Program 4 ay sürecek olup, program kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sisteminde kayıtlı olan ve düzenli, süreli yardım programından faydalanan hanelere ziyaretlerde bulunacaklardır.
Hane içinde kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3'ünden (3.800,78 TL) az olan haneler faydalanabilmektedir. Ödemeler her ay için hesaplanıp 2 ayda bir yapılmaktadır.
Bakanlığımızın başlatmış olduğu Ulusal Hane Ziyaretleri Programı kapsamında; ilçemizde muhtaç durumda olup düzenli veya süreli yardım programlarından faydalanan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilmektedir. Uzman personelimizle vatandaşlarımızın hanelerine misafir olmaya ve onları dinlemeye devam ediyoruz.
TikTok. ulusal hane ziyaretleri kapsamından. nakit para yardımı veriliyo. evet bunu ııı vakıflar yapıyo. sosyal yardımlaşma vakfı yapıyo doğrudur. paralar ise %90 ptt'ye yatıyo.
Yardım ödemeleri periyodik olarak her ayın 24' ü ile 28' i arasında TC kimlik numaralarının son rakamına göre PTT Müdürlüklerince yapılmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir." Buna göre; Aile destek programı için ödemeler Temmuz 2023 tarihinde sona erecek.
Ödemeler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından belirlenen kesinleşmemiş hasar tespit verileri ve ikametgâh durumunuza göre yapılacaktır. Hasar tespit çalışmaları hala sahada devam etmektedir ve bu çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler de devam edecektir.
850 ile 1.250-TL arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi gerçekleştirilecektir. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek söz konu destek programı sona erecektir.
BİR YIL DAHA UZATILDI
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye Aile Destek Programının 2022'de hayata geçirildiğini ve geçen ay yapılan kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle bir yıl daha uzatıldığını hatırlattı.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'ndan uzmanlar, bu kişilerin evlerine giderek görüşmeler yapacak. Gelir tespitinde, aile bireylerinin harcamaları, taşınır ve taşınmazları ile bunlardan doğan hakları da dikkate alınacak.
Program 4 ay sürecek olup, program kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sisteminde kayıtlı olan ve düzenli, süreli yardım programından faydalanan hanelere ziyaretlerde bulunacaklardır.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca ihtiyaç sahibi vatandaşlara daha hızlı ve yerinde hizmet sunmak için başlatılan Ulusal Hane Ziyaretleri, düzenli veya süreli yardım programlarından faydalanan vatandaşların yanı sıra hizmetlere ulaşmakta zorlanan hanelere gerçekleştirilen programdır.
Ulusal Hane Ziyaretleri, SHM'lerde görevli meslek personeli, Aile Sosyal Destek Programı (ASDEP) ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) personelleri aracılığı ile yapılıyor. Bilgiler, Kişisel Verilerin Korunması kapsamında kamunun sorumluluğunda güvenli bir biçimde saklanıyor.
Bir dilekçe ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen başvurulur. Ayrıca e devlet üzerinden de başvuru yapılabilmektedir. ”https://www.turkiye.gov.tr/ashb-sosyal-ekonomik-destek-on-basvuru” üzerinden “Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu” yapılabilmektedir.
Başvurular sonucunda koşulları sağlayan kadınlara 4.000 TL tutarında destek ödemesi yapılacak. e-Devlet üzerinden Sosyal Yardımlaşma menüsüne ya da Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın sosyal yardımlaşma menüsünden gerekli başvuruyu yapabilirsiniz.
2 BİN 500 TL ÖDENİYOR
Kış dönemi için 5 Eylül itibarıyla başlayan başvurular devam ediyor. İhtiyaç sahibi olmak şartıyla doğalgaz altyapısı bulunan 647 ilçe/beldede ikamet eden ve doğalgaz aboneliği olan ihtiyaç sahibi vatandaşlar destekten yararlanmak için başvuru yapabilir. e-Devlet üzerinden başvuru yapılabilir.
TEMMUZ AİLE DESTEK ÖDEMESİ NE ZAMAN YATACAK? Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek Programı ödemelerinin 11 Temmuz itibarıyla hesaplara yatırılacağını duyurdu.
AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR? 1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olanlar: 850 TL alacak. Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz?
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş, boşanmış, dul kalmış kadınlara yardım parası veriyor.Bu aylık için resmi ikametgahın olduğu il/ilçe sınırları içinde bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfı'na başvuru yapmak yeterli oluyor. Başvuruda kimlik kartı dışında herhangi bir belge istenmiyor.
Temmuz ayı ödemelerinin ayın 15'inden sonra hesaplara yatırılması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Türkiye Aile Destek Programı'nın bu sene de devam etmesi kararını aldık." ifadelerini kullandı.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada; "Sosyal destekler kapsamında sağlanan aile destek yardımı 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı gerçekleştirilerek sona erecektir." denilmişti.
Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Hasar Tespit Ekipleri tarafından yıkık, acil yıkılacak, ağır ve orta hasarlı ile az hasarlı olarak tespit edilen 1 milyon 506 bin 317 haneye yönelik “Hane Başı Destek Ödemesi” iş ve işlemler aralıksız olarak devam etmektedir.
Hasar tespiti yapılan binalarda ödeme işlemleri başlatılır. Ardından ödemeler depremzede ve az hasarlı bina yardımıcı alacak kişilere TC kimlik son numarasına göre her ayın 15 ile 20. günü arasında ödeme yapılır.
DASK'ta az hasarlı binalara sigorta bedeli üzerinden %15 ödeme yapılıyor fakat evim az hasarlı olmasına rağmen yatan miktar % 15 den çok çok az miktarda. Evimin masrafı en az 35 - 45 bin tl arasında ancak tarafıma yatırılan rakam boya parası bile etmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri