Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Çakı, açılıp kapanan bir veya birkaç ağızlı küçük cep bıçağıdır. Sustalı olmayan çakının kişilerin üzerinde bulundurulması ve taşınması serbesttir. Kesici kısmı 15 cm olan bıçağın bulundurulması ve taşınmasının serbest olduğu yönünde Kriminal laboratuvar raporları bulunmaktadır.
Bıçak Taşımanın Cezası
Yani her aletin kullanımı ve taşınması suç değildir, kullanım amacı ve aletin türüne bağlıdır. Bıçak, çakı ve benzeri kesici aletlerin yanı sıra kama, hançer, kasatura ve süngü gibi özel nitelikli aletler de bu kanun kapsamında düzenlenmiştir.
Bıçak Taşımanın Cezası
6136 sayılı kanunun 4. maddesinde kama, hançer, saldırma, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar sayılmıştır. Kişi yanında maddede belirtilen bıçaklardan birini taşırsa 15. maddeye göre cezalandırılır.
Avda veya sporda kullanılan her nevi ateşli yivli silahlar bu aynı Kanunun 7 nci maddesine göre ruhsata tabidir. Bıçak taşımak yasak mı ? 2020 yılında yasal düzenlemeler bakıldığında yasaktır.
İlgili 37 soru bulundu
Güvenlik güçleri suç aletine el koyacak. Polis; yer, zaman ve taşıyan kişinin suç eğilimi gibi kıstasları dikkate alarak, bıçak ve sopa gibi yaralayıcı alet taşıyan kişileri savcının talebine göre gözaltına alabilecek. Bu kişiler 3 aya kadar hapis ya da idari para cezası istemiyle yargılanacak.
6136 sayılı kanun kapsamına girmeyen "Kelebek" ve "Sallama" diye tabir edilen veya özel amaçlarla imal edilen çeşitli bıçaklar ve benzeri aletlerin maksat dışı olarak taşınmasının yasaklanması ve buna uymayanlara idari para cezası uygulanmasına ilişkin karar aldı.
Şu an Türkiye gibi çoğu ülkede yanında taşınması yasaktır. İç tarafı keskin olup saplama işine oldukça uygun biçimde tasarlanmıştır. Öyle ki herhangi bir canlıyla teması halinde çok ciddi yaralanmalara sebebiyet verebilir.
Vatandaşların bu tür kesici aletleri yanında bulundurması, taşıyıp taşımaması noktasında kanun nezdinde belli bir hüküm yer almaktadır. Ceza hukuku açısından bir suçun 6136 sayılı kanun üzerinden kesici aletler ile işlenmesi, ağırlaştırıcı suç sebebi olarak ifade edilmektedir.
Oluklu tasarım ise kasap bıçağı, kavisli et doğrama bıçağı, somon bıçağı, santoku bıçağı ve garnitür bıçağı çeşitlerinde kullanılıyor. Bu bıçakların oluklu tasarımı sayesinde kesilen hiçbir yiyecek bıçak yüzeyine yapışmıyor.
zaten orda bicak kullanmayi ve kullnadirtmamayi da ögreneceksin. 1 cm lik bir civi ile bir insani öldürebilirsin. 7 cm lik bir bicak ile cok sey yapabilirsin.
Muşta Taşıma Cezası Nedir? Muşta taşıma cezası, eylemin suç olarak düzenlendiği 6136 sayılı kanunla belirlenmiştir. Buna göre muşta taşıma cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası ve yirmi beş günden az olmamak üzere adli para cezasıdır.
İtalyan çakısı aynı zamanda stiletto adı verilen çakı tipi en bilindik olanı uzun ve burun kısmına doğru sivrilen modeli olmaktadır. Özellikle savunma amaçlı kullanıldıkları bilinmektedir. Tek bir düğme yardımı ile açılan çakı bıçağı paslanmaz çelik olarak üretilmektedir.
Pas, mutfakta uzun süre bulunan demir, nem ve oksijenin birleşimiyle oluşur.
Bıçak ve diğer aletleri bulundurma, taşıma, satma, satmaya aracılık etme suçunun cezası 6 aydan 1 yıla kadar hapis ve 25 günden az olmamak üzere adli para cezasıdır (6136 sayılı Kanun md.15/1).
Kredi Kartı Şeklinde Bıçak emniyetten izin belgeli. Emniyet Müdürlüğünden İzin Belgelidir. İzin Belgesi Olmayan Bıçaklar Ateş Li Silah Kategorisine Girer Ve İzinsiz Satışı Yasaktır.
Çakı taşımak başlı başına suç teşkil etmemektedir ancak saldırı ya da savunma amaçlı kullandığınzda eylem suç teşkil edecektir.
Hava kanallı (oluklu) modellerinde kesilen sebzelerden akan sıvı dilimlerin bıçağa yapışmasını önler ve bu kanallar malzemeyi çok ince ve yumuşak kesebilir. Ayrıca bıçağın geniş yüzeyi sayesinde kesilen parçalar kolaylıkla taşınır ve toparlanır.
Sıkıntı olmuyor. Cebimde her zaman isviçre çakısı taşırım ve karakola bile giriyorum.
Ülke içinde kama, hançer, saldırma, şişli baston, sustalı çakı, pala, kılıç, kasatura, süngü, sivri uçlu ve oluklu bıçaklar, topuz, topuzlu kamçı, boğma teli veya zinciri, muşta ile salt saldırı ve savunmada kullanılmak üzere özel nitelikteki benzeri aletlerin yapımı yasaktır.
Maymuncuk ve Kilit Açıcılar, internetten satışı yasaktır.
6136 sayılı kanun uyarınca istasyon ve araçlara her türlü delici, kesici aletler ile girmek ve bunlarla seyahat etmek yasaktır.
Çoğunlukla 'dünyanın en acı biberi' diye bilinen kırmızı Şili biberinden üretilen biber gazıyla alakalı bir vatandaşın, "Biber Gazı kullanmak veya taşımak yasal mıdır?" şeklindeki sorusunu cevaplandıran Asayiş Dairesi Başkanlığı, biber gazının bulundurulmasına yönelik bir kısıtlama olmadığını açıkladı.
Genelgeye göre polis, tüm illerde asayiş uygulamaları yapacak, özellikle büyük şehirlerde ve kalabalık yerlerde denetimler arttırılacak. Üzerinde bıçak ve sopa gibi kesici, delici ve yaralayıcı alet bulunan kişilere Kabahatler Kanunu'na göre işlem yapılacak ve 189 lira para cezası uygulanacak.
Madde 4 – (Değişik: 2/12/1999 - 99/13749 K.) (Değişik fıkra: 17/7/2017 - 2017/10643 K.) Silah ruhsatı alınmasına engel hali bulunmayan, yirmibir yaşını doldurmuş her Türk vatandaşı bulundurmak amacıyla silah satın alabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri