1.5.1. Et kalınlıkları 4 mm'den büyük borulara, nüfuziyetin artırılması amacıyla kaynak ağzı açılır.
Gaz altı ile atılacak kadar büyük çaplı olanlar borularda genelde kök kaynağı argon ile atılır.
Bununla birlikte, iki terim arasındaki temel fark, pahın iki yüzü 45 derecelik bir açıyla birleştiren bir kenar olmasıdır; oysa kaynak ağzı açmanın eğimi 45 veya 90 derece dışında herhangi bir açı olabilir.
Kesilen yüzeylere yapışmış oksit kabuklarını çekiç veya tel fırça ile koparmak kâfidir. Aksi halde kesme ameliyesinin taşla bitirilmesi gerekir. - Kaynak ağızları soğuk olarak da taşla, kesici plastik daire (dişsiz) testere ile ve sırf kaynak ağızlarını açmak için imal edilmiş özel frezelerle açılır.
J kaynak ağzı ve çift J kaynak ağzı
Diğer yaygın eğim şekli J kaynak ağzı, J-prep veya lale eğim, J şeklinde bir kaynak ucu hazırlığıdır. J kaynak ağzı için işleme sırasında az miktarda malzeme kaldırılır ve kaynak için düşük hacimli kaynak malzemesi ve tel gereklidir.
İlgili 18 soru bulundu
1.1.Kaynak Ağzı
Bunun için direnç kaynağında olduğu gibi kimyasal ya da elektrik ark kaynağında olduğu gibi mekaniksel yöntemler kullanılır. Diğer yandan kalın parçaların kay- nak eklerinin istenen sağlamlıkta olabilmesi için birleĢecekkenarlara kaynak ağzı açılır.
Diğer yandan kalın parçaların kay-nak eklerinin istenen sağlamlıkta olabilmesi için birleşecek kenarlara kaynak ağzı açılır. belirlenmektedir. Buradan yola çıkarak 8 mm'den daha kalın iş parçalarında, kaynak metalinin derinlere kadar işlenmesi isteniyorsa kaynak ağzı açma zorunluluğu vardır.
Köşe kaynak uzunluğu, uygulanan kaynak uzunluğundan kaynak başlangıç ve bitiş noktalarının her biri için kaynak kalınlığı, a, kadar uzunlukta krater kaybı çıkarılarak hesaplanabilir.
Borular; Su ve Gaz Borularında tercih edilen kaynak ağzı uçlarına yapılan bu uygulama boruların birbirine eklenmesinde daha verimli ve daha yüksek kalitede kaynak yapılmasına olanak sağlar.
bazı makinelerde yapışma akım koruması diye bir özellik var. elektrod yapıştığında akımı kesiyor. siz de ; doğru amper ayarlamadıysanız, malzeme ortam çok soğuksa, elektrod nem kaptıysa yada makineye uygun olmayan (selülozik elektrod gibi) bir elektrod seçtiyseniz ark almayıp elektrod ısınamadığından yapışır.
Çoklu çalışma ortamında kaynak ışınlarına karşı kaynağa ba lamadan önce sesli olarak “Gözlerinizi koruyunuz” ikazı yapmak. Kaynak cüruflarını (çapaklarını) kırma sırasında kendine veya başkasına sıçramasını engeleyici şekilde kırma yapmak. Topraklama ucunu (şasi) mutlaka kaynak yaptığın noktaya yakın takmak.
Kumpasın uçları borunun iki kenarına yerleştirilir ve ok borunun üzerinde hareket ettirilerek en geniş nokta belirlenir. Kumpas üzerindeki ölçek üzerinde okunan değer, borunun çapını verir. Et (duvar) kalınlığı ölçümü için ise, kumpasın iki ucu borunun duvarına yerleştirilerek borunun et kalınlığı ölçülür.
Ancak şantiye ortamlarında bu ortamların sağlanması zor olabilmektedir. İklim koşullarının elverişsiz olduğu durumlarda, örneğin yağmur veya kar yağması, kaynak yapılan yerin izole olması gerekmektedir. Kaynak yağmurun altında kesinlikle yapılmamalıdır. Bu kaçınılmaz kaynak hatalarına neden olabilmektedir.
Argon gazı, farklı kaynak tekniklerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Argon kaynak gazı, çevresindeki atmosferin korunması için bir kalkan görevi görür. Bu, kaynak işlemlerini daha kesintisiz ve dayanıklı kılan çeşitli avantajlar sağlar.
iyi yapılırsa kaynatılan malzemenin kendi dokusundan bile sağlam olur. "Sadece bir punto bile 70 kg taşır" diyor kaynakçılar.
Genellikle doğru akım kullanılır ve elektrod erimemesi için ( - ) kutba bağlanır.
Kaynak yapılacak ortamın ısısı 5°C ile 50°C arasında olmalıdır. Genel olarak elektrofüzyon kaynak makineleri üzerinde barkod okuyucular ve elektrofüzyon ek parçalar üzerinde kaynak parametrelerini içerir barkodlar bulunmaktadır.
Akademik ve hakemli yayınlar genellikle en güvenilir kaynaklardır. Diğer güvenilir kaynaklar arasında üniversite ders kitapları, saygın yayınevleri tarafından yayınlanan kitaplar, dergiler, dergiler ve ana akım gazeteler bulunmaktadır.
Örneğin sertifikalı bir kaynakçı bir mesai süresi boyunca 40 inç kaynak yapabilir. Bunun anlamı 40x?x25.4=3190mm. kaynağın orbital makinayla 3190/100=32 dakikada yapılabileceğidir.
HER POZİSYONDA KAYNAK İÇİN UYGUN RUTİL ELEKTROD. Özellikle 5 mm'den ince çeliklerde, galvanizli sac ve borularda, tanker ve kazan imalatında, boru tesisatlarında, astar boyalı ve hafif paslı çeliklerin kaynağı için uygundur.
Hatalar, umumiyetle esas veya kaynak ilave metalinin (elektrod ve kaynak teli) yanlış seçilmesi neticesinde zuhur eder. Ayrıca kaynak ağzının iyi hazırlanmaması, münasip bir kaynak usulünün seçilmemesi ve kaynakçının acemiliği de hataların meydana çıkmasına sebep olur.
“A3” ismi aslında 11 ”x 17” gibi standart bir Avrupa kağıt boyutundan türetilmiştir. A3 Raporu, Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al (PUKÖ) metoduna dayanır. A3 Raporu, problem çözme ve sürekli iyileştirme için bu temel öncülü içermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri