Özellikle birleşme esnasında karın ve rahmin fazla zorlanmamasına dikkat edilmelidir.
Gebeler kendilerini rahat hissedecekleri bir pozisyonda cinsel birliktelik yaşamalılar. İlerleyen haftalarda büyüyen karınları nedeniyle misyoner pozisyonu uygun olmayacaktır. Kadının üstte olduğu pozisyon veya erkeğin kadının arkasına geçtiği pozisyonlar daha uygun gibi görünmektedir.
Cinsel ilişki ve orgazm düşük ya da erken doğumda sonuçlanmaz. Ancak herhangi bir cinsel yolla bulaşan hastalık varlığında oluşacak enfeksiyon hamilelikte ciddi sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Bu durumda prezervatif kullanılması ya da ara verilmesi önerilmektedir.
Her şeyin normal olarak gittiği durumlarda son 4 haftaya kadar cinsel yaşamda hiçbir kısıtlama yoktur. Son 4 haftada ise erkeğin ejakulasyon sıvısı içinde bulunan “Prostaglandin'' denen lipid bileşenlerinin rahim kasılmalarını başlatabileceği düşüncesi ile ilişki önerilmez.
Hamilelikte Cinselliğin Sıklığı
Hamilelikte cinsel ilişki sıklığı değerlendirmeye alındığında, genellikle çiftler gebelik öncesi aylarda ortalama 8–10 kez ilişkiye girerken, hamileliğin ilk 3 ayında ise bu ilişkiye girme sıklığı ayda ortalama 6'ya doğru düşüş göstermektedir.
İlgili 31 soru bulundu
Yalnızca gebeliğin başladığı ilk 3 ay içinde cinsel ilişkiye girmek düşük riskini ortadan kaldırmak için zaman zaman doktorlar tarafından yasaklanır. Zaten gebelik belirtileri oldukça yoğun yaşandığı için ilk 3 ay cinsel keyif ertelenebilir.
Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları daralır mı? Uzun süre seks yapmayan kadınların vajinaları diğerlerine kıyasla daha dar değildir. Vajinal kaslar oldukça elastik bir yapıdadır. Cinsel birleşmeden ve doğumdan sonra kasılır ve normal şekillerine yeniden dönerler.
Hamilelik devam ederken yeni bir hamilelik olmaz, ancak süperfetasyon durumunda yumurtalıklar, döllenebilecek halde başka bir yumurtayı üretiyor. Kadınların iki gebeliği de farklı cinsel ilişkiden döllenme yoluyla oluyor. Bu durumda bebekler farklı boylarda ve ağırlıkta dünyaya geliyor.
Bu nedenle doğumdan sonra cinsel ilişkiye girmek için en az 30 gün kadar beklemek gerekir. Klasik birçok kaynakta lohusalık dönemi 1.5 ay yani 6 hafta kadar belirtiliyor. Bu nedenle doğumdan sonra cinsel yaşama yeniden dönmek için uzmanlar 45 gün kadar beklenmesini öneriyor.
Doğumdan yaklaşık 6 hafta sonra, bu dokular kendini toplar ve cinsel yaşam başlayabilir. Sezaryen ile doğumda ise vagen dokusunda herhangi bir hasar oluşmadığından, lohusalık kanamasının aktifliğini yitirdiği 3. haftadan sonra, cinsel birleşme çiftlerin isteğine bağlı olarak sakıncasızdır.
Bu durum son derece olağan olduğu için çiftlerin herhangi bir endişe yaşamasına gerek yoktur. Hamilelik sürecinde yaşanabilecek enfeksiyonlar oldukça tehlikelidir. Bu enfeksiyonların oluşmasına fırsat vermemek için cinsel ilişkiye girerken erkeklerin prezervatif kullanması önerilmektedir.
Muayenede Kaç Kişi ile İlişkiye Girildiği Belli Olur Mu? Kızlık zarı muayenesinde bir kadının kaç kişi ile ilişkiye girdiği anlaşılamaz. Bunu gösteren herhangi bir test yoktur. Ayrıca muayene sırasında ne kadar önce ilişkiye girildiği de belli olmaz.
Hamilelikte Cinsel İlişki Doğumu Kolaylaştırır Mı
Normal şartlar altında cinsel ilişkiye girmek doğumu kolaylaştırmak gibi direkt bir etkiye sahip değildir. Ancak orgazm sırasında salgılanan oksitosin aynı zamanda doğum sırasında da salgılanır ve gebelik sancılarının başlamasına neden olabilir.
Kondom Gerekli midir? Gebelikte cinsel ilişki sırasında korunma durumu da akıllarda soru işareti bırakan bir durumdur. Hamilelikte cinsel ilişkide kondom kullanılması isteğe bağlıdır. Erkeğin menisi dediğimiz ejekülatı kadının serviksiyle temas ettiğinde servikste açılmaya neden olarak erken doğuma götürebilmektedir.
Yüz üstü pozisyon, bebeğin eterafını saran amniyon sıvısı sayesinde bebeğe zarar vermez ve korkulmamalıdır. 6. ayda sonra ise, büyüyen karnınız sebebiyle durum değişir ve yüz üstü pozisyonda siz de rahat edemezsiniz. Sırt üstü yatmanız da bebek için sakıncalıdır.
Erkek bacaklarını açarak sırtüstü uzanır, kadın erkeğin kalçaları arasına sırtı dönük bir şekilde oturur. Ancak kadının bacaklarını göğsüne doğru çekmesi ve kollarını ön tarafında tutarak oturması gerekir.
Normalde kadınlar haftada kaç kez ilişkiye girmek ister? Kadınlar haftada 3-4 kez seks yapabilir. Bu sayının üzerinde olan cinsel ilişki istekleri aşırı cinsel istek olarak nitelendirilir ve kontrol altına alınması gerekir.
Sevişmek kelimesi zina anlamında kullanılmışsa, en büyük günahlardan biri işlenmiş olur. Ancak sevişmek ile zina etmeden yapılan işlemler anlamında ise, o zaman zina olmamakla beraber Allah'ın yasakladığı bir iş olduğundan zina olmasa da yine haram işlenmiş olur. Mahrem olmayan kadına dokunmak veya tokalaşmak haramdır.
Lohusa döneminde dilediğiniz gibi orgazm yaşayabilir ve çiftler uyarılan bölgeler üzerinden sevişebilir ancak birleşim gerçekleşmesi acı ve ağrılı bir süreci beraberinde getirebileceği bilinmelidir.
Hamilelikte cinsellik son derece normal ve pek çok çift için güvenlidir. Eğer annede erken doğum riski, plasentanın aşağı yerlesmesine bağlı kanamalar , plasental sorunlar ya da tekrarlayan düşük geçmişi gibi sorunlar bulunmuyorsa, cinsel ilişki bebeğe karşı bir tehlike arz etmez.
Çocuk sahibi olmak isteyen çiftler için ilişki sıklığı da oldukça önemlidir. Düzenli adet gören kadınlarda adetin 12 ila 17. günleri arasında gün aşırı ilişkiye girmek yeterlidir. Daha sık yaşanan ilişkiler erkeğin sperm kalitesini azaltabilir bu nedenle gün aşırı yaşanan ilişki gebe kalma ihtimalini artırır.
Yeni araştırmaya göre, yaşam boyunca 10 veya daha fazla cinsel partnere sahip olmak, kanser riskinin artmasıyla ilişkili. Araştırmacılar, cinsel partner sayısıyla erkekler ve kadınlarda kansere yakalanma riski arasında istatistiksel açıdan kayda değer bir ilişki buldu.
Bakire: Cinsel anlamda hiçbir deneyimi olmayan kadın. Bekâret: Cinsel deneyimi olmama durumu.
Vajina Kilo Aldıkça Büyür Mü? Gebelik ve obezite gibi durumlarda kilo artışı kaynaklı olarak vajina genişlemeleri görülmektedir.
Cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar
Klamidya, gonore, trichomoniasis ve Mycoplasma genitalium gibi CYBE'lerin hepsi vajina ve serviksin iltihaplanmasına ve tahrişine neden olabilir. Herpes kabarcıkları, ciltte inanılmaz derecede acı verici olabilen ve sıklıkla yanma hissine neden olan ülserlere yol açabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri