Resmi Gazetede yayımlanan yönetmeliğe göre intihar girişiminde bulunanlar, madde veya alkol bağımlılığı olanlar, anksiyete bozukluğu, obsesif kompulsif bozuklukları bulunanlar özel güvenlik görevlisi olamayacak.
-hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama, kaçakçılık suçlarından birini işlemek. -fuhuş suçlarından birini işlemek.
Özel Güvenlik Sağlık Raporu (Heyet Raporu) olarak ifade edilen bu süreçte kişi KBB, Ortopedi, Nöroloji, Dahiliye, Psikiyatri, Göz Hastalıkları gibi bölümlerde muayene edilerek Özel Güvenlik Görevlisi olmaya uygun olup olmadığı tespit edilir.
Eğer psikiyatri raporun, ciddi psikolojik rahatsızlık sebebi ile sistemde kayıtlı belgelerin varsa, özel güvenlik olma şansın düşüktür. Ama herhangi bir raporun yoksa, kendini psikolojik açıdanda şu an rahat hissediyorsan, işe alınmama gibi bir durum yoktur.
Psikolojik destek almak, ruhsal bozukluğa sahip olmak bir suç değildir. Bu nedenle psikoloğa gitmek, psikolojik yardım yardım almak adli sicile işlemez.
İlgili 21 soru bulundu
Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Bora, “Tıbben hafızayı silmek mümkün değildir. Burada yapılan hafızaya olumsuz şekilde depolanan anılara karşı kişinin duyarsızlaştırılmasıdır. Terapinin kişiye kazandırdığı pozitif inançlar ve olumlu duygular kişinin hayata bakışını bile değiştirir” dedi.
Sicile işlenme korkusu asker, polis, öğretmen veya devlet memurlarında çok sık rastlanmaktadır. Ancak bu hiçbir gerçekliği olmayan yanlış bir inanıştır. Sanılanın aksine psikoloğa gitmek ve psikologdan terapi hizmeti almak sicile işlenmemektedir.
Tıbbi süreçleri değerlendirerek psikiyatrik tablolara ilişkin ayırıcı tanı yapmak, tanı koymak, tedaviyi planlamak, ilaç ve diğer tedavi yöntemlerinin yanı sıra, uygun görülen psikoterapiyi uygulamak ve/veya yönlendirmek psikiyatri uzmanlarının sorumluluğu ve yetkisi içindedir.
psikiyatristler tıp eğitimi aldıkları için tanı koyma ve ilaçla tedavi etme yetkileri vardır.
Ayrıca Sağlık Bakanlığı'nın belirlemiş olduğu sağlık kurulu raporu için 200 TL üniversite fiyatı ise 300 TL olarak belirlenmiştir. Genel itibariyle ortak sağlık ve güvenlik birimi işyeri hekimi tarafından verilen raporlar için ücret ödenmez.
Sağlık kurulu raporu “Olumsuz” olan adayların, sağlık kurulu işlemlerine itiraz etme hakları bulunmaktadır. İtiraz işlemleri için; adayların “Olumsuz” olarak aldığı sağlık raporu ile (3) gün içinde İl Sağlık Müdürlüğüne başvuru yapması gerekmektedir.
İşe girme sağlık raporu alırken idrar tahlili, görme testi, işitme testi, kan sayımı, akciğer grafisi, solunum fonksiyon testi ve portör muayeneleri yapılmaktadır.
21 Yaş ve Üstü olmanız gerekmektedir. Bu iki şartın dışında herhangi bir boy, kilo gibi özel şartlar aranmamaktadır. 18 Yaş ve Üstü olmanız gerekmektedir.
Dövme özel güvenlik görevlisi olmanıza engel teşkil etmez. Kekemelik özel güvenlik görevlisi olmanıza herhangi bir engel teşkil etmez.
Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 17. Maddesine göre özel güvenlik personeli greve katılamaz. Bu grev yasağına uymayan özel güvenlik görevlileri altı ay süreyle görevinden uzaklaştırılır ve özel güvenlik alanında görev alamazlar.
Güvenlik görevlisi, ilk karşılaşma anından olayın yatışmasına kadar karşı tarafla arasında emniyetli bir mesafe bırakmalıdır. Bu mesafe, silahsız tartışmalarda asgari 3 metre, bıçak ve kesici aletler kullanılan durumlarda asgari 5 metre olmalıdır.
Psikoloğa gitmek her hangi bir meslek grubuna engel niteliği taşımamaktadır.
Psikiyatrik muayenede, doğum öyküsünden başlayarak çocukluk, ergenlik yaşantıları, meslek ve iş hayatındaki çatışmalar, evlilik ve ilişki öyküsü, anne-baba ve çevreyle ilişkiler, ilgi ve hobiler, kültürel ve dini faktörler, askerlik dönemi ve cinsel yaşam ile ilgili konular konuşulur.
Öfke kontrol sorunu yaşayan kişinin mutlaka bir psikiyatriste baş vurması gerekir.
Cezai ehliyet, herhangi bir suç karşısında psikolojik durumun belgesidir; eğer bir suç işlenmediyse psikoloğa gitmek memuriyete engel değildir ve adli sicile işlemez.
Üniversitelerin tıp fakültelerinden mezun olmuş ve ruh sağlığı ve ruhsal hastalıklar konusunda uzmanlık eğitimi almış hekimdir. Psikiyatri (ruh hekimliği) tıpta uzmanlık dallarından biridir. Bu uzmanlık dalının konusunu ruh sağlığı ve ruhsal bozukluklar oluşturur.
Yaşam boyu görülme sıklığı %2-3 olan OKB, kadınlarda biraz daha fazla ortaya çıkar. Çoğu kez bir psikiyatriste gelip, tedavi olana kadar 5-10 yıl geçer. %80 vaka 25 yaşın altında başlamakta, kronik seyirli bir hastalık olmasına karşın, OKB belirtileri zaman zaman 6 aydan uzun süreler kaybolabilmektedir.
Obsesif kompulsif bozukluk tedavisi
Konusunda uzman bir psikiyatrist tarafından hastanın davranışları izlemeye alınır ve belirtiler değerlendirilerek hastalık teşhis edilir. Tedavinin başarısında erken teşhis son derece önemlidir.
Anksiyete türü bir rahatsızlık olan obsesif-kompülsif bozukluk (OKB) takıntı hastalığı, insanları tekrarlanan düşünce ve davranışlar döngüsüne hapsederek kısıtlayan bir hastalıktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri