Kıllı Benler! Üzerinden kıl çıkan benlerin kanserle yine doğrudan bir alakası bulunmamaktadır. Bu tip benler de gerek görülürse alınabilirler. Bu tür benlerle ilgili mitlerin yayılmasının nedeni, kıl köküne biriken mikropların benin iltihaplanmasına neden olabilmesidir.
Cilt üzerinde oluşan ben türlerinin tedavi öncesi belirlenerek, ben türlerine uygun bir Lazerle Ben Aldırma Tedavisi ile alınması gerekmektedir. Ben çeşitleri içerisinde yer alan mavi benler, et benleri, damar beni ve kıllı benler, özellikle estetik açıdan rahatsız edici bir görüntüye yol açan ben türleridir.
Kubbe şeklinde olanların üzerinde kıllar görülebilir. Kıl folikülü nedeni ile bende sivilce, kızarıklık ve ağrı olabilir. Bu durumda mutlaka bir dermatoloğa başvurarak muayenenizi yaptırmanız gerekir. Ben üzerindeki kılları çekerek (cımbız ile) veya epilasyon ile almamak gerekir.
japon sağlık araştırmacısı junji takano ise "bunun nedeni, ben kılcal damarlarının hızlı ve aşırı derecede büyümesidir ve buna kıl kökleri de dahildir." şeklinde görüş bildirir. son olarak dermatologlar, ben üzerindeki bu kılların cımbızla çekilmesi yerine makasla kısaltılmasını tavsiye ediyor.
Ameliyat ile alınan benler için bölgeye lokal anestezi uygulanır. Küçük bir kesi yardımıyla benden doku kalmayacak şekilde derideki pigment hücreleri kazınarak temizlenir. İşlem sonrası benin boyutuna göre 3-4 dikişlik bir operasyon bölgesi oluşur.
İlgili 25 soru bulundu
Ben aldırmalar doğrudan ben aldırma yaptırmak isteyenlere başarılı bir şekilde uygulanır. Ben aldırmak için kurumsal kimlikli güzellik merkezine başvurulabilir. Bu klinik merkezi tarafından her türden benler kolayca aldırılır.
Alınan benler, cerrahi yöntem ile kesiklerek tamamen çıkartılır bu nedenlede aynı ben lekesinin yeniden belirmesi olanaksızdır. Fakat benleri oluşturan bazı sebepler ile başka bölgelerde ya da operasyon yapılan alana yakın yerde yeni benler görülebilir.
Bazıları düz bazıları ise deriden kabarık olabilir. Bazılarının üzerinde kıllar bulunabilir, ki bu kılların alınması, tıraş edilmesi veya kesilmesi toplumda bilinenin aksine herhangi bir risk oluşturmamaktadır. Benler kadın veya erkeklerde, vücudun herhangi bir yerinde ortaya çıkabilir.
Benlerin üzerinde çıkan kıllar tıraş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe sebep olacağından, yapılmamalıdır. Benlerinizde bir değişiklik görürseniz veya yeni bir benin çıktığını farkederseniz bir dermatoloğa başvurunuz.
Bende asimetrik bir yapı varsa ve ani bir şekilde büyüklüğü, rengi ve şeklinde değişimler yaşandıysa bu noktada dikkatli olmak gerekir. Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir.
Erkeğin erkeğe, kadının kadına, göbekle diz arasına bakmaları haram olduğu için, kendi cinsi de olsa, kasık kıllarını lazerle, epilasyonla, ağda gibi bir metotla başkalarına aldırmaları caiz olmaz.
Benler, deri üzerinde ve altında bulunan melanosit hücrelerinde oluşan, aşırı melanin birikiminden ötürü siyah veya buna yakın renklerde görülen deri hasarlarıdır (lezyon). Oluşumunun sebepleri genler, aşırı morötesi ışığa maruz kalmak ve hormonal değişimler olabilir.
Kişinin derisinde sonradan ben çıkması büyük oranla normaldir. Nitekim bu benlerin sayısı, büyüklüğü, rengi ve şekli cilt kanseri teşhisinde önemli bulgulardandır. Kişiler yeni oluşan benleri sık sık kontrol etmeli; renk değişimi, büyüme, asimetri ve şekil değişikliği gördüğünde bir dermatoloji uzmanına görünmelidir.
Ayrıca travmaya çok maruz kalan yerlerde olan benler (örneğin ayak tabanı, el ayası, erkeklerde sakal traşı olunan bölge) risk oluşturur. Baştan beri rengi mavi-siyah olan benlerde özellikle dikkatli olunmalıdır. Bunların dışında ailesinde cilt kanseri (melanom) öyküsü olan kişilerde dikkatlice izlenmelidir.
Hayır, kesinlikle benleri aldırmak zararlı değildir.
Ben aldırılabilir mi? Yüzünüzde ya da vücudunuzun görünür bir yerinde sizi rahatsız eden bir beniniz varsa, bunu aldırabilirsiniz. Benler, karakteristik özelliğine bağlı olarak radyofrekans ablasyonla ya da cerrahi kesi ile çıkarılabilir.
Bu yöntem; yalnızca iyi huylu olan, cilt ile aynı hizada ya da cilt üzerinde kabarıklık olarak görülen benlere uygulanmaktadır. Yüz bölgesi, burun ve kulak gibi alanlardaki tedavi edilmesi zor yerlerde bulunan benlerin çıkarılması için iyi bir tedavidir.
Ben aldırma lazer tedavisinin sağlığınıza herhangi bir zararı bulunmaz. Çok nadir durumlarda et beni yeniden büyüyebilir. Ancak bu durumda yeniden doktorunuza başvurarak yeni bir tedaviye başlayabilirsiniz.
Ben Aldırma İşlemi
Bu sayede hasta ameliyat sırasında herhangi bir şekilde ağrı veya acı hissetmemektedir. Anestezi küçük iğneler ile benin çevresine ve altına uygulanır. Anestezi etkisi hızlı bir şekilde görülür. Yapılan anestezi sonrasında cerrahi operasyon başlar ve ben ve deri altındaki yağ dokusu tamamen alınır.
Dikkat çeken benlerin dermatoskop ile incelenmesi gerekiyor
Doğuştan olan benler konjenital nevüs olarak adlandırılmaktadır. Konjenital benlerin 20 cm'den büyüklerine dev konjenital nevus adı verilmektedir ve doğumsal benler arasında sadece dev konjenital nevuslar tehlikelidir. Zamanla kanserleşme riski yüksektir.
Kanserli benin görünümü nasıldır? :
Hafifçe kabararak çevreye dağılır. Sınırları düzensiz ve girintili çıkıntılıdır. Zamanla renk kahverengi ve siyaha döner. Zamanla üzerinde kabartılar oluşur.
Cilt Kanseri Belirtileri
Kabuksu ve kanamalı lezyonlar. Kırmızı ya da kahverengi lekeler. Farklı türde ben oluşumu, vücuttaki ben sayısında veya boyutunda artış Benlerin asimetrik, kenarlarının düzensiz, girintili çıkıntılı, farklı renklerde ve 5 mm'den büyük olması
Lazerle ben aldırma işlemi birkaç dakika süren, tehlike arz ettirmeyen bir işlemdir. Ben sildirme veya ben aldırma olarak bilinen bu tedavi yöntemi için cildiye uzmanına başvurmanız gerekmektedir.
Et beni çoğunlukla zararsızdır ve kansere doğru ilerlemez. Ancak bazı kişiler, özellikle et beni yüz gibi görünebilir bir yerdeyse, et beninden kozmetik olarak rahatsız olabilir. Bu gibi durumlarda et beni, dermatologlar ve estetik cerrahlar tarafından güvenli bir şekilde vücuttan uzaklaştırılabilir.
Ben çıkarma işleminde lazer mi, ameliyat mı? Ben çıkarma işleminde, basit ve küçük benler için dermatologlar tarafından kullanılan lazer tedavisi kullanılabilir. Şüpheli ve büyük benlerin çıkarılmasında cerrahi olarak benlerin yok edilmesi tercih edilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri