Türkiye'de demir yolu ile ulaşım sağlanamayan iller Antalya, Artvin, Ağrı, Bolu, Giresun, Çorum, Çanakkale, Muğla, Hakkari, Kastamonu, Ordu, Aksaray, Trabzon, Rize, Sinop, Bayburt, Bartın, Şırnak, Yalova, Düzce, Iğdır, Nevşehir, Bursa, Ardahan ve Muğla'dır.
Bölgenin tabiat şartlarından kaynaklanan zorluklar nedeniyle buraya trenin hiç gelmediği dolayısıyla da trenin hiç uğramadığı tek gar binası olarak biliniyor."
Eskişehir, Bilecik, İzmit, İstanbul, Kütahya, Balıkesir, Manisa, İzmir, Afyon, Kırıkkale, Kayseri, Erzincan, Erzurum, Kars, Malatya, Elazığ, Muş, Diyarbakır, Batman.
Hatta Adana Demirspor kulübün, Demiryollarını temsili nedeniyle bu şekilde isimlendirilmiştir. Antalya'da ise demiryolu ağı, arazi koşulları nedeniyle bulunmamaktadır.
Mersin-Adana'dan Türkiye-Suriye sınırını takip ederek Nusaybin'e giden demiryolu hattı ise şehrin 60 km uzağından geçmektedir. Şanlıurfa, şehrin merkezinden demiryolu geçmemesine rağmen GAP illeri içerisinde Gaziantep'ten sonra en çok demiryolu uzunluğuna sahip il konumundadır.
İlgili 45 soru bulundu
Üç ada platformu ve bir kenar platformdan oluşan istasyon, Gaziantep - Nizip Bölgesel Trenleri'ne ve Gaziray (Başpınar - Taşlıca) Banliyö Trenleri'ne hizmet vermektedir. Yakın gelecekte Yüksek Hızlı Trenlere ve Anahat Trenleri'ne de hizmet vermesi planlanmaktadır.
Günümüzde Hatay'da en gelişmiş ulaşım sistemi karayolu ulaşımıdır. 2017 verileri göre ilde 639 km il ve devlet yolu, 80 km otoyol ve 78 km demir yolu bulunmaktadır.
Türkiye'de demir yolu ile ulaşım sağlanamayan iller Antalya, Artvin, Ağrı, Bolu, Giresun, Çorum, Çanakkale, Muğla, Hakkari, Kastamonu, Ordu, Aksaray, Trabzon, Rize, Sinop, Bayburt, Bartın, Şırnak, Yalova, Düzce, Iğdır, Nevşehir, Bursa, Ardahan ve Muğla'dır.
Malatya - Çetinkaya demiryolu, Malatya – Çetinkaya arasında bulunan TCDD'ye ait 139,787 kilometre (86,860 mi) uzunluğundaki ana demiryolu hattıdır. Hat, TCDD 5. Bölge'nin sorumluluk alanında yer almakta ve 4 Eylül Mavi Treni, Güney Kurtalan Ekspresi ve Van Gölü Ekspresi Anahat Trenleri'ne hizmet vermektedir.
Tren Yolculuğu Hakkında
En hızlı trenleri seçerek saatte 300 km'yi aşan hızlarda yolculuk yapabilirsiniz. Antalya - Adana tren yolculuğu sadece daha hızlı değil aynı zamanda daha rahattır! Yolculuk genelde şehir merkezinde biteceği için zaman kazanabilirsiniz.
Samsun Tren Garı; Samsun – Amasya ve Samsun – Sivas bölgesel trenlerine hizmet vermektedir. İstasyon, TCDD 4. Bölge istasyonudur. İstasyon içerisinde seyahat karşı satış noktaları bulunmaktadır.
Ankara - Hatay arasında yapılan tren yolculuğu, 30 kat daha az CO2 emisyonuyla uçak ve arabaya ekolojik bir alternatiftir. Ankara - Hatay tren yolculuğu için bir müzik listesi oluşturun ve kişisel müzik listenizle manzaranın tadını çıkarın.
Muğla'ya, Türkiyenin tren ağının dışında kalan bir il olması sebebiyle direkt olarak tren seferi bulunmamaktadır. Tren ile gelmek isteyen yolcular İzmir'e veya Aydın'a gelip oradan otobüsle Fethiye'ye ulaşabilirler.
Bilindiği gibi Türkiye'de ilk demiryolu 1856 yılında İngilizlere verilen imtiyazla İzmir-Aydın arasında yapılmış ve sonradan 608 km'ye çıkarılan bu hattın, 130 km'lik ilk bölümü, 1866'da işletmeye açılmıştır.
Van Şehirlerarası Otobüs Terminali'ne ulaştıktan sonra Van - Hakkâri arasında hizmet veren otobüslerden birine binerek üç saatte şehre ulaşabilirsiniz. Hakkâri'ye direkt tren seferi yoktur. Doğu Ekspresi ile Van'a geldikten sonra otobüse binerek veya araç kiralayarak Hakkâri'ye gelebilirsiniz.
Günümüzde ise Adana Tren Garı Erciyes Ekspresi, Fırat Ekspresi ve Toros Ekspresi'nin ana hat üzerinde hizmet veren trenleri ile Mersin-İskenderun, Mersin-Adana ve Mersin-İslahiye arasında hizmet veren bölgesel trenlere ev sahipliği yapmaktadır. Adana Tren Garı Adana Seyhan ilçesinde yer almaktadır.
Malatya'yı hızlı tren bağlantısıyla hız ve konfora kavuşturacak 262 koltuk kapasitesine sahip Malatya-Sivas Bölgesel Treni Yazıhan, Hekimhan, Akgedik, Akçamağara, Demiriz, Çetinkaya ve Yenikangal olmak üzere 7 istasyonda duracak.
Ankara-Malatya-Ankara arasında her gün işleyen 4 Eylül Mavi Treni pulman, yemekli ve kuşetli vagondan oluşmaktadır. 1 pulman vagonda 60, 1 kuşetli vagonda 40 yolcu seyahat edebilmektedir.
Peki günümüzde Bursa'dan tren geçiyor mu? Bu sorunun cevabı evet, hem de yıllardır geçiyor. Zaman zaman basında haberi de yapılan Bursa il sınırları içinde tek resmi faal tren istasyonu Büyükorhan'a bağlı Piribeyler köyü tren istasyonu yıllardır çalışıyor ve Bursalıların çoğu bunu bilmiyor.
Sivas Yüksek Hızlı Tren Garı, Sivas'ın il merkezinde Kadı Burhanettin Mahallesi'nde Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı üzerinde yer alan TCDD'ye ait ana hemzemin tren istasyonudur. Ankara - Sivas yüksek hızlı demiryolu üzerinde yer alan istasyon 26 Nisan 2023'te hizmete girmiştir.
Dolayısıyla, İngilizlerin demiryolu yapımı teklifini memnuniyetle kabul etmişlerdir. Türkiye'de ilk demiryolu yapımına İzmir- Aydın hattında 1856 yılında başlanmıştır.
Tünel kazılarındaysa birinci tüpte delme işlemi tamamlanmış olup diğer tüpte ise devam etmektedir. Altyapı işlerinde %80 fiziki ilerleme sağlandı. Gaziray projesi kapsamında 5 Kasım 2022'de hizmete girdi.
İskenderun Garı, Hatay'ın İskenderun ilçesinde bulunan ana tren istasyonudur. Gar, Çay Mahallesi'nde yer almakta olup Mersin-İskenderun Bölgesel Treni'ne hizmet vermektedir.
Tren Yolculuğu Hakkında
En hızlı trenleri seçerek saatte 300 km'yi aşan hızlarda yolculuk yapabilirsiniz. Adana - Hatay tren yolculuğu sadece daha hızlı değil aynı zamanda daha rahattır! Yolculuk genelde şehir merkezinde biteceği için zaman kazanabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri