Doğal malzemeler olan pamuk, keten ya da bambu ile üretilen çarşaflar terletmez. Aynı özelliklere sahip terletmeyen nevresim seçenekleri de bulabilirsiniz. Çarşaftan maksimum etkiyi alabilmek için yastık kılıfı ve hatta alez ile ürününüzü desteklemeli, tüm uyku tekstilinizi bu bakış açısı ile yeniden düzenlemelisiniz.
Saten Kumaş
Çok ince liflerden üretilen pamuk iplikler kullanılarak sık dokuma yöntemi ile üretilir. İpeğimsi bir yapısı vardır. Özellikle nevresim ve çarşaf üretiminde kullanılırlar. Rahattır, Serinleticidir ve Konforludur.
En Iyi Fitted Çarşaf Kumaşı Nedir? Normal çarşaflarda pamuklu kumaş, en sağlıklı seçenek olarak bilinmektedir. Pamuğun nemi emen, terletmeyen ve leke tutmayan yapısı, uyku konforunu en üst düzeye çıkarmak için birebirdir.
Çarşaf seçimi yaparken kumaş özelliğine ve kalitesine dikkat edilmelidir. Çarşaf ürünlerinde dokuma ve örme kumaş çeşitleri kullanılır. Önemli olan kumaşın yumuşak ve ter emici özelliğine sahip olması gerekir. Leke tutmaz özellikte olan kumaşların çarşaf yapımında kullanılması, kullanım kolaylığı ve konforu sağlar.
Lastikli ve Düz Çarşaflar Arasındaki Farklar
-Düz modeller lastikli modellere göre daha kolay ütülenip katlanabilir. Lastikli çarşafların elastik ve oval uçları düz durmalarını, katlanmalarını zorlaştırır. Eğer dolapta düzen takıntınız varsa düz çarşaf çeşitleri ile daha mutlu olabilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Eğer dolabınızda düzen takıntınız var ise düz sade çarşafları tercih edebilirsiniz. § Tüm gece boyu kayıp duran sizi bir türlü uyutmayan çarşafınızın her sabah karşılaştığınız kırışık görüntüsüne daha fazla tahammül edemiyorsanız; lastikli çarşaf modellerini satın almak sizin için daha yararlı olacaktır.
Dr. Browning, kış aylarında sıklığın azalmasının tolere edilebileceğini ancak çarşafları haftada bir değiştirme sıklığının ideal olduğunu belirtiyor. Kış aylarında daha az terlesek bile ölü deri hücrelerimizi vücudumuzdan atmaya devam ediyoruz, bu yüzden iki haftada bir sıklık bile yeterli olmayabiliyor.
Poplin kumaş ,%100 pamuk yapısı ile nevresim takımları için en uygun kumaş türüdür.
Tesettür Çarşaf Modellerinden Kullanılan Kumaşlar
Krep olarak tasarlanan çarşaf modellerinde krep kumaş kullanılır. Bu kumaşların özelliği çok yumuşak bir yapıya sahip olup kesinlikle iç göstermemesidir. Bu kumaş ile tasarlanan çarşaflarda nefes alan terletmez ve zor kırışan özelliklere sahiptir.
Yastık kılıfı dahil DEĞİLDİR. Çarşaf setleri, farklı renk ve ebatlar için mağaza ismimize tıklayınız. +30 cm yükseklik payı ile yüksek ve pedli yataklar için idealdir.
İpek kumaş, poplin kumaş, krep kumaş ve keten kumaş yazın en serin tutan ve en kullanışlı kumaş türlerinden bazılarıdır. Ağır gramajlı kumaşlardan ise yazın kaçınılmalıdır.
Pamuk saten:
Hatta polyester saten çarşaflar oldukça sağlıksız, nefes almayan ve rahatsız edici çarşaflar üretir ve ucuz ve parlak olmaları dolayısıyla popüler olmalarına karşı asla tavsiye edilmeyen ürünlerdir. Pamuk saten çarşaflar ise pamuk kumaşlar kadar sağlıklı, hijyenik, yumuşak ve konforludur.
Terbiye işlemi esnasında sanforlamada kumaş çekeceğinden, bu değer 180 tele kadar çıkabilir. 120 tel ve üstü kaliteli gömlek yapımında kullanılır. 80 – 120 tel arası çok kaliteli ev nevresim takımları yapılabilir.
Pamuk, ipek, keten, kaşmir, kenevir, yün ve alpakadan üretilmiş kumaşlar sağlıklıdır. Pamuk gibi doğal liflerden üretilmiş kumaşlar, teri emdiği için daha sağlıklıdır.
Pamuklu nevresim takımları yaz aylarında sizi terletmez, kolay yıpranmayan ve ütülenmesi kolay ürünlerdir. Pamuk kumaşların yanında son yıllarda bambu kumaşlar da çok ilgi görmektedir. Bambu kumaşların özelliği ise %100 pamuk kumaşlar gibi hem dayanıklı hem yumuşak hem de oldukça kalitelidir.
Penye kumaş çeşitlerine bağlı olarak hava geçirgenlik özelliği değişebilmektedir. Fakat genel olarak penye kumaş terletir mi sorusuna terletmez cevabı verilebilir.
Viskon kumaşlarının içeriğinde viskon maddesi yer almaktadır. Viskon ham maddesi ise kayın ağaçlarından elde edilmektedir. Yapı aşamasında sıvı halde bulunan viskonun şekillendirilmesi oldukça kolay bir şekilde gerçekleşmektedir. Bunun nedeni ise içeriğinde selüloz oranının oldukça yüksek olmasından kaynaklanmaktadır.
Penye lastikli çarşaf modelleri, cilde hava aldıran yapısı ile büyük beğeni toplamayı başarır. Özellikle sıcak havalarda nemi dışarıya vermediği için terleme yapmaz. Öte yandan yumuşak dokusuyla ön plana çıkan kumaş lastikli çarşaf seçenekleri, üst düzey konforlu olması ile bilinir.
İnce bir yapıya sahip olan saten kumaş yapısı itibari ile oldukça rahat kullanılabilir. Bu nedenle saten kumaşlar asla terletmez. O nedenle özellikle gecelik dikiminde de saten kumaş kullanılmaktadır. Özellikle yazlık geceliklerde saten kumaş kullanılmasının nedeni de yazın çok sıcak havalarda terletmemesidir.
Pamuklu kumaş türünden elde edilen bir nevresim takımında 1 cm kadar kullanılan iplik tel sayısının fazla olması gereklidir. İplik sayısının fazla olması, nevresim takımının daha dayanıklı ve daha yumuşak bir yapıda olduğunu göstermektedir. Yani bu özellikteki bir nevresim takımı kalitelidir.
Pamuk kumaşlar tamamen doğal bir yapıya sahiptir. Bu nedenle ciltte alerjik reaksiyon oluşturma riski çok azdır. Hava geçirgenliği yüksek olan özel yapısı sayesinde terlemeyi önler ve nemi emerek sıcak yaz aylarında konfor sağlar.
Beyaz renkli çarşafları renklilerde olduğu gibi 600 devirde yıkayabilirsiniz. Sıkma programını en fazla 800 yapabilirsiniz. Daha yüksek programlar bu narin ürünlere zarar verecek ve deforme olmalarına yol açacaktır. Çarşaflar, günlük yıkama programlarında yıkanabilirler.
Temizlik uzmanları, yepyeni nevresim takımlarını kullanmadan önce ambalajından çıkar çıkmaz yıkamanın 'kesinlikle gerekli' olduğu konusunda uyardı. Üstelik bu uyarı, sadece hijyen nedenleriyle de değil.
Yastık kılıfları haftada en az 1 kere yıkanmalıdır, kişinin tercihine göre sıklığı değişiklik gösterebilir. Yastığın içeriğinin temizliği için koruyucu kullanabilir ve düzenli olarak yıkayabilirsiniz. Yastık koruyucu olarak boyutuna uygun bir yastık alezi tercih edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri