2. Yatırım Teşvik Bölgesi; Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri hariç), Denizli, Edirne, Isparta, Karabük, Kayseri, Kırklareli, Konya, Manisa, Sakarya, Yalova illerini kapsar. İkinci bölge 15 adet ilden oluşur. 3. Yatırım Teşvik Bölgesi Hangi İlleri Kapsar?
Yatırım Teşvik Sistemi kapsamında iller Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi esas alınarak 6 yatırım teşvik bölgesine ayrılmış olup; altıncı bölgede Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van illeri ile Çanakkale'nin Bozcaada ve Gökçeada ...
Teşvik Belgesi Müracaatlarını Değerlendirebilecek Yerel Birimler: Sanayi Odaları ODALARI: Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, İzmir, Muğla, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, Kayseri, Kocaeli ve Konya Sanayi Odaları. Kalkınma Ajansları: Ahiler Kalkınma Ajansı (Kırşehir, Kırıkkale, Nevşehir, Niğde, Aksaray)
Faydalanılacak teşvikler, katma değer vergisi istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisidir.
Madencilik, turizm, eğitim ve sağlık alanları teşvik kapsamına giren sektörler arasındaydı. Teşvik paketi ile bu dört sektöre yapılacak yeni yatırımlarda ciddi fırsatlar sunuldu. Bunları kısaca gözden geçirelim. Yeni teşvik sisteminde madencilik yatırımları ile bazı madenlerin girdi olarak kullanıldığı (linyit vb.)
İlgili 25 soru bulundu
Teşviklerden küçük büyük tüm işletmeler ve ergin olan tüm Türk vatandaşları faydalanabilmektedir. Teşvik için genel bir yaş, cinsiyet ya da refah seviyesi aranmaz fakat kişilerin idari para cezası, vergi borcu gibi finansal durumlarına bakılabilmektedir.
Hibe desteği başvurusunu e-Devlet kapısı üzerinden; bedensel, zihinsel, ruhsal, duygusal ve sosyal yeteneklerini çeşitli derecelerle kaybetmesi sebebiyle işgücünün en az %40'ından yoksun olduğunu belgelendirerek İŞKUR'a kayıtlı olan kişiler gerçekleştirebilirler.
Terör olayların yoğun olduğu ve bu nedenle önemli teşviklerin sağlandığı 6. Bölge, Diyarbakır, Van, Mardin, Şanlıurfa, Batman, Siirt, Ağrı, Muş, Kars, Bitlis, Şırnak, Iğdır, Hakkari, Ardahan ve Bingöl olmak üzere toplam 15 ili kapsıyor.
Bu nedenle artık bu bölgeden itibaren desteklerin yoğunluğu artış gösterir. 4. Bölge Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Artvin, Bartın, Çorum, Elazığ, Erzincan, Hatay, Kastamonu, Kırşehir, Malatya, Nevşehir, Sivas illerinden oluşur.
Sağlık turizmi, savunma sanayi, makine, otomotiv, turizm, tekstil, kimya, mobilya, demir-çelik, elektrik-elektronik, yazılım, medikal, ilaç ve eczacılık, gıda, ambalaj, kozmetik, inşaat malzemeleri, tarım, mücevherat, madencilik gibi hemen her sektörün destek alabileceği çeşitli programlar mevcut.
Gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi desteği, gelir vergisi stopajı desteği, sigorta primi desteği, faiz desteği ve yatırım yeri tahsisi 6. bölgede uygulanan başlıca bölgesel teşvik tedbirleridir.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (6. BÖLGE)
TR 21 Trakya Bölgesinde yer alan illerde (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ) gerçekleştirilecek yatırımlar, belirlenen sektörler ile asgari yatırım tutarı şartlarını sağlaması halinde, 2. Bölge desteklerinden yararlanabilmektedir (TR 21 Trakya Bölgesinde, Bölgesel Teşvik Kapsamına giren sektörler için tıklayınız ).
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (2. BÖLGE)
Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı, merkezi Mersin'de bulunan 5. Bölge Müdürlüğü 1950 yılında kurulmuş olup çalışmalara başlamıştır. Bölgenin alanı 61.683 km2 olup Adana, Gaziantep, Hatay, Mersin, Kahramanmaraş, Kilis ve Osmaniye illerinin tamamı ile Malatya, Kayseri ve Adıyaman'ın bir bölümünü kapsamaktadır.
Yatırım teşviki, bir ülkenin veya bölgenin ekonomik büyümesini ve gelişimini desteklemek amacıyla yatırımcılara çeşitli teşviklerin verildiği bir uygulamadır. Yatırım teşvikleri genellikle vergi indirimleri, vergi muafiyetleri, finansal destekler, altyapı olanakları ve diğer teşvikler şeklinde olabilir.
Hatay, 6 bölgeye ayrılan yatırım teşvikinde 4. Bölgede yer almaktadır.
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (1. BÖLGE)
YATIRIM TEŞVİK BELGESİ (3. BÖLGE)
ETAP) UYGULAMA REHBERİ YAYINLANMIŞTIR. YATIRIMCILARA 3.000.000 TL'YE KADAR OLAN YATIRIM TUTARININ (KDV HARİÇ) %50 si KADAR HİBE DESTEĞİ VERİLECEKTİR. BAŞVURULAR 09.01.2024 TARİHİNDE BAŞLAMIŞ OLUP; 22.02.2024 TARİHİNDE SONA ERECEKTİR.
Şimdi prefabrik ev yardımı almak için nereye başvurmamız gerekiyor. Prefabrik ev yardımı almak için gereken şartlardan birine sahipseniz il, ilçe Sosyal Yardımlar Genel Müdürlükleri'nde prefabrik ev yardımı başvurunuzu yapabilirsiniz.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal yardım kapsamında yapılan destekleri artırdı. Ev alacaklara 500 bin TL'ye kadar destek sunulan pakette, konut onarımında da 35 bin, 70 bin, 100 bin, 300 bin gibi yardımlar sağlanacak.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri