Hamileliğiniz sırasında Botoks, dolgu maddeleri veya lazer gibi tedavilere girmeyin ve kimyasal peelinglerden de kaçının.
İlki kullanılması sakıncalı ürünler grubudur. Anti-aging, cilt lekeleri tedavisi, akne tedavisi için kullanılan alfa-hidroksi asit, A vitamini (retinoik asit, retin-A, retinoid) içeren ürünler ve saç düzeltici ürünler, perma yapımında kullanılan ürünler kullanılması sakıncalı ürünler kapsamına girmektedir.
Hamileyken ve emzirirken uzak durulması gereken kozmetik bileşenlerinin arasında retinol (A vitamini) ve türevleri başı çekiyor. Özellikle yaşlanma ve akne karşıtı ürünler içerisinde bulunan retinol, retinoid gibi bileşenler, hamileliğin ilk trimesterinde embriyonun gelişimine zarar verebiliyor.
Kremler ve merhemler gibi bazı topikal ürünler de retinoidler içerebilir. Hamilelik sırasında bu ürünlerin olumsuz etkileri pek olası değildir ancak yine de hamilelik sonrasına kadar topikal retinoidlerden kaçınılması tavsiye edilir.
Hamilelikte bakım ve güzellik önerileri arasından ilki, C vitamini içeren ürünler kullanmak. Bu vitamin, hamile kadınların cilt lekelerine iyi etki gösteriyor. C vitaminli ürünlerin cildi açma ve leke giderme gibi faydaları var, bu yüzden vitaminli nemlendiricileri kesinlikle favorilerinize ekleyebilirsiniz.
İlgili 38 soru bulundu
Hamileliğiniz sırasında vücudunuzda büyük değişikler olduğu için daha önce güvenle kullandığınız ürünler alerjik problemlere neden olabilir. Hamilelikte kullanılan kremlerin özellikle hyalüronik asit ve C vitamini gibi içeriklerden oluşan besleyici, cilt yenileyici kremler olması tavsiye edilir.
Bu nedenle gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalı ve gebelik döneminde geniş deri alanlara uygulamaması önerilmelidir. Emziren anneler tarafından kullanılabilir ancak aşırı miktarda uygulanmamalıdır.
NIVEA Q10 Sıkılaştırıcı Vücut Yağı, bakım yapan yağların miktarının yüksek olması nedeniyle gebelik süresince karnınıza masaj yapmak için idealdir.
Bepanthol çatlak önleyici krem kullananlar hamilelik sürecini daha rahat atlatır. Karın bölgesi belli bir süreden sonra gerilerek derinin çatlamasına neden olur. Bu olumsuz durumun yaşanmaması için hamileliğin ilk aylarında düzenli bir şekilde çatlak önleyici krem kullananlar bu problemin önünü kesmiş olur.
Aloe vera: Yerel-bölgesel olarak vücut çatlaklarına uygulanır. Bu yolla kullanımında gebeler üzerinde olası bir zararı bulunmamakta, ancak Aloe lateksi uterusu uyararak erken doğumu başlatacak veya düşüğe neden olabilecek antrakinonlar içerdiğinden gebelikte dâhilen kullanımından kaçınılmalıdır (2).
Rafinerize şekerden, paketli gıdalardan, asitli içeceklerden uzak durmak gerekmektedir. Ağır metal içeren midye, istiridye gibi deniz ürünlerinden uzak durulması gerekir. Aşırı kahve ve çay tüketiminden kaçınmak: günde 200 mg kafein alımı gebelikte sınır değerdir.
Hamilelik süresince değişen hormonal durum nedeniyle ciltte lekelenme açısından en hassas dönemdesiniz. Nemlendiriciler ve güneş koruyucular gebelik boyunca doktora danışılarak kullanılabilir.
Kalça, karın bölgesi ve memede meydana gelebilecek çatlaklar için düzenli olarak bu bölgelere badem yağı, kakao yağı veya çatlak kremleri sürülerek masaj yapılması önemlidir. Ciltte meydana gelen renk değişiklikleri ve lekeler çoğunlukla kalıcı değildir ve doğumdan sonra geçerler.
Hamileliğiniz sırasında Botoks, dolgu maddeleri veya lazer gibi tedavilere girmeyin ve kimyasal peelinglerden de kaçının. Retinoid, izotretinoin, benzoil peroksit ve klindamisin içeren krem jel ve losyonlardan uzak durun. Yüz ve vücut bakımı rutininize bir C vitamini serumu ekleyin.
Mineral (fiziksel) ve kimyasal içerikli güneş kremleri bulunur. Çinko oksit gibi mineral içerikli güneş kremleri, hamilelerin kullanımına uygundur. Güneş kremi içeriğinde bulunmaması gereken kimyasal maddeler; oksibenzon, homosalat, metilbenziliden kafur (4-MBC), oktokrilen, 4-Aminobenzoik Asit (PABA) ve oktinoksattır.
Diş beyazlatıcı ürünler hamileyken bebeğinize zarar verebilir. Hamilelik süresince diş beyazlığını korumak için peroksit içermeyen diş macunlarını tercih edin." dedi.
kaçınılmalıdır. 36°-37° su sıcaklığı idealdir. Duş sonrası deodorant vb. gereçlerden kaçınılmalıdır.
Kadınların, hamilelikleri sırasında sıklıkla şikayet ettikleri problemlerin başında; lekeler, çatlaklar ve saç problemleri geliyor. Bunun sebebi artan hamilelik hormonları. Hamilelik döneminde cilt bakımı yaptırabilir miyim sorusunun cevabı; çok agresif bir bakım olmadığı müddetçe evettir.
Çatlaklar genel olarak gebeliğin 3. ayından itibaren kendini göstermeye başlar. 3. aydan sonra çatlaklar giderek artmaya başlar ve gözle görülür büyümeler meydana gelir. 6. Aya gelindiğinde ise çatlaklar maksimum seviyeye ulaşır.
Ağrı kesici özellikteki çayların kullanımı tavsiye edilmez. Çok gerekmedikçe kas gevşetici kremlerin kullanılması önerilmez. İlaç tedavisine ek olarak bel bölgesine masaj uygulamaları gebeyi rahatlatabilir.
durulamanıza gerek yoktur. Hamilelikte kullanım : Çatlak kremi hamileliğin üçüncü ayından sonra günde en az iki kere uygulanmalıdır.
Bepanthol Sensiderm Kaşıntı Giderici Krem beyaz krem yapısı ve kortizon içermeyen formülüyle kaşıntıyı yatıştırır ve cilt bariyerinin yeniden yapılandırılmasını sağlar.
Kortizon içermemesi oldukça önemli olan bu krem resmen cildin dostudur. Birçok tedavi için kullanılmaktadır. Bazı kullanıcılar iç organlardan gelen kaşıntıyı önlemek için kullanırken bazı kullanıcılarda böcek ısırığı kaşıntısı için kullanmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri