Süt ve bebe bisküvileri ile hazırladığınız karışımlar size bir tatlı seçeneği olabilir. Süt veya kefir + 1 tatlı kaşığı bal + 1 muz + 1 yemek kaşığı dövülmüş ceviz içi veya fındık veya badem'i birlikte blendırdan geçirerek kalorisi yüksek bir içecek hazırlayabilirsiniz.
Kilo aldırıcı protein içeren et, tavuk, balık ya da kuru baklagil yemekleri kilo aldırıcı programın olmazsa olmaz protein kaynaklarıdır. Ceviz, fındık, badem, kuru üzüm, kuru kayısı, kuru incir gibi kilo aldırıcı gıdalar ara öğünlerde önerilen miktarlarda tüketilmelidir.
1 ayda 10 kilo almak biraz zorlayıcı bir hedeftir ancak bu hedefe ulaşmak için tam tahıllı ürünlerin, kuru baklagillerin öğünlere dahil edilmesi iyi olur. Ayrıca günde 1 yemek kaşığı kadar bal, pekmez veya reçel ile kuru yemiş ve 1-2 porsiyon meyve tüketmek de destekleyici olacaktır.
İlgili 44 soru bulundu
Cici Bebe Zararları
Sürekli ve aşırı tüketimde kilo artışına neden olur. Şeker hastalığı olan kişilerin bu bisküviyi tüketmesi tavsiye edilmez. Kan şekerini yükseltebilir.
Ara öğünlerde kalori değeri ve protein değeri yüksek gıdalar tercih edilmelidir. Özellikle fındık, badem, ceviz gibi kuruyemişler, tost, süt, kek, taze ve kuru meyveler, ayran gibi gıdalar alınmalıdır. Yemekle beraber alınan içecek hızlı doyuma sebep olur. Su tüketimi bile yemekten 45 dakika sonraya bırakılmalıdır.
Kahvaltıda haşlanmış yumurta kilo aldırır mı sorusuna yumurtanın kalori değerleriyle yanıt verelim. 1 adet haşlanmış yumurta ortalama 155 kaloridir. Bu değer ise kahvaltıdaki diğer ürünleri düşündüğünüzde yeterli olacaktır. Ölçülü miktarda tüketilen haşlanmış yumurta kilo alımına neden olmaz.
Kilo almak için vücut ağırlığının kilogramı başına 1.5-2.2 gram protein alımı hedeflenebilir. Yüksek proteinli gıdalar et, balık, yumurta, birçok süt ürünleri, baklagiller, fındık ve diğerlerini içerir. Peynir altı suyu proteini gibi protein takviyeleri de bu dönemde faydalı olabilirler.
Zengin besin değeri ile severek tüketilen pekmez, yüksek oranda şeker içerdiği için kilo aldıran bir besindir.
Çok çok zayıf kişilerin sıkça kola içmesi daha da zayıflamasına neden olurken; kilolu kişilerin kola tüketmesi de obeziteye davet çıkarmaktadır. Çünkü asit ve basit şeker, obezite seviyesinde kilo aldırmaktadır.
Eğer ölçülü ve doğru biçimde tüketirseniz muz kilo aldırmayacak, aksine sindirim ve boşaltım sisteminize katkıda bulunacaktır. Ayrıca muz kalori ve besin değerlerinin yanı sıra düzenli olarak tüketmek isteyebileceğiniz bir meyve.
Yetersiz ve düzensiz beslenme, iştahsızlık, öğün aralarında uzun boşlukların olması da kilo alamama nedenleri arasındadır. Kişinin yaşadığı psikolojik sorunlar, stres, depresyon hali de neden kilo alamıyorum sorusunun cevabıdır. Zayıflık nedenleri olarak sindirim ve dolaşım bozuklukları da gösterilebilir.
Kilo almak isteyenlerin başvurabilecekleri en sağlıklı gıdalardan biri olan keçiboynuzu pekmezi, sabahları aç karnına ya da kahvaltıda düzenli olarak keçiboynuzu pekmezi tüketmek, daha güçlü bir bünyeye sahip olmasının yanında daha hızlı ve sağlıklı kilo almaya yardımcı olmaktadır.
Yüz Bölgesinden Kilo Almak için Yapılması Gerekenler
Protein bar gibi lif ve protein oranı yüksek gıdaların tüketimi yüzü dolgunlaştırır. Yüksek oranda protein ve lif alınırsa kasların gelişebilmesi mümkün olur. Buna ek olarak karbonhidrat tüketimi de yüzün kilo almasını sağlar.
İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Makarnayı akşam saatlerinde yemek eğer porsiyon miktarını aşarsanız size kilo aldırabilir. Porsiyonun yanı sıra makarnayı hazırladığınız sosun ve içindeki tuz ve yağ oranının da etkisi büyüktür. Eğer makarnanızı kepekli, tam buğday tüketir ve porsiyona dikkat ederseniz kilo alma problemi yaşamazsınız.
Bebek bisküvisinin içerisinde yüksek oranda yağ, karbonhidrat ve şeker bulunur. Bu sebepten dolayı özellikle kilo almak isteyenlerin tükettiği besin kaynakları arasında yer alır. Yani fazla kilodan şikayetçi olan kişilerin mutlaka tüketmemesi gereken yiyecekler arasında bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri