Yasemin çayı ciltteki çukurların kapanması, parlak pürüzsün bir cilt görüntüsü kazanmasını sağlayan içeceklerin biridir. Bir diğer cilde yararlı içeceklerden biri olan rezene çayı bedenimizden terin atılmasını sağlarken cildin nemlenmesini ve yağ oranının dengelenmesini sağlamaktadır.
Antioksidan zengini olan yeşil çay içeriğindeki enzimler, amino asitler, polifenoller ile cilde sağladığı faydalar oldukça fazladır. Ayrıca B vitamini, magnezyum, folik asit ve potasyum bakımından zengin bir bitkidir. Sahip olduğu mineral ve vitaminler cildi güzelleştirir ve cilt kusurlarını azaltmaya yardımcı olur.
Kolajen içeren bitkiler arasında, soya ilk sırada yer almaktadır. Bunun yanında, ebegümeci, ısırgan otu, üzüm de kolajen açısından zengindir ve bu bitkilerin mutlaka tüketilmesi gerekir.
İlgili 44 soru bulundu
C vitamini içeren gıdalar
Turunçgiller ve koyu yeşil sebzeler, kolajen üretim döngüsünün önemli bir parçası olan C vitamini bakımından yüksektir. C vitamini kolajen üretilmesine yardımcı olarak ciltteki elastinin parçalanmasını engelleyen güçlü antioksidanlardan sayılır.
Elma ve kırmızı soğan; cildi güzelleştiren kuversetin içerir. Bunlar dışında bütün “ berry” grubu meyveler; örn; üzüm, kırmızı üzüm, yaban mersini, dut özellikle de karadut, kızılcık, ahududu, çilek, polifenoller, resveratrol, gibi antioksidan içerikleri ile cildi güzelleştirir.
Peki, Çinli kadınların güzellik sırları nedir? Çinli kadınlar düzenli olarak beyaz çay tüketiyorlar. Bu çayı ciltleri için de maske olarak uygulama yapmaktadırlar. Bu çay sayesinde; ciltlerinde sarkma ve kırışıklıkların önlenmesi sağlanmaktadır.
Cildin PH seviyesini dengeleyen karbonat; akne, sivilce, leke gibi sorunların önüne geçer. Aynı zamanda cildi temizlenmesini sağlayan karbonat, kir ve ölü derilerden de arındırır. - 1 tatlı kaşığı karbonat ile 1 tatlı kaşığı limon suyunu karıştırın ve macun kıvamına getirin. Ardından yüzünüzü bu karışımla temizleyin.
Soya; içeriğinde bulunan E vitamini sayesinde hücrelerin tazelenerek sıkılaşmasını sağlamaktadır. Bunun yanında ciltte meydana gelen akne ve sivilceleri önleyerek, cildi nemlendirir. Isırgan otu; ciltte meydana gelen ince kırışıklıkların ilerlemesini durdurmaktadır. Yulaf gibi sıcak su da kaynatılarak uygulanmaktadır.
Bal ve tarçın maskesi
Sadece 2 malzemeden oluşan bu mucizevi maske, akne ve ciltteki pürüzler gibi cilt problemleri ile savaşıyor. Yüzünüzü iyice temizledikten sonra bal ve tarçın karışımını iyice karıştırıp yüzünüze uygulayın. 10-15 dakika beklettikten sonra ılık su ile durulayın.
Limon, greyfurt, portakal, çilek, kivi, frenküzümü ve kuşburnu gibi meyveler; lahana, domates, karnabahar, kırmızı biber ve yeşil biber gibi sebzeler C vitamini açısından zengindir. E vitamini: İyi bir antioksidandır. Yüzeysel olarak uygulandığında cildin nemlenmesine yardımcı olur. Yumuşaklık ve pürüzsüzlük sağlar.
Cildi yaşlandıran en önemli çevresel faktörün zararlı güneş ışınları olduğuna dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Burçak Bozdemir Aral, yaz mevsiminde gereğinden fazla, özellikle de öğle saatlerinde güneş ışınlarına maruz kalmanın cilt sağlığı ve güzelliği açısından çok riskli olduğunu söylüyor.
Keçi sütü sabunu: Cilt ve yüz lekelerinin giderilmesinde kullanılır. Zeytinyağı sabunu: Antiseptik bir sabun olup pişik, ısırık, sivilce, mantar gibi hastalıkları yok ettiği görülmüş olup cilde canlılık kazandırır. Limon sabunu: Yağlı ciltler için ideal temizleyicidir. Mango sabunu: Mantar hastalıklarında kullanılır.
Aloe vera, cildi sıkılaştırmak açısından en iyisidir. Aloe vera jelindeki asit cildinizin elastikiyetini artırır ve sarkmış cildi sıkılaştırır. Ayrıca cildiniz için doğal bir kremdir. Limondaki C vitamini kollajen oluşumuna yardımcı olur, böylece cildinize esneklik kazandırır.
Cilt sarkması için en uygun tedavi yöntemi lazer ve ultrasondur. Cilt altına uygulanan derin ultrason ve lazer uygulamalarıyla iz bırakmadan, cilt altı dokusu yenilenir ve sarkmalar giderilir. Yüz sarkmasında dermatologlar ameliyatları genellikle önermez.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri