Buradan bakacak olursak en kıllı milletler genel olarak Akdeniz ülkelerindeki milletler ve İskandinavlar. En az kıllı milletler ise Orta Afrikalılar ve Güney Doğu Asyalılar.
7- Türk ırkının vucut kılları oldukça seyrek ve zayıftır. Köselik yaygın bir özelliktir.
Vücudumuzdaki kılların durumu aslında genetik olarak belirlenmiştir. Irka ve kişiye bağlı olarak vücudumuzu kaplayan cildimizin tüm alanlarında kıl kökleri mevcuttur.
Kıllar genel olarak memelileri yaşadıkları ortamdaki güneş ışınlarının yakıcı etkilerinden korur. Eğer kılların boyları artıyor ve güçleniyorsa bu sefer koruma soğuğa karşıdır. İnsan büyüklüğündeki bir maymunda yaklaşık 100 bin kıl kökü bulunduğu bilinir.
Kadınlarda koltuk altları, kasık bölgeleri yoğun ve kalın kıllarla kaplı olup cinsel gelişimle ortaya çıkarlar. Ayrıca bacaklar, kollar, meme başı çevresi, göbek çevresi ve belde de daha ince ve küçük kıllar olabilir.
İlgili 23 soru bulundu
Yalnızca kadınların %1.8'inde bu uzunluk 3.8 cm'den fazladır. 9) İnsan saçı 7 yıla kadar yaşayabiliyorken, genital bölgedeki kılların ömrü yaklaşık 3 haftadır. Yani, belirli bir süreden sonra genital bölgedeki kılların uzaması durur.
Kadınlarda hormonal hastalıklar, çeşitli tümörler, polikistik over sendromu, bazı ilaçlar ya da gebelik nedeniyle gelişebilen aşırı kıllanma sorunu hirsutizm olarak tanımlanıyor.
Buradan bakacak olursak en kıllı milletler genel olarak Akdeniz ülkelerindeki milletler ve İskandinavlar. En az kıllı milletler ise Orta Afrikalılar ve Güney Doğu Asyalılar.
Kıl üretimini sağlayan testosteron ve androjen gibi hormonlar erkeklerde kadınlara oranla çok daha fazla bulunur. Kadınlarda bu hormonlar bulunsa da aktif olan asıl östrojendir. Bu sebeple kıl oranlarımız farklı olabilir.
Kadınların, kaşlarını almaları, inceltmeleri caiz değildir. Alın, yanak, çene ve bıyık bölgesindeki kıllar ile iki kaş arasındaki kılları almaları, caizdir. Erkeklerin de, bacaklarındaki, göğüs veya sırtlarındaki kılları, ihtiyaçsız almaları caiz olmaz.
Genellikle aşırı tüylenme kandaki androjenlerin (erkeklik hormonları) artmasına bağlıdır. Androjen erkeklerde daha yüksek düzeylerde olmak üzere, hem erkek hem de kadında bulunan hormonlardır. Androjenler ince, zayıf ve kısa olan tüylerin sert ve uzun kıllara dönüşmesine neden olur.
Androjen yani erkeklik hormonuna duyarlı bu kıllar, söz konusu hormonun baskın hale gelmesi sonucu kadınlarda erkek tipi kıllanmaya yol açmaktadır. “Hirsutizm” olarak adlandırılan ve kadınlara özgü olan bu hastalık androjen hakimiyetinin başlamasıyla ortaya çıkmaktadır.
Genelde erkeklerde gelişir, ara sıra kadınlarda da olabilir. Vellus kılı zaten çocuklukta bölgede mevcut olmasına rağmen, göğüs kılı terminal saçtır. Ergenliğe bağlı olarak yükselen androjen seviyelerinin bir etkisi olarak gelişir. Baş kıllarından farklı olarak, ikincil bir cinsel özelliktir.
Anadolu Türklerine genetik olarak en yakın olan halklar Azerbaycan Türkleri, Kumuklar, Karaçaylar, Balkarlar, Çerkezler ve İranlılar. Bu yakınlık Batı Avrasyalılar ile Doğu Avrasyalılar arasındaki genetik mesafeden kaynaklanıyor.
Binlerce yıl farklı coğrafyalarda hükmetmiş olan Türklerin asıl soyu nereden geliyor'un cevabı belli oldu.Türkler, dört büyük beyaz ırk gurubundan biri olan Europid gurubunun Turanid kolundandırlar.İşte Anadolu'nun dört bir yanına dağılan o boyların soy ağacının şehir şehir listesi ve özellikleri!
Türk, Turok veya et-Turk (Arapça: الترك ابن يافث), Türk ve Arap mitolojilerine göre tarihen yaşamış ve şimdi de nesillerini devam ettiren tüm Türk halklarının efsanevi atası. Efsaneye göre Türk, Yafes'in oğludur. Yafes ise hem Kitâb-ı Mukaddes'te hem de Kur'an'da adı geçen Nuh'un oğludur.
Yüz ve vücutları daha erkeksi bir görünüm alır. Yaklaşık olarak bir buçuk yıl sonra da erkek organları büyür. Büyüme 14-16 yaşına gelene kadar devam eder. Erkeklerdeki pelvik bölgesinde kıllar ortaya çıkar, 12-14 yaşında yüz kılları çıkar, koltuk altı kılları da bundan bir ya da 2 yıl sonra ortaya çıkar.
Erişkin bir insanda vücutta 1-5 milyon kıl follikülü bulunmaktadır. Bunun 1 milyonu baştadır. Saçlı deride ise 100.000 follikül bulunmaktadır. Kıl follikülleri deri içerisinde folliküler bir anatomik yapı içerisinde yer almaktadır.
CEVAP Erkek tipi kıllanmada anlattığınız durum normaldir. Yaş ilerledikçe, özellikle 40'lı yaşlarda kulak, kaş, göğüs ve sırt kıllarında birçok erkekte artış görülür.
Tayland'ın Bangkok şehrinde yaşayan 17 yaşındaki Supatra Natty ismindeki genç, kurt adam sendromu olarak da bilinen, nadir gözlenen ambras sendromundan muzdarip. 2010 yılında Guinness Rekorlar Kitabı'na giren kadının, yüzü de dahil olmak üzere vücudunun her yerinde normalden fazla kıl büyümesi oluyor.
Erişkin insanlarda iki tip kıl vardır; yoğun olarak pigmentli olan ve saçlı deride yer alan terminal kıllar ve daha çok yüzde ve diğer vücut bölgelerinde bulunan vellus kıllar.
Moğolistan en kirli ülke olarak sıralamada birinci sırada yer alırken, Finlandiya ise en temiz ülke olarak son sırada yer almaktadır. Listenin ilk sıralarında genellikle Orta Doğu ve Afrika ülkeleri yer alırken, son sıralar genellikle İskandinav ülkelerinden oluşmaktadır.
Kilo vermek, insülin direncini azaltmakta ve azalan direnç neticesinde kandaki insülin seviyeleri azalmaktadır. Bu da androjen seviyelerini düşürerek tüylenmeyi azaltabilmektedir.
Erkeklerde olduğu gibi kadınların da meme bölgesinde ve meme ucunda farklı seviyelerde tüylenme görülebilir. Bu bir sorun olduğu anlamına gelmez. Ailesindeki diğer kadınlarda da fazla tüylenme sorunu görülen kadınlarda genetik yatkınlık sonucu meme ucunda tüylenme görülebilir.
Kadınlarda göğüs kılı genel olarak Polikistik Over Sendromu olarak bilinen bir rahatsızlıktan dolayı yaşanır. Böyle durumlarda göğsünde kıllanma yaşayan kadınların, bir Jinekolog ya da endokrinoloji uzmanına görülmesi gerekir. Problemin ne olduğuna bağlı olarak teşhir üzerinden tedavi ele alınır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri