İhtiyacınız olan sadece vazelin ve pamuk. Deri eşyanızı tüy bırakmayan türde ıslak mendille temizliyor, kurumasının ardından pamuğu vazelin kutusunun içine hafifçe daldırıp ürünün üzerine sürüyorsunuz. Pamuğu gezdirdikçe parıl parıl parladıklarına şahit olacaksınız. İşte hepsi bu kadar.
Temiz ve hafif nemli bir beze çok çok az miktarda sabun alın. Bu bezi kullanarak deriyi dairesel hareketlerle nazikçe temizleyin ve kurumaya bırakın. Ardından derinin nemini geri kazanması için deri bakım kremi uygulamayı ihmal etmeyin. Eşit oranda karıştırılan su ve beyaz sirke ile temizleyebilirsiniz.
Suni deri temizliğinde genellikle su bazlı temizleyiciler veya sabunlu su kullanılabilir. Klorlu veya çözücü bazlı temizleyiciler kullanmaktan kesinlikle kaçının. Çünkü bu tür kimyasallar suni deriye zarar verebilir. Temizleme ürününü bir test alanında deneyerek kıyafetin reaksiyonunu gözlemleyin.
Su ve beyaz sirkeyi karıştırıp temiz bir bezle deri koltuğunuzdaki lekeyi silin. Vazelin ve badem yağını karıştırarak der koltuklarınızı ovalayın. Hem koltuklarınız temizlenir hem de parlak bir görüntü elde edersiniz.
Sirkeli su, deri koltuk temizliği için en bilinen yöntemdir. Bir sirke çözeltisi için, bir sprey şişesi alın ve yarısını beyaz sirke ile doldurun. Kalanına ılık su ekleyin. Eğer varsa bir çay bardağı beyaz sirke ile 2 yemek kaşığı keten tohumu yağı çözeltisi bu çözümü daha etkili hale getirecektir.
İlgili 30 soru bulundu
Hyaluronik asit ve kolajen üretimi cilt yenilenmesinin en önemli iki kahramanıdır. Cildimizin doğal olarak ürettiği hyaluronik asit ve kolajen, 20'li yaşların sonundan itibaren azalma eğilimine geçiyor. Yani cilt kendini daha az yeniler oluyor ve yavaş yavaş elastikiyetini kaybediyor.
Yapmanız gereken tek şey deri ceketinizi pamuklu bir bez yardımı ile silmek olacaktır. Beyaz kalıp sabun ile köpürterek hazırladığınız bir suda pamuklu bezi nemlendirerek deri yüzeyini silebilirsiniz. Deterjan deriye zarar veren bir kimyasal olacağı için bu konuda kalıp sabunlardan faydalanabilirsiniz.
Evinizde badem yağı yerine vazelin var ise bunu da koltuk bakımlarınız için kullanabilirsiniz. Badem yağını ya da vazelini pamuklu bir beze yayarak deri koltuklar üzerine uygulayabilirsiniz. Bu sayede koltuklarınızın sahip olduğu doğal görünümü tazelemiş olacaksınız.
Koltuklarınızda oluşan leke ve kirleri temizlemek için sadece süpürmek yetmez, detaylı bir temizlik yapmak gerekir. Asperox Sarı Güç'ü temizlik yapacağınız suya ekleyerek nemlendirdiğiniz bez ile koltuklarınızı silebilir, etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.
Suni Deri Bakımı
Suni deri üzerinde herhangi bir kimyasal madde kullanılmamalıdır. Suni deriyi asla ütülemeye çalışmamalısınız. Fazla güneş ışığından uzak tutmalısınız. Rutubetli ya da tozlu yerlerde suni deriden imal edilmiş ürünler kullanmamalısınız.
Deri temizleyicisini temiz bir bez vasıtasıyla dairesel bir hareketle yüzeye sürün ve bir kaç dakika kurumasını bekleyin. Ardından temiz bir bezle ovarak silin. Tüm düzgün yüzeyli deriler (oto derileri, deri mobilya, deri ceket vs.) Ürünlerinizi 14 gün içerisinde iade edebilirsiniz.
Sirke ve arap sabununu karıştırıp bir beze az miktarda yedirin ve deriyi ovalayarak silin. Sonrasında kalıntıları temizlemek için pamuklu bir bez ile silmeniz yeterlidir. Kesinlikle ama kesinlikle ıslak mendil kullanmayın! (Islak mendil içinde bulunan alkol ve diğer kimyasallar deriye zarar verir.)
Deri ayakkabıların çatlamaması için bakımlarının düzenli olarak yapılması gerekmektedir. Deri ayakkabı yüzeyinde meydana gelmiş olan çizikler, pamuk ve bez aracılığı ile uygulanan zeytinyağı sayesinde kolaylıkla giderilebilmektedir.
Deri Çanta Bakımı İçin İpuçları
Deri çantanın her daim temiz ve ilk günkü gibi kalması için birkaç yöntem vardır. Badem yağı bu yöntemlerden ilki olup, çantaya sürüldüğünde parlaklık verir. Diğer yöntem olan vazelin ise sünger yardımıyla çantaya sürüldüğünde renginin daha parlak ve canlı gözükmesine olanak sağlar.
Hindistan cevizi yağı, badem yağı, vizon yağı veya vazelin kullanarak yapılan yumuşatma işlemleri başarılı sonuçlar vermektedir. Beyaz sabun ile ıslatılan sert deri ayakkabılar kuruduktan sonra silindiğinde yine yumuşuma etkisi göstermektedir.
Deri bakım kremi için yardımcı yağlar olarak sarı kantaron yağı, keten tohumu yağı ya da mavi anemon yağı kullanabilirsiniz.
Hakiki deride kalıcı hasar oluştuğunda, balmumu esaslı waxlar, vazelin ve renksiz doğal kremleri kullanabilirsiniz. Temiz bir süngere az miktarda krem sürüp bunu deriye dairesel hareketlerle yedirerek ihtiyaç duyduğu ilgiyi göstermiş olursunuz.
Beyaz deri montlarınızı ise; vazelin yerine kremle silmenizi tavsiye ederiz. Böylece derinin yumuşak kalmasını da sağlamış olursunuz. Deri montunuzu sezon sonu uzun süre giymemek üzere kaldırmadan önce bütün deriye vazelin sürerseniz bir sene sonra elinize aldığınızda yepyeni bir deri montla karşılaşırsınız.
Bu noktada da vazelinden yardım alınabilir ve bu sorunu gidermek için kullanılabilir. Pullanarak dökülmeyi giderebilir ve aynı zamanda cildin yeniden nem dengesine kavuşmasını sağlayabilir. Vazelinin en yaygın kullanım alanı kozmetik sektörüdür. Kremlerin, losyonların imalatında vazeline sıklıkla yer verilir.
Vazelin cildi nemlendirir ve ayrıca cildi yalıtır, ciltte bulunan nemin buharlaşmasını engeller. A ve B vitaminleri bakımından zengin olan vazelin onları harika bir şekilde onarır. Akşam uyumadan önce üzerlerine bolca uygulayın. l Tahriş, yanma veya yüzeysel yaralanma durumunda vazelin de yardımcı olabilir.
6) Vazelin
Deri soyulması için de kısa sürede hızlı sonuç verir. Derinin soyulduğu bölgeye günde birkaç defa vazelin sürmeniz önerilir. Soyulan derinin çok hızlı şekilde yenilenmesini sağlar ve soyulma sırasında oluşan kaşınmanın önüne geçer.
İhtiyacınız olan keten tohumu yağı ve sirke solüsyonu. Bu ikisini birbirine karıştırıp, deri yüzeyi silin ve kuruması için bırakın. Devamında kuru bez ile üzerinden geçin. Pırıl pırıl olacaktır!
Bunun için pamuklu ve temiz bir bezi biraz ıslatın ve lekeyi silin. Eğer leke sadece nemli bezle geçmiyorsa sabunlu su ile lekeyi silebilirsiniz. Ancak deterjanlar deriye zarar verebileceği için beyaz kalıp sabun kullanın. Deri kıyafeti sildikten sonra mutlaka kurutmalısınız.
Deri mont zaman içinde sertleşiyor veya kuruyorsa, parlatmak için zeytinyağı veya vazelin kullanabilirsiniz. Pamuğa göz kararı zeytinyağı dökerek veya vazelin sürerek montunuzun yüzeyini parlatabilirsiniz. Böylelikle deri yumuşayacak ve mont daha uzun ömürlü olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri