Şeffaf camlı olan duşakabinlerde su zerreciklerinin oluşturduğu leke görünü kalacağından desenli veya tamamı buzlu cam tercih etmeniz Duşakabin temizliği açısından size oldukça kalaylık sağlayacaktır.
Duşakabin Camı Nasıl Olmalıdır? Çok dar olan banyolarda alanı daha geniş göstermek için, Genelde şeffaf camlı duşakabin tercih edilmektedir. Geniş aile olan veya evde banyo ve tuvalet bir olan tek banyolu evlerde ise, Genellikle Buzlu cam içini göstermeyen duşakabin camı tercih edilmektedir.
Bu nedenle duşa kabin kanatlarında temperli cam kullanılmaktadır. Dekoratif model olarak tasarlanabilen temperli cam 90*90-100*100 ölçülerinde ve 8-10-12 mm kalınlığında üretilebildiğinden ihtiyacınız olan her alanda fonksiyonel kullanım sağlar.
İlgili 36 soru bulundu
Bir duşakabinin kalitesini anlamak için ilk başta bakılması gereken iki nokta bulunmaktadır. Bunların birincisi duşakabin profilleri ve kalınlığı olmakla birlikte ikincisi ise panellerde kullanılan ürünün (camveya pleksiglass) kalınlığıdır.
Duşakabin Alırken Nelere Dikkat Etmeli Günümüz mimarisinde pileksi duşakabinden ziyade, 4, 5, 6, 8, ya da 10mm temperli camlar kullanılmaktadır. Duş camlarında temperli ya da lamine camlar kullanılmakla beraber. Duş camı olası cam kırılma risklerine karşı, cam filmi ile kaplanarak. Dağılması önlenebilir.
Duşakabin Cam Kalitesi ile Uzun Ömürlü Bir Kullanım Elde Edin! Duşakabin cam kalitesi için önemli unsurlar arasında yer alan cam kalınlığı, kesinlikle 5 MM altında olmamalıdır. Bu kıstas harici, camların kesinlikle şişe camdan üretildiğine emin olmalı ve garanti sürecinin varlığına bakmalısınız.
Örneğin, 700 derece sıcaklıkta temperlenmesi gereken camın 600 derece sıcaklıkta veya 800 derece sıcaklıkta temperlenmesi camın kendiliğinden patlamasına neden olabilir.
Duşakabin altına mermer konulmalımıdır? Duşa kabin yerleştirilecek olan duş alanında kabinin altına mermer konulması gereklimidir ve ne ölçülerde olması gerekmektedir. Su ile silikonun temas etmemesi için duşakabin altına mermer konulması gerekmektedir.
Her zaman akılda bulundurulmamasına rağmen, teknesiz duş kabinleri, yaşlılar veya engelliler gibi hareketi kısıtlı olanlar için özellikle iyidir. Bir duş teknesine gerek kalmaz , bu da duşa daha kolay erişim sağlar.
Duşakabin zeminlerinde şampuan ve su gibi kaygan özellikli maddelerin kayma riski oluşturması ve yaşanmış kazalar nedeni ile kaydırmaz özellikli zemin kaplama malzemelerinin daha yaygın olarak kullanılmasına neden oluyor. Kaydırmaz duşakabin zemini özellikle teknesiz duşakabinler için en ideal tercih olacaktır.
Teknesiz duşakabinler, su sızdırma riskini minimize etmek için tasarlanmış olsa da, bazı durumlarda su sızdırabilir. Su sızdırması genellikle aşağıdaki nedenlere bağlı olabilir: Sızdırmazlık Contaları: Duşakabinin etrafında bulunan sızdırmazlık contaları zamanla aşınabilir veya hasar görebilir.
Duşakabin camı olarak da kullanılabilen temperli cam, güvenlik camı olarak da bilinir. Böyle adlandırılmasının en önemli nedeni dayanıklı ve güvenli olmasıdır. Çünkü bu camlar, imal edilmeleri sırasında özel işlemlerden geçiriliyor. Öncelikli olarak 600-650 derece arasında aniden ısıtılarak soğutulur.
Duşakabin camında hiç leke kalmaması için en iyi yöntemlerden biri saf sirke ve karbonat karışımıdır. Karşımı hazırlamak için bir kabın içine karbonat ve saf sirkeyi koyarak macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Bir süngere yardımıyla macundan alarak duşakabin camına sürün.
Yuvarlak Duşakabin, Dikdörtgen Duşakabin, İki Duvar Arası Duşakabin, Kompakt Duşakabin olarak 6 ya ayrılırlar.
Temperleme işlemi detaylı ve tekrarlı işlemler olduğu için cam kenarları pürüzsüz olur, diğer camlar gibi pürüzlü ve keskin olmaz. Camın küçük bir noktasına kesici bir aletle çizik atılır eğer beyaz ve net bir çizgi oluyorsa cam temperli camdır.
Ofislerde yada binalarda yüksek camlarda bu tip camların kullanılması insan sağlığı açısından çok önemlidir. Düz cam yada diğer camlar kırıldığında insanlara zarar verirken lamine ve temperli camlar insanlara zarar vermez.
Temper cam duşakabinler 4,5 ve 6 mm den oluşmaktadır. en sağlam olanı 6 mm olsanda ençok tercih edileni 5 mm kalınlığında olanıdır.
Banyonuzun hijyen standartları oldukça önemli. Bu nedenle, banyonuzu kurarken tercih edilen malzemenin kolay temizlenebilir yapıya sahip olmasının önemi büyük. Bunun için duşakabin modelini seçerken kir tutmayan, sudan etkilenmeyen malzemeden imal edilen ürünleri temin etmek gerekir.
Ayrıca kaliteli ve dayanıklı özellikleri ile uzun kullanım sürelerine sahip olan Mika duşakabin camı dışarıdan içerisinin görünmesini engelleyen özelliklere sahiptir. Buzlu camlar ya da uygulanan desenler sayesinde bu özelliklere kavuşan ürünler sizin rahat bir şekilde duş alabilmenize imkan tanır.
Kapı ve pencerelerde kullanılan çift camların arasında dekoratif amaçlı yapılan karolaj malzemesi alüminyumdur ve cam çıtası olarak bilinir. Karolaj çıtası, pvc kapı ve pencerelerde kullanılan camın görünümünü içeriden ve dışarıdan süslü göstermektedir. Karolaj, 2 camın arasına ve kapı arasındaki cam bölmeye uygulanır.
Mika duşakabin nedir sorusu merak konusu edilebiliyor. Şoklama yöntemi kullanılarak üretiliyor. Mika duşakabinler, camdan farklı olarak kırılmalara karşı daha dayanıklı oluyor. Cam gibi kesici bir özelliği olmadığından daha fazla tercih edilebiliyor.
Daha önce de belirttiğimiz gibi duşakabin camını tek olarak satın alabilir ve bu sayede tüm duşakabin sisteminin yeni gibi görünmesine yardımcı olabilirsiniz. Duşakabin camı satın alırken mutlaka ilk olarak ölçülere ve menteşelere dikkat etmeniz gerekecektir.
Duşakabin camını temizlerken, sirke ve su karışımı kullanılarak doğal ve etkili bir temizleyici hazırlanabilir. Bu karışım, cam yüzeylerdeki su lekelerini ve kireç birikintilerini etkili bir şekilde çıkarır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri