Karbon cam filmleri: Metalik cam filmleri gibi, karbon cam filmleri de diğer film türlerinden daha fazla UV ve ısı engelleme özelliği sunar, ancak GPS ve cep telefonu sinyallerinin nüfuz etmesine izin vermek için özel olarak metal olmadan tasarlanmıştır.
Kullanılan filme bağlı olarak, cam filmi ışığı %12 den %93 e kadar kesebilme özelliğine sahip, kumaş ve halıların korunması amacıyla zararlı ultraviole ışınlarının %99unu engeller, parlak ışığın %92sini keser ve camın yalıttığı güneş ısısının %76;sına kadar engeller.
Güneşin sadece ışığından faydalanmanızı sağlar ve sıcaklığı soğurur. Kış aylarında ise %18'lik oranda soğuk havayı içeriye alarak oda sıcaklığını korur. Aynalı cam filmlerinin yazın sıcağı kışın da soğuğu dışarıda tutma özelliği vardır.
Infrared cam filmleri yüksek ısı kesme özelliğinin yanında güneşin kızıl ötesi ışınlarına da maksimum koruma sağlar. Otomobillerde ve binalarda ısının yalıtılmasını ve sıcak soğuk dengesini sağlar. Uygulama sonrasında araç içersin de maksimum ısı emilimi sağlamaktadır.
Işık geçirgenliği en az %70 olduğu için 2 numara cam filmi gece yolculuklarında oldukça kullanışlıdır.
İlgili 45 soru bulundu
Yani 1 numara ve 2 numaralı film türleri bu kurala uygundur. 1 numaralı film %85, 2 numaralı film ise %70 ışık geçirgenliği oranına sahiptir. 1 ya da 2 numara dışındaki diğer cam filmlerin kullanılması yasaktır. Yasak olmasının nedeni ise sürücünün görüş açısını kapatması ve aracın içerisini görmeyi engellemesidir.
Bu nedenle 3, 4 veya daha fazla numara film kullanmak yasaktır. Aynı zamanda araçlarda renkli cam filmi uygulaması da cezai işlem gerektirir. Buna ek olarak kurallara uygun olmayan oto cam filmi takan araçlar periyodik muayeneyi de geçemezler. Yan ve arka camlara cam filmi takabilirsiniz.
Temperlenmiş cam 300 santigrat derece ısı şoklarına dayanabilir. Ancak normal camlarda bu seviye sadece 40 santigrat derecedir.
180 derecelik görüş alanında sürücünün mutlak surette rahatsız olmaması gerekiyor. Bunun için ön yan camlar için %70 sınırı mevcut. Işık geçirgenliği içinde yine %70'lik durum öne çıkarken acil çıkış camlarında da film taktırılması yasak hale geldi.
Ön cama ya da sürücünün sol ve sağ tarafında kalan ön camlara renkli cam filmi uygulanması yasaktır. Ancak herhangi bir renk bulunmayan şeffaf cam filmi bu camlara takılabilir. Emniyet çıkış camlarına herhangi bir film uygulaması yapılması yasaktır.
Şömine Camları bir diğer adıyla seramik camları markasına göre 700 ve 900 derece ısıya kadar dayanıklı camlardır. Ani ısı değişimlerine karşı dirençlidir.
Güneşi engellemek için pencerelerinize güneş kırıcı stor perdeler, jaluzi perdeler, karartma kumaşlar, ve plise perdeler yaptırabilirsiniz.
Araba cam filmleri UV ışınlarına maruz kalmayı engeller, bu nedenle özellikle en sıcak yaz aylarında sabah işe giderken güneş yanığı konusunda endişelenmenize gerek kalmaz.
Cam filmini ön sürüş camına uygulamak kesinlikle yasak. Aynı zamanda %70 geçirgenliğin üzerindeki filmleri yaptırmakta aynı şekilde yasak. Cam filmi yaptırmayı düşünüyorsanız, ön cam sürüş camı haricinde kalan camlara çok koyu olmayan bir tonda uygulayabilirsiniz.
Arka cam filmini arabanızdan çıkarmak, rezistansa zarar verebilir.
1 Numaralı cam filmi; % 85 ışık geçirim özelliklidir ve sürücünün görüş açısını etkilemez, arka cam dahil kullanılabilir. 2 Numaralı cam filmi; yüzde 70 derece ışık geçirgenliğiyle bilinir ve kullanıma uygundur. 3 Numaralı cam filmi ise sürücü görüşünü kısmen engelleyebildiğinden kullanımı uygun değildir.
Fransa'da ise genellikle UN-ECE R43 camlar kabul edilmektedir. Fakat son zamanlarda ön cam hariç diğer camlara renkli cam filmi serbest bırakılmaktadır. Almanya, İtalya, Portekiz, Hollanda, ise ABG standartları yer almaktadır. ABG standartları daha önce bahsetmiş olduğum Illinois kurallarına benzer bir yapıya sahiptir.
1 numara cam filminde görüş durumu %85'dir. Bundan dolayı hiçbir ceza ve yasak durumuyla karşılaşmadan rahatlıkla araçlarda kullanılabilir. Arka camlarda da bu cam filmi seviyeleri değerlendirilebilir. 2 numara cam filminde ise %70 görüş durumu söz konusudur.
Her ne kadar üreticiler cam filmlerine kullanım ömrü için 5 yıla yakın garanti ve 5-15 yıl arası kullanım ömrü sunsa da bazen cam filmleri ömürlerini daha erken tamamlayabiliyor.
Yangın gibi ani ve düzensiz oluşan ısılarda cam tekrardan eriyebileceği ısıya ulaşamaz. termal şok nedeniyle çoğunlukla çatlar ve kırılır.
Normal camlar kırılma sonrası keskin parçacıklara ayrılıp yaralanmalara neden olabilirken, temperli camlar ise kırıldıklarında küçük ve keskin olmayan parçalara ayrılırlar. Bundan dolayı yaralanma riski en aza indirgenmiş olur. Orijinal cama kıyasla 4-5 kat daha fazla dayanıklıdır.
TEMPERED GLASS KORUYUCU NEDiR? İsminden de anlaşılacağı üzere bu tür koruyucular, camdan yapılmıştır. Tempering işlemi, camın bir yaprak halini alacak kadar ısıtılmasından ve hızla soğutulmasından oluşur. Sonuçta ortaya biraz daha dayanıklı bir cam parçası çıkar.
Buna göre 1 ve 2 numaralı cam film türlerinin kullanımı söz konusudur. 1 numaralı cam filmi %85 geçirgenlik sağlarken son derece rahat bir şekilde sürücü kontrolünü sunuyor. 2 numaralı cam film ise %70 geçirgenliğe sahip olmasıyla sınıfı geçiyor.
Aynalı cam filmi sizin içerisinde bulunduğunuz yerden dışarıyı gözlemleyebilmenizi ancak dışarıdaki kişilerin içeriyi görmemesini sağlar. Bu özelliği sebebiyle sıkça tercih edilmektedir. Aynalı cam filmi gece içeriyi gösterir mi, sorusunun cevabı da, hayır olacaktır.
Cam filminin ön cama uygulanması bazı araçlarda yasaktır. Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri