Dövme silme konusunda pek çok teknik bulunuyor. Ancak bunlardan birçoğu ciltte kalıcı hasar bıraktığı için uygulamayı yaptıracağınız yerin seçimi oldukça önemli. Bir de bu kararı aldığınızda mor, pembe, sarı renklerin bazı tonları ten rengi ve beyaz renkli dövmelerin lazer ile kolay kolay silinmediğini unutmayın.
Dövme silme işlemi % 100 garanti edilmez. Bazı dövmeler tamamen silinirken, bazı dövmeler belirsiz bir iz bırakabilir. Başarıyı belirleyen en önemli faktörlerden biri, dövmelerde kullanılan renktir. En iyi sonuç siyah ve gri dövmelerde bulunabilir.
Pigmentlerin lazer ışınları ile silinmesi esnasında dokular zarar görmemektedir. Siyah renkteki boyalar ile yapılan dövmeler uygulanan lazer ışınları tarafından daha iyi algılanmaktadır. Koyu renkteki dövmelere uygulanması ile elde edilen başarı, açık tondakilerden daha fazladır.
Lazer ile yapılan dövme silme tedavilerinde vakaların büyük çoğunluğunda kalıcı bir lekelenme veya iz gelişmemektedir.
Kalıcı Dövme Silinmesi Sonrası Süreç
Normalde iyileşme 7 – 10 günde tamamlanır. Ancak dövmenin silinmesi işlemi 4 hafta yani 1 aya kadar sürebilmektedir.
İlgili 43 soru bulundu
6 Aydan Eski Olan Dövmeler Daha Kolay Silinir
Yapıldıktan sonra üzerinden 6 ay geçmiş olan dövmeleri sildirmek daha kolaydır. Bu dövmeler daha çabuk silinir. Ayrıca profesyonel boyalar kullanılarak yapılan dövmeleri silme işlemi amatör dövmeleri silmeye göre daha başarılı ve kolaydır.
Kalıcı dövme tıbbi bir müdahale gerçekleşmedikçe veya lazer ile dövme silme işlemi yapılmadıkça ömür boyu sizinle kalır. Geçici dövme ise hint kınası ile yapılır ve 1-2 hafta arasında su ile temasa bağlı olarak kalıcılığını korur.
Ancak, bazı durumlarda, özellikle cilt sağlığı ile ilgili sorunlara neden olan dövmelerin tedavisi için devlet hastanelerinde dövme silme işlemi yapılabilmektedir. Örneğin, bir dövmenin alerjik reaksiyonlara veya cilt enfeksiyonlarına neden olduğu durumlarda, dermatoloji bölümü müdahale edebilir.
Kullanılan jel, limon ya da herhangi bir ürün dövme boyasının olduğu cildimizin orta tabakasına ulaşamaz bu yüzden dövmeyi silemez.
Dövmenin rengi, büyüklüğü, yapılma zamanına göre silme işleminin süresi ve zorluğu da değişebilir. Cilt tonuna yakın tonlardaki dövmenin silinmesi daha zorken, cilt renginden çok farklı olan dövmeler daha kolay silinebilir. Yeni yapılan dövmelerin silinmesi cilt sağlığı için kesinlikle önerilmez.
En zor mürekkep lekelerini bile silmek için en sık kullanılan yöntem lazerdir. Daha az seansla daha hızlı iyileşme süreci sunan lazerle dövme sildirmenin uzman bir dermatolog gözetiminde gerçekleştirilmesi önemlidir.
Lazer ışınlarıyla dövme sildirme, bugünün şartlarında en etkili çözümdür. Lazer ışınları hapsedilen dövme boyalarını parçalar ve kontrollü bir hasar oluşturur. Dövmeleri ısı enerjisiyle yakar ve dokunun iyileşmesiyle dövme rengi silinip deri rengine eşitlenir.
Renk düzelticileri kullanın: dövme ve yara izi belirgin renk farkında sahip olduğu için renk düzelticileri kullanmak gerekir. Yoğun kapatıcı kullanımı: yüksek kapatıcılık sağlayan bir kapatıcı tercih etmelisiniz. Dövmeyi veya yara izini tamamen kapatmak için yoğun bir kapatıcı uygulayın.
Silinme işlemi sonrasında vücutta kalan iz, beş metreden çıplak göz ile bakılması halinde eşkal belirleyici bir unsur olarak görülecek, bu nedenle de POMEM, PMYO, PAEM, PÖH ile Çarşı ve Mahalle Bekçileri için engel teşkil edecektir.
Her bir renk dövmeyi çıkarmak için ayrı bir dalga boyu lazer başlığı gerekmektedir. Siyaha 1064 nm, yeşile 650 nm, sarı-maviye 585 nm ve kırmızıya ise 532nm dalga boyu içeren lazer başlığı kullanılması ile iyi bir sonuç alınabilir.
Dövme silme işlemi 1 seansta da sonlanabilir 10 seanstan fazla da sürebilir. Eğer küçük ve hafif bir dövmeyse bu durumda çıkma ihtimali ve süresi daha kısa olacaktır. Küçük bir dövmenin çıkarılma süresi yaklaşık olarak 5 dakikalık bir işlemle tamamlanacaktır. Dövme büyük ise her seans 1 saat kadar sürebilir.
Medipol Üniversitesi Hastanesi'nde son teknoloji lazer yöntemiyle dövmeleriniz başarıyla silinebiliyor. Dövme silme konusunda pek çok teknik bulunuyor. Ancak bunlardan birçoğu ciltte kalıcı hasar bıraktığı için uygulamayı yaptıracağınız yerin seçimi oldukça önemli.
Lazerle Dövme Silme Kaç Seans Sürmektedir? Lazerle dövme silme işleminin kaç seans gerektirdiği dövmeden dövmeye değişmektedir. Amatör dövmeler için 4 veya 5 seans yeterli gelirken, profesyonel dövmeler için ise 7 – 8 veya daha fazla seans gerekebilmektedir. Seanslar 3 – 4 haftalık aralıklarla uygulanmalıdır.
Seans süresi nedir? Lazer ile Dövme Sildirme Uygulama seans süresi dövmenin büyüklüğüne, yoğunluğuna bağlı olarak değişir. Ortalama kibrit kutusu boyutundaki dövme silme uygulaması 15-20 dk sürer. Uygulama sonrasında kişi hekim önerileri ile hayatına döner.Seanslar 3-4 hafta aralıklarla uygulanır.
Lazer Epilasyon Sırasında Dövmemi Nasıl Korurum? Lazer epilasyon işlemi sırasında dövmenizi korumak için birkaç yöntem bulunmaktadır. İşlemden önce dövme bulunan bölgelerinizi yara bandıyla ya da bandajla kapatabilirsiniz. Böylelikle işlem sırasında dövmeniz herhangi bir zarar görmez.
Dövme yapımı sonrasında ortaya çıkan ciltte kaşıntı, kızarıklık ve yanma gibi belirtiler cildinizin dövmeye karşı alerjik bir reaksiyon oluşturduğunu ifade eder. Cildin hassas olması durumunda ciltte alerji görülme ihtimali oldukça yüksektir.
Kimlerin Dövme Yaptırması Sakıncalıdır? Bazı deri hastalıkları derinin travmaya maruz kalan bölgelerinde yayılma eğilimindedir. Sedef, liken planus, Darier hastalığı, piyoderma gangrenosum, vitiligo gibi. Bu hastalarında dövme işleminden uzak durması gerekir.
Dövmenin tam anlamı ile vücuttan silinmesi durumunda bunun yaşanmayacağından dolayı PÖH, PAEM, PMYO, POMEM için engel olması hali ortadan kalkacaktır.
Dövme yaptırmak dinimizce yasaklanmış olmakla birlikte cilt üzerinde bir tabaka oluşturmayan dövmeler abdest ve gusle engel değildir. Fakat deri üzerine yapılarak suyun temasını engelleyen bir tabaka oluşturan dövmeler abdest ve gusle mani olacağından namaza da engel teşkil eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri