1 yaşından sonra da mümkünse kullanımının önüne geçilmelidir. Tütsülenmiş balık ve mangalda pişen et türü yiyeceklerde 8 aylık bebeğinizde ciddi sağlık sorunların doğmasına sebep olabilir.
Salam, sosis ve sucuk gibi işlemden geçirilmiş etler, konserveler de 1 yaşından önce verilmemelidir.
Ancak demir eksikliği olan bebeklerin 7. ayda da kırmızı et tüketimine başlayabileceği belirtiliyor. Başlangıçta 2 – 3 kere çekilmiş ve iyi pişirilmiş yağsız kıymayı bebeğinizin pürelerinin içine ekleyebilir veya haşladığınız tavuğu minik parçalara bölüp sebzeyle karıştırabilirsiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Bebeklerde salça tüketimi oldukça dikkatli olunması gereken bir konudur. Bebeklerin ilk ek gıdaları kesinlikle salça içermemelidir. Bildiğiniz üzere 1 yaşına kadar bebeklere tuz ve şeker kesinlikle yasaktır. Bu nedenden dolayı bebeklere normal salçalar verilmez, çünkü içeriğinde ilave tuzlar bulunur.
Ana Öğün: Anne sütü veya doktorunuz önerdiyse devam sütü. Ara Öğün (Yatmadan Önce): 1/2 bebek kavanozu Aptamil sütlü ve tahıl bazlı ek gıda.
1 yaşından sonra da mümkünse kullanımının önüne geçilmelidir. Tütsülenmiş balık ve mangalda pişen et türü yiyeceklerde 8 aylık bebeğinizde ciddi sağlık sorunların doğmasına sebep olabilir.
Bebekler, 7. ayını doldurduktan sonra 8. ayın içindeyken kıyma tüketmeye başlayabilir. Demir eksikliği riski bu aylarda epey rastlanan bir durumdur ki kırmızı et de en iyi demir kaynaklarından biridir ve hayvansal kaynaklı demir çok kolay emilir. Bu nedenle kıyma bebek beslenmesinde önemli bir yer teşkil etmektedir.
Tavuk, bebeklere ilk olarak tanıştırabileceğiniz et çeşidi olarak önerilir. Aynı şekilde hindi eti de protein açısından besleyicidir ve bebeğinizin yemeklerinde kullanmanız için uygundur. Başlama ayı uzmandan uzmana değişse de 6-8 aylık önerilmektedir.
Uzmanlar; dokuzuncu ayı geride bırakan bebeklerin aile sofrasına oturtulmasını ve doğal yöntemlerle pişirilmiş ev yemeklerinden yemesini tavsiye ediyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hilal Mocan; bebeklerin dokuzuncu aydan sonra kaşıkla kendi kendine yemesine fırsat tanınması gerektiğini söylüyor.
Adı üzerinde ek gıdaya geçerken uygulanan bir kuraldır. Yani bebek anne sütü ya da formül mama ile beslenirken uygulanan bir kuraldır. Bebeğinizi yeni bir gıdayla tanıştırdığınızda 3 gün boyunca başka bir gıda vermemelisiniz. Bir de ilk verilen gıda 1-2 tatlı kaşığı kadar az olmalı, daha fazla verilmemelidir.
Doktor aksini söylemediği sürece ek gıdaya geçiş döneminde muz en erken 4. ayda verilebilir olmakla birlikte 6. aydan sonra tüketimi daha uygundur.
Bebeklerin ortalama 1 yaşında fast food ile tanıştığını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre 10 bebekten iki tanesi bir yaşından önce hamburger, patates kızartması ve kola tüketmeye başlıyor.
Bebek Lahmacun (+8 Ay) Uyarı: Bebeğinizin tarifte yer alan malzemelere karşı alerjisi olabileceğinden doktorunuza danıştıktan sonra yedirmenizi öneririz.
1 yaşında bebeğiniz artık hemen hemen her besini tüketebilir. Artık ev yemeklerine ve sofra alışkanlıklarına alışmış olur. 1 yaş dönemi, bebeğinizin beslenme alışkanlıkları kazanmasında oldukça önemli ve zorlayıcı bir dönemdir. Bu dönemde besin reddi ile karşılaşılabilir.
Bebeklerin ek gıda döneminde ete alışmaları için çorbaların içerisinde et suyu veya yağsız kuzu eti katılabilir. Daha sonra bu maddeler çorbadan çıkarılarak kırmızı et sunumuna geçilebilir. Kırmızı ete başlama dönemi genel itibariyle 8. ay olarak karşınıza çıkar.
Piyasada bulunan tavuklarla ilgili çok miktarda spekülayonlar olduğundan tavuk eti olarak organik tavuğun eti tercih edilmelidir. 7 ay ve üzeri bebeğinize çorba öğünü olarak rahatça verebilirsiniz.
Bir bebeğin günlük tüketmesi gereken kıyma miktarı bir ceviz büyüklüğü kadardır. Kıymayı bebeğinizin yiyeceği porsiyonlar halinde buzdolabı poşetine koyarak saklarsak istediğimizde çıkartarak diğer kıymanın zarar görmesini engellemiş oluruz.
Beslenmede, Balık alerjen bir besin olduğundan 9. aydan sonra denenmelidir. Balık, kızartma yapılmamalı, fırında veya ızgara olarak verilmelidir. Bebek bu aydan itibaren pütürlü yemeğe alıştırılmalıdır.
7. ve 8. Ay Bebek Beslenmesi. Bu aydan sonra etler (dana , hindi, tavuk) ve sebze püreleri verilebilir. 7. aydan sonra anne sütü ile beraber çocuğun besin gereksinimlerini karşılamak için ek gıdalar yeterli miktarda alınmalıdır.
Kahvaltı için ideal zaman, 6. aydan sonradır. Bu dönemden itibaren ek gıdaya geçiş yapılsa da 6. ayda yalnızca pürüzsüz, püre halinde ve ezilmiş gıdaların verilmesi gerekir. Daha katı gıdalara geçilen 7-12. aylar arasında ise yumurta, peynir gibi kahvaltılık ürünler beslenmeye eklenebilir.
8 aylık bebek uyku düzeni nasıl olur? 8 aylık bebeğinizin artık uyku düzeni oturmaya başlamıştır. Geceleri aralıksız 7 saat uyuyabilirler. Bu dönemde günde 14 saat uyuyabilirler.
Eti Cicibebe Tahıllı Bebek Bisküvisi
8. aydan itibaren bebeğinize güvenle yedirebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri